Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΚΙΝΗΤΑ : Προ των πυλών το "ατύχημα"


                            Από το "ΕΘΝΟΣ"



Εκεί οδηγεί το επιτελείο του Στουρνάρα

Προ των πυλών το «ατύχημα»...

• ...αν επιμείνουν να ρημάζουν τα ακίνητα και αρπάξουν τα κοράκια την πρώτη κατοικία

Μπλέξανε τα... μπούτια τους.., όπως λέει ο φίλος μου ο Χάρρυ Κλυνν, εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, που υποτίθεται αποτελεί το επιτελικό στρατηγείο χάραξης της οικονομικής πολιτικής και εξόδου από την λαίλαπα των Μνημονίων. Και περισσότερους από πέντε μήνες τώρα δεν μπορούν όλοι οι χρυσοπληρωμένοι εγκέφαλοι του κ. Στουρνάρα και ο ίδιος προσωπικά να ξεμπλέξουν το κουβάρι με το πώς θα σφάξουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα θάψουν ακόμη πιο βαθειά την οικοδομή και τα εκατοντάδες επαγγέλματα που συνδέονται μαζί της και δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που εδώ και έξι χρόνια είναι άνεργοι.                                   
Με τα σχέδια τους έχουν κατορθώσει να τρομάξουν όλο το κυβερνητικό στρατόπεδο και λες, καλά σε αυτούς τους ανίκανους που δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα έχει εναποθέσει η χώρα την σωτηρία της; Οι προϊστάμενοι τους, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, δεν βλέπουν ότι κινδυνεύει με κατάρρευση το μαγαζί τους και δεν τραβάνε κανενός το αυτί; Ότι έχουν πανικοβάλλει τον κόσμο με το νέο τσουνάμι φόρων που έρχεται; Αν δεν μπορεί ο άνθρωπος τους να βρει τη λύση που θα είναι ανάλογη με την οικονομική ικανότητα του κάθε ιδιοκτήτη, γιατί δεν κάνουν το απλούστατο, να δουν τι κάνουν οι άλλες χώρες της ΕΕ και να επιλέξουν εκείνο το σύστημα που είναι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα; Βέβαια δεν είναι και εύκολο πράγμα, χρειάζεται απλό μυαλό, που δυστυχώς για τους... εγκέφαλους του υπουργείου Οικονομικών δεν πουλιέται στην αγορά.      
Ευτυχώς που οι πολλοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει το... όπλο και φυλάνε... καραούλι και αν δεν υπάρξουν λογικές επιλογές για την φορολογία των ακινήτων, αλλά και αν πάνε να καταργήσουν την προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, το «ΑΤΥΧΗΜΑ» κύριε πρωθυπουργέ είναι προ των πυλών της Βουλής...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ 

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς

 
-Ποιοι είναι οι βουλευτές που απειλούν να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.-Θα χρειαστεί πολλά...μαξιλαράκια ο Πρωθυπουργός για να περάσει το νόμο για τους πλειστηριασμούς.
Στην κόψη του ξυραφιού κινείται πλέον η κυβέρνηση, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να
δημιουργήσει ένα κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας, μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δώσουν θετική ψήφο σε δύσκολα νομοθετήματα, όπως οι πλειστηριασμοί και τα ακίνητα, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την διευθέτηση του δημόσιου χρέους που έχουν υποσχεθεί οι δανειστές. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ψηφιστούν αυτοί οι νόμοι, που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα.



Στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιη την αποστασιοποίηση του κ. Πολύδωρα που αναμένεται να ρίξει την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στους 153.

Τα προβλήματα όμως θα προέλθουν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, εκεί που ο κ. Βενιζέλος δείχνει να έχει χάσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και εκτιμήσεις υπάρχουν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Αυτοί είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Γιάννης Κουτσούκος , ο Γιώργος Ντόλιος, ο Μιχάλης Κασσής και η Άντζελα Γκερέκου.
 
 Όπως γίνεται αντιληπτό, μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό και θα προκαλέσει αποσταθεροποιητικά φαινόμενα στην κυβέρνηση ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείονται και διαφοροποιήσεις και από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο μεγάλος αριθμός βουλευτών, που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, καθιστά και δύσκολη τη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει «μαξιλαράκια» θετικών ψήφων, από ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ και της ΔΗΜ.ΑΡ, όπως υπαινίχθηκε από τη Γερμανία ο Πρωθυπουργός.


Σχετικά με αυτή την κίνηση του κ.Σαμαρά, έντονες είναι οι επικρίσεις ακόμα και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Οι επικριτές του Πρωθυπουργού επικεντρώνονται σε τρία σημεία:

1. Πριν από 10 μέρες είχε στηλιτεύσει την πρόσκληση του κ. Τσίπρα στους βουλευτές να ανατρέψουν την κυβέρνηση και την είχε χαρακτηρίσει ως πρόσκληση αποστασίας. Τώρα κάνει το ίδιο ο κ.Σαμαράς και μάλιστα από τα λεγόμενά του, φαίνεται ότι υπάρχει και η σχετική προετοιμασία.

2. Το ότι η δήλωση αυτή έγινε επί γερμανικού εδάφους, με όλους τους συνειρμούς που μπορεί να γίνουν.

3. Ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν προαναγγέλλεται και το μόνο που κατάφερε ο κ.Σαμαράς είναι να το «κάψει». Κανείς από αυτούς τους βουλευτές, που «φωτογραφίζονται» ως μαξιλαράκια ασφαλείας δεν θα αποτολμήσει να στηρίξει την κυβέρνηση σε μία κρίσιμη ψηφοφορία, γιατί η κίνησή του θα θεωρηθεί προϊόν συναλλαγής.

Το βέβαιο είναι ότι την κυβέρνηση την αναμένουν τρεις πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες (προϋπολογισμός, ακίνητα, πλειστηριασμοί) που ενδέχεται να συνδεθούν με πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: