Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΛΑΘΟΣ"


ΑΛΛΑ

Αφού όλα έγιναν από «ένα λάθος», εμείς γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυτό το λάθος;


samaras - gap



Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 

Είναι απορίας άξια τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, η οποία περιλαμβάνεται στην έκθεση της 3.1.2013 του Ταμείου (με εκτενή ανάλυση στο περιοδικό Marianne), και στην οποίαν ξεκάθαρα ομολογεί ότι ήταν “τραγικό λάθος η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα”.

Κι ενώ μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σημαία για την άμεση αλλαγή αυτής της καταστρεπτικής πολιτικής που αποτελειώνει την Ελλάδα, κι ενώ αποτελεί μια, εξ ουρανού, ευκαιρία για να θέσουμε από την αρχή το περιεχόμενο των Μνημονίων  για να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, για να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, τέλος πάντων… δεν κουνιέται φύλλο!

Αντιθέτως-είναι πράγματι απίστευτο!- ακούμε τους αρμόδιους να μας διαβεβαιώνουν ότι “θα τα καταφέρουμε”!

Μα, τι συμβαίνει, ακριβώς;

Δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επιτελείς του κατ’ εξοχήν οργάνου, που κατάρτισε και επέβαλε αυτά τα εγκληματικά προγράμματα, και των εκτελεστών τους;

Οι τελευταίοι εξακολουθούν να επιμένουν στην εφαρμογή των Μνημονίων, παρότι οι εμπνευστές τους αισθάνθηκαν επιτέλους την ανάγκη να δηλώσουν ότι αποτελούν “τραγικά λάθη”;

Ας αφήσουμε, βέβαια, και στο τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ομολογία του Olivier Blanchard, για “λάθος”, όταν αυτό κατέληξε σε πλήρη καταστροφή μιας μικρής ευρωπαϊκής οικονομίας του 21ου αιώνα, και σε ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού της.

Ένα “λάθος”, που κραύγαζε ως τέτοιο ακόμη και κατά την κρίση πρωτοετών φοιτητών των Οικονομικών, εξαρχής.

Ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Και… τώρα;

Εμείς, “περήφανα” συνεχίζουμε την πορεία προς τον γκρεμό..

Ξεπουλάμε νησιά και υπηρεσίες εθνικής ωφέλειας, και ενθαρρύνουμε τους υπηκόους ότι θα “τα βγάλουμε πέρα”… παρότι οι πρωτεργάτες των Μνημονίων δηλώνουν δημόσια ότι είναι “τραγικά λανθασμένα”.

Εμείς, βουλώνουμε τα αυτιά μας και συνεχίζουμε την καταστροφή.

ΕΛΕΟΣ!

Σχόλιο ιστολογίου kostasxan.blogspot.gr: Ευκαιρία μοναδική να μπούνε φυλακή άμεσα (με συνοπτικές διαδικασίες προφυλάκισης) όλοι οι εμπλεκόμενοι με το συγκεκριμένο “λάθος” και να αναλάβει η Δικαιοσύνη τα σχετικά με την μελλοντική τους “επιβίωση”.

Και ευκαιρία μοναδική να καταγγείλουμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όλους εκείνους που -είτε γνώριζαν είτε δεν γνώριζαν- προχώρησαν τις διαδικασίες για το μνημόνιο και τον διεθνή ευτελισμό της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ευκαιρία μοναδική να βγούμε από την φυλακή που μας έριξαν και από όλα όσα τόσο επιτήδεια μας “φόρτωσαν”…

Επίσης, ευκαιρία μοναδική να ζητήσουμε άμεσα την αποπληρωμή χρεών προς την Ελλάδα, από όλους εκείνους που της αποδεδειγμένα της χρωστάνε…

Και όσο για τον Στουρνάρα (και τους υπόλοιπους χθεσινούς και σημερινούς υποστηρικτές του μνημονίου), που βλέπει πως μειώθηκε η ταχύτητα προς τα βράχια, ας σκεφθεί μήπως έχει αναπτύξει ο ίδιος ταχύτητα για τον… Κορυδαλλό.

kostasxan.blogspot.gr
http://freepen.gr/?p=15447

Δεν υπάρχουν σχόλια: