Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και παραλόγου αποκάλυψε ο δήμαρχος Σύμης, ο οποίος συνόδευσε στη Σμύρνη τα αδέλφια του νεκρού από τη κακοκαιρία στη Ρόδο που αγνοείτο επί μέρες μέχρι να βρεθεί τελικά στην Τουρκία. Το προξενείο ζήτησε από τα ημιλιπόθυμα αδέλφια αμέσως μετά την αναγνώριση 500 ευρώ.

Οπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Σύμης κ. Παπακαλοδούκας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1, υπάλληλος του προξενείου μετά την αναγνώριση ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε τον άτυχο άντρα στο νησί. Μάλιστα αυτό έγινε τη στιγμή που η αδελφή του θύματος συνερχόταν από πολύλεπτη λιποθυμία που ακολούθησε την αναγνώριση του νεκρού αδελφού της που επί μέρες βρισκόταν στη θάλασσα πριν τον βγάλει το κύμα στα παράλια της Τουρκίας. Ακολούθησαν οι ενστάσεις του δημάρχου και άλλων παριστάμενων παρουσία των τουρκικών καναλιών που κατέγραφαν το περιστατικό. Μάλιστα τελικά τα αδέλφια έδωσαν το ποσό στην υπάλληλο του προξενείου.

Ο κ. Παπακαλοδούκας που κατήγγειλε το γεγονός πρόσθεσε πως επικοινώνησε μαζί του ο Περιφερειάρχης και τον ενημέρωσε πως η Περιφέρεια θα επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος της θεομηνίας που έπληξε το νησί.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγγελίας, ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολίασε  πως τον άτυχο άνδρα τον σκότωσε δυο φορές η κρατική αναλγησία.

iefimerida.gr