Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τιμές Κολωνακίου στα ιδιωτικοποιημένα ΚΨΜ πληρώνουν οι φαντάροι

Έχοντας υπηρετήσει σαν εφεδρος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού στο ΚΕΝ ΘΗΒΩΝ λίγο μετά την πτώση της χούντας του Ιωαννίδη δεν θα μπορούσα, και μάλιστα σε καιρούς δραματικής οικονομικής κρίσης, να μείνω αδιάφορος μπροστά σε μια τέτοια είδηση και να μην ενώσω την φωνή μου με αυτή των στρατιωτών ζητώντας να μην ιδιωτικοποιούνται τα ΚΨΜ.

Τιμές Κολωνακίου στα ιδιωτικοποιημένα ΚΨΜ 

πληρώνουν οι φαντάροι

Τετραπλασίασαν τις Τιμές των προϊόντων
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος θα μείνει στην ιστορία σαν ο ΥΕΘΑ που κατάργησε τα ΚΨΜ των στρατοπέδων όπως τα ξέραμε, τα παραχώρησε στους ιδιώτες και επέβαλε στους φαντάρους να πληρώνουν για έναν καφέ στο μαγαζί του ιδιώτη επιχειρηματία όσο θα πλήρωναν αν το έπιναν στο Κολωνάκι!

Γιατί η κυβέρνηση καθώς εφαρμόζει τη χυδαία ταξική πολιτική της και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ  επιτίθεται στους συναδέλφους φαντάρους και την λαϊκή οικογένεια στους οποίους φορτώνει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης. Επιπλέον, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που εκπροσωπούνται από το νεοφιλελεύθερο Δόγμα του «Λιγότερου Κράτους», έρχεται να ιδιωτικοποιήσει-εμπορευματοποιήσει έναν από τους πιο κερδοφόρους τομείς- τα ΚΨΜ- προσφέροντας ως πελατεία με μονοπωλιακούς όρους,  τους δεκάδες χιλιάδες  νεοσύλλεκτους που παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κάθε χρόνο. Κέρδη με κρατική υποστήριξη δηλαδή και ο λογαριασμός στο φαντάρο.
Είναι μια πρακτική που ξεκίνησε στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας και ο Ταξίαρχος διοικητής ενημερώνει ότι πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ όλων των ΚΕΝ, που παραχωρούνται σε ιδιωτική επιχείρηση.
Είναι μια απόφαση καλά μελετημένη. Που δε θα περιοριστεί στα ΚΕΝ, καθώς ήδη ανοίγουν και σουβλατζίδικα εντός των μονάδων.
Θυμίζουμε ότι πρώτος ο ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου είχε επιχειρήσει να ιδιωτικοποιήσει τα εστιατόρια των ΚΕΝ, φέρνοντας catering, για να ακολουθήσουν τα ασθενοφόρα που ήρθαν να παραλάβουν τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους που ασθένησαν εξαιτίας της σαλμονέλας. Ιδιωτικό Κέρδος και ποιότητα-υγεία δεν συμβιβάζονται!
 
Ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας νεοσύλλεκτος που προσπαθεί να προσαρμοστεί στη στρατιωτική ζωή; 
Όλοι θα συμφωνήσουν ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων στην παραπάνω ερώτηση έχουν να κάνουν με το θέμα ύπνος. Η αλλαγή του ωραρίου(πέφτουμε νωρίς, ξυπνάμε ακόμη πιο νωρίς, τρέχουμε συνεχώς) αλλά και η δραματική μείωση στις συνολικές ώρες ξεκούρασης φέρνουν τους περισσότερους νέους σε πρωτόγνωρα για αυτούς επίπεδα αϋπνίας. Σε συνδυασμό με το υπερβολικό στρες είναι φυσικό όλοι να καταφεύγουν στο πιο κλασικό αντίδοτο στην αϋπνία-άγχος, τον καφέ. Ένας  το πρωί, δεύτερος λίγο αργότερα και τρίτος, ίσως και περισσότεροι.
Αυτή ήταν μια απαραίτητη εισαγωγή για να κατανοήσουμε τις καταστροφικές συνέπειες τις ιδιωτικοποίησης του ΚΨΜ στο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Θήβα. Αναφέρουμε ενδεικτικές τιμές:
Ø  Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4
Ø  Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8!
Ø  Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.
Ø  Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά!
Ø  Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις αφού δεν παρέχει ο στρατός.
Επομένως, ένας συνάδελφος θα πρέπει να ξοδεύσει 5-10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ. Και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι τα προϊόντα-τρόφιμα τα οποία πουλιούνται στα ΚΨΜ αποτελούν εναλλακτική διέξοδο στους φαντάρους, που ολοένα συχνότερα τα επιλέγουν εξαιτίας της ποσότητας και ποιότητας του φαγητού που προσφέρει ο Στρατός.
Πώς όμως φτάσαμε στην ιδιωτικοποίηση; Ήταν κοινή η αίσθηση ότι τα ΚΨΜ ήταν κερδοφόρα παρόλο που λειτουργούσαν με πολύ χαμηλές τιμές και παρόλο που αρκετές φορές τα στελέχη που τα διαχειρίζονταν έβαζαν το χέρι στην τσέπη.
Ποιο είναι άραγε το μίσθωμα που δελέασε τη διοίκηση του κέντρου;
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι νέοι καψιμιτζίδες κάνουν χρυσές στην πλάτη των φαντάρων.
Εμείς απαιτούμε:
ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
ΓΕΣ – ΓΕΕΘΑ-ΥΠΕΘΑ να ενδιαφερθούν για τους φαντάρους και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου πολιτικού προσωπικού που θα εργαστούν στα ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης.
Εναλλακτικά, τη διαχείριση τους να την αναλάβουν φαντάροι, που θα εναλλάσσονται κυκλικά.
Πώληση των προϊόντων σε τιμές κόστους και δωρεάν παροχή στους συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα.  
Δε θα πληρώσουμε εμείς ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες του Στρατού.
Κανένας γονιός που πλήττεται από την ανεργία, την ανέχεια, τις περικοπές και τους φόρους Δε Θέλει και Δε Μπορεί να φορτωθεί και αυτή την έμμεση φορολογία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: