Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τι θέλετε επιτέλους, τον θάνατο του εμποράκου;


 Κλείστε τα όλα να τελειώνουμε...

Θα θέλαμε και εμείς να πανηγυρίσουμε ότι πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ότι η ανάπτυξη ροδίζει, η ύφεση παίρνει την κάτω βόλτα, οι αγορές έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και μας περιμένουν, όμως οι υπουργοί και οι κομισάριοι δεν μας αφήνουν λιγάκι να χαρούμε.

Κάθε μέρα βγάζουν και ένα φιρμάνι που μόνιμα έχει στόχο όποιον έχει το ψώνιο να στήσει με χίλια βάσανα μια δουλειά, γιατί δεν του αρέσει το υπαλληλίκι και το άραγμα σε μια καρέκλα, κατά προτίμηση πάντα του δημοσίου τομέα, που είναι σίγουρη και ο μισθός πέφτει κάθε τέλος του μήνα.

Ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, που, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν καμιά επαφή με την Αγορά και την καθημερινότητα, ανακοινώνουν μέτρα που θα μπορούσαν μέχρι κάποιου σημείου να είχαν κάποια λογική στις εποχές που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα... Τώρα όμως αυτό που καταφέρνουν είναι να πνίξουν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί για τις μεγάλες, όπως πάντα, όλο και υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις...

Κάθε μήνα θα γίνεται η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας. Καλά που ζει; Υπάρχει επιχείρηση, πέραν της λιανικής, που πληρώνεται σε μετρητά για προϊόντα που προμηθεύει άλλες επιχειρήσεις ή δημόσιους Οργανισμούς; Θα είναι τυχερή αν εισπράξει μετά από έξι μήνες και όχι όλα τα χρωστούμενα. Υπάρχει επιχείρηση σήμερα που έχει τη δυνατότητα να πληρώνει κάθε μήνα τους εργαζόμενούς της; Μέχρι και πέντε μήνες είναι οι καθυστερήσεις.

Αμ η άλλη η σατανική επινόηση, σου ανενεργοποιεί το ΑΦΜ ή τον αριθμό που έχεις στο ΙΚΑ και όλα παγώνουν. Τίποτε λιγότερο από το να έχεις πτωχεύσει.

Άλλος υπουργός βγάζει μια ντιρεκτίβα και κατάσχει ό,τι κυκλοφορεί, ακόμη και σπίτια, τραπεζικούς λογαριασμούς, συντάξεις, επιδοτήσεις, ενοίκια και ό,τι σου χρωστάει μια άλλη επιχείρηση με την οποία συνεργάζεσαι...

Οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών έφτασαν στο απίστευτο σημείο να επιβάλουν στον κατασκευαστή να πληρώνει 23% ΦΠΑ για τα ΑΠΟΥΛΗΤΑ σπίτια και διαμερίσματα! Καλά τρελάθηκαν όλοι κύριε πρωθυπουργέ;

Όλα αυτά με στόχο να εισπράξουν λεφτά; Από ποιους; Από τους μη έχοντες! Δεν γίναμε όλοι μας ξαφνικά κακοπληρωτές. Θέλω να πληρώσω, αλλά δεν μπορώ, δεν έχω να πληρώσω. Εδώ το ίδιο το κράτος δεν πληρώνει, όμως κ. Βρούτση, κ. Στουρνάρα, κ. Θεοχάρη δεν πάτε να του δεσμεύσετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις εισπράξεις ή να κατασχέσετε ακίνητά του.

Τίποτε όμως δεν γίνεται τυχαία. Αποδεικνύεται ότι έχουν πολύ δίκιο εκείνοι που από καιρό υποστηρίζουν ότι όλα είναι μεθοδευμένα. Να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά. Είναι πάρα πολλά λέει η «τρόικα». Δουλεύουν για τους μεγάλους. Όλος ο τζίρος να περιέλθει σε εμπορικά κέντρα.

Και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάνε και με το παραπάνω οι υπουργοί μας.

Έχουν πάρει το φτυάρι και ανοίγουν τον λάκκο.

Ως νεκροθάφτες της μεσαίας τάξης θα καταγραφούν...

Η μεσαία τάξη, που κράτησε πάντα στις δύσκολες ώρες ζωντανή τη χώρα, ζει το ρέκβιέμ της... 

Μακης Κουρής
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: