Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη ο «δράκος των βορείων προαστίων»


Έναν 31χρονο ο οποίος φέρεται να είνα ο επονομαζόμενος «δράκος των βορείων προαστίων» που βίαζε και λήστευε γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής, συνέλαβε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προηγήθηκε μεθοδική αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, διασταύρωση και αξιοποίηση των στοιχείων και των ενδείξεων, που συγκεντρώθηκαν κατά την εξέλιξη της έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας εντόπισαν χθες το πρωί και προσήγαγαν από το Κορωπί τον 31χρονο ημεδαπό.   Ο συλληφθείς, κινούμενος με διαφορετικό όχημα κάθε φορά, ιδίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναζητούσε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες εντόπιζε συνήθως σε στάσεις. Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Συνελήφθη ο «δράκος των βορείων προαστίων»

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου την 08-12-2009, την 16-12-2010 και 25-01-2013, σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών (18, 65 και 42 ετών αντίστοιχα).   Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.

Με σχετική εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.   Πρόκειται για τον ΚΟΥΡΕΑ Νικόλαο του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.»
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: