Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Δημήτρης Καζάκης: Προκήρυξη και το «φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας» του Θουκιδίδη


 
Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η προκήρυξη βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την θεωρεί γνήσια. Κάτι θα ξέρει, μιας και την φωτογράφιζε όλη αυτή την περίοδο χωρίς να έχει ούτε ένα στοιχείο. Μόνο διαρρέουσες εικασίες για «νέο αντάρτικο πόλης» κι άλλες τέτοιες ανοησίες.
 
Η προκήρυξη βρέθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο zougla.gr και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται usb με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 
Η προκήρυξη αυτή στάλθηκε τρεις εβδομάδες σχεδόν μετά την δολοφονική επίθεση. Παραμονές της πορείας του Πολυτεχνείου. Προφανώς οι φερόμενοι ως τρομοκράτες είχαν πρόβλημα δακτυλογράφησης. Δεν πρέπει να είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές. Γι’ αυτό και άργησαν να στείλουν την προκήρυξη. Αφήστε που ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρο να βρουν υπολογιστή και usb. Που το πας αυτό;

Μια προκήρυξη που προδίδει πολλά για τους συντάχτες της
 
Η προκήρυξη συντάχθηκε σε διάλεχτο που μοιάζεi με αυτή των antifa, αλλά δεν είναι. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν συγκινείται ιδιαίτερα ούτε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ούτε από το Πολυτεχνείο και τον συμβολισμό τους για τους αγώνες του έθνους εναντίον του ναζί κατακτητή και της αμερικανοκίνητης χούντας. Αυτός που την συνέταξε προσπάθησε απλά να στήσει προβοκάτσια στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο προκειμένου, ενδεχομένως, να δικαιολογήσει μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και να αμαυρώσει με μια στυγερή δολοφονία ιστορικά σύμβολα του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού.
 
Όσο για το περιεχόμενό της,  εύκολα ο καθένας διακρίνει ότι αυτός που την συνέταξε δεν έχει καμιά σχέση ούτε καν με τον αριστερό ή τον αναρχικό χώρο. Γνωρίζει μόνο από τα κλισέ των εγχειριδίων γι’ αυτούς τους χώρους που προμηθεύονται οι δυνάμεις καταστολής. Είναι σαν τις χωροφυλακίστικες δήθεν προκηρύξεις του ΚΚΕ που κυκλοφορούσαν κατά κόρο την εποχή της κατοχής και του εμφυλίου εμφανίζοντας το συγκεκριμένο κόμμα ως εγκέφαλο δολοφονιών που είχε διαπράξει το παρακράτος και οι δοσίλογοι της εποχής.
 
Στην προκήρυξη, η οργάνωση προαναγγέλλει με σκληρό τρόπο νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός χαρακτήρας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι». 
 
Ερωτηματικά όμως προκαλεί το γιατί η δολοφονική επιχείρηση εστιάστηκε σε δυο άσχετα παιδιά της «περιφρούρησης» της ΧΑ κι όχι σε κάποιο από τα σημαίνοντα ηγετικά στελέχη της. Γιατί π.χ. δεν επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον κ. Κασιδιάρη ή κάποιον άλλο ανάλογο στέλεχος της ΧΑ; Η εν λόγω προκήρυξη απαντά ότι ως στόχοι επελέγησαν «συνοδοιπόροι», επειδή μετά την λήξη «της εποχής της απενοχοποίησης, όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος». 
 
Κολοκύθια με την ρίγανη. Χτυπάνε «συνυπεύθυνους», δηλαδή αθώους, για να μπορούν κατόπιν οι «υπεύθυνοι» να αισθάνονται δικαιωμένοι και να αναβαπτίζονται μέσα από το αίμα αυτών των θυμάτων που δεν σήμαιναν απολύτως τίποτε για την ΧΑ. Μόνο συνοδοιπόροι και ομογάλακτοι της ΧΑ μπορούν να σκέφτονται και να δρουν έτσι. 
 
Ίσως μάλιστα για να δικαιολογήσουν έτσι και την πιθανή συνέχεια με χτύπημα σε «συνυπεύθυνους» στόχους, ανάλογα με τις εντολές που παίρνουν κάθε φορά. Προς μεγάλη αγαλλίαση των αληθινά υπευθύνων που πάνω στο αίμα των θυμάτων θα μπορούν με ευκολία να αλυσοδέσουν την κοινωνία και να την κομματιάσουν με την ησυχία τους. 
 
Ιδεολογία ποτπουρί, ειδική για πράκτορες
 
Η προκήρυξη κλείνει καλώντας σε ανταρτοπόλεμο: «Ο ανταρτοπόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού, είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που μας έχει δωρίσει για να αξιοποιήσουμε η ιστορία. [...] Ως επαναστατικό προλεταριάτο που λαμβάνει θέση μάχης στην ταξική αντεπίθεση, οφείλουμε να ριζοσπαστικοποιήσουμε κάθε ενδιάμεοσο αγώνα που αναδύεται, υπερβαίνοντας τα εκτονωτικά αντανακλαστικά χαρακτηριστικά». Τώρα τι σχέση το ένα, δηλαδή ο «ανταρτοπόλεμος του λαού», με την «ταξική αντεπίθεση» του «επαναστατικού προλεταριάτου», αυτό μόνο ο συντάξας την προκήρυξη γνωρίζει.
 
Καταρχάς, μια αρχική παρατήρηση στον άσχετο παρακρατικό που συνέταξε την προκήρυξη. Κανένας αναρχικός «αντάρτης πόλης» σαν αυτόν που υποδύεσαι, ή κάποιος με ιδεολογική παράκρουση ένοπλης επαναστατικής αριστεράς, δεν θα μιλούσε για λαό. Ούτε θα μπέρδευε το αντάρτικο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα με την «ταξική αντεπίθεση του επαναστατικού προλεταριάτου». Μόνο όποιος δεν γνωρίζει θα το έκανε και το μόνο που τον απασχολεί είναι η εικόνα που θα αποτυπωθεί για την κοινή γνώμη. Βορά των μέσων μαζικής προπαγάνδας.  
 
Το αναφέρουμε απλά γιατί κάτι τέτοιες παράταιρες αναφορές στην προκήρυξη μας κάνουν να πιστεύουμε ότι την συνέταξε πράκτορας ή παρακρατικός χωρίς απευθείας γνώση της ιδεολογίας που προσποιείται ότι διαθέτει η προκήρυξη. Αυτό εξηγεί τις πολλές ιδεολογικές ασυνέπειες και αντιφάσεις του κειμένου. 
 
Και γιατί ρε τσάμπα μάγκες ήσασταν άφαντοι τόσο καιρό; Επί τρία συναπτά έτη τρόικας δεν σας γεννήθηκε καμιά επιθυμία για «ανταρτοπόλεμου»; Δεν σας ήρθε η επιθυμία να χτυπήσετε κάποιον στόχο της τρόικας στην Αθήνα; Πώς και θυμηθήκατε τώρα την «ταξική αντεπίθεση» του προλεταριάτου δολοφονώντας εν ψυχρώ δυο εργατόπαιδα ως «συνυπεύθυνους»; Δυο παιδιά που για την ηγεσία της ΧΑ δεν ήταν ποτέ τίποτε περισσότερο παρά μια αποδεκτή απώλεια που σε άλλες συνθήκες – ίσως και σ’ αυτές – θα μπορούσε να οργανώσει την δολοφονία τους ακόμη και η ίδια, όπως κάθε τυπική εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Ή δεν είχατε πάρει τις απαραίτητες εντολές;
 
Ο αληθινός σκοπός της προκήρυξης
 
Η εν λόγω προκήρυξη δεν εξηγεί επίσης γιατί άργησε να εκδοθεί. Ο συντάκτης της είναι ολοφάνερο ότι την συνέταξε όχι για να εξηγήσει το δικό του πολιτικό σκεπτικό της δολοφονίας, αλλά για να στηρίξει μια συγκεκριμένη ερμηνεία της επίθεσης των εκτελεστών που διοχέτευαν στον τύπο εδώ και βδομάδες, σχεδόν από την πρώτη μέρα, οι κύκλοι της αντιτρομοκρατικής και της κυβέρνησης. Αν όντως ο συντάκτης της προκήρυξης ήταν «αντιφασίστας» τρομοκράτης, θα την είχε από την πρώτη στιγμή έτοιμη έστω για να πάρει κανείς στα σοβαρά τους πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους που τον εξώθησαν σε μια τέτοια πράξη. Αυτό δείχνει και η ιστορία της αναρχικής ή αριστερής τρομοκρατίας.
 
Αντίθετα, η προκήρυξη γράφτηκε κατόπιν εορτής με γνώμονα να απαντήσει στην φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά την επίθεση. Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να «καλύψει» τα κενά που κάνουν «κρα» ακόμη και με πρώτη ματιά. Έστω κι αν η όλη προσπάθεια δεν το πετυχαίνει. Είναι τόσο παιδαριώδης που καταντά ερασιτεχνική.  
 
Ποιος όμως θα το μάθει; Μόνο όποιος χρησιμοποιεί την κοινή λογική, ψάχνεται ο ίδιος και διαβάζει αναλύσεις σαν αυτή. Τα παπαγαλάκια της τρομοκρατίας στα μέσα θα αναλάβουν, όπως πάντα, να τυφλώσουν το νου και την λογική των θυμάτων τους. Να γιατί βγήκε η προκήρυξη. Πέρα βέβαια κι από το προφανές ότι με την γελοιοποίηση ολόκληρου του πολιτικού κομματικού συστήματος και την οργή στον κόσμο που προκάλεσε η κοινοβουλευτική πρόζα του τριήμερου της μομφής, θα πρέπει να στραφεί η προσοχή κάπου αλλού.
 
Προφανώς πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου. Σαν αυτές στις οποίες ειδικεύεται μόνο το «βαθύ κράτος» και το παρακράτος. Η δολοφονία έγινε και αυτοί που την σχεδίασαν άφησαν τον χρόνο να κυλίσει για να διαπιστώσουν τι πιστεύει και τι δεν πιστεύει η κοινή γνώμη, πόσο μπορούν να ελέγχουν την ψυχοσύνθεση του λαού. Για να δουν δηλαδή αν το επίσημο σύστημα μαύρης προπαγάνδας μπορεί να επιβληθεί στον κοινό νου και το συναίσθημα.
Κι αφού διαπίστωσαν ότι η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα απέναντι σ’ ότι έλεγαν οι στημένοι δημοσιογράφοι, ή διοχέτευαν οι υπηρεσίες του κράτους, βγήκε η προκήρυξη για να υποστηρίξει την ερμηνεία που έδιναν οι Τρέμη, Πρετεντέρης, Πορτοσάλτε και λοιποί συγγενείς από την πρώτη ώρα της δολοφονίας, πριν καν εμφανιστεί η αντιτρομοκρατική στον τόπο του εγκλήματος. Μόνο επιτελείο ψυχολογικού πολέμου θα μπορούσε να εκδώσει μια τέτοια προκήρυξη.
 
Ας μιλήσουμε σταράτα κι έξω από τα δόντια
 
Για να τελειώνουμε. Για να πιστέψει κάποιος ότι ξαφνικά, μετά από τρία χρόνια κόλασης του μνημονίου, εμφανίστηκε μια «τρομοκρατική οργάνωση» που η πρώτη της ενέργεια ήταν η δολοφονία δυο άσχετων παιδιών επειδή, λέει, τα θεώρησε «συνυπεύθυνα» της νεοναζιστικής ΧΑ, θα πρέπει να έχει κάνει το «φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας» του Θουκυδίδη σουρωτήρι. Η επιλογή στόχου από μόνη της είχε τη σημασία της. Από μόνη της υποδηλώνει ότι δεν ήταν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε φασίστες και δήθεν αντιφασίστες, αλλά προβοκάτσια ολκής που την έστησαν οι ίδιοι κύκλοι που στηρίζουν και τροφοδοτούν την ΧΑ. 
 
Αν ήταν όντως «αριστεροί» τρομοκράτες και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τον Παύλο Φύσσα, τότε ο Κασιδιάρης, ή κάποιος άλλος από τους ηγέτες της ΧΑ θα ήταν νεκρός, ή βαριά τραυματίας από μια ανάλογη επιχείρηση. Δεν είναι. Και μόνο το γεγονός ότι μια πρωτοεμφανιζόμενη «τρομοκρατική ομάδα» διαλέγει ως πρώτη επιχείρηση την δολοφονία δυο άσχετων παιδιών και θυμάται να στείλει την προκήρυξη μετά από τρεις εβδομάδες για να εξηγήσει δήθεν, τα ανεξήγητα, τότε από μόνο του το γεγονός μυρίζει από μίλια μακριά.
 
Αν όντως επρόκειτο για την απαρχή ενός «νέου αντάρτικου πόλης», όπως διαρρέει η αντιτρομοκρατική και ο Δένδιας από την πρώτη μέρα, και μάλιστα με τέτοια επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να δολοφονεί αδιάκριτα, τότε θα είχε ξεσηκωθεί ολόκληρο το κράτος και οι μηχανισμοί του στο πόδι. Λέτε να άφηναν τα στελέχη της κυβέρνησης, τους βουλευτές και τους κομματόσκυλους της τρόικας να κυκλοφορούν με την ίδια προστασία που είχαν και πριν το χτύπημα; Αφήστε που οι δήθεν τρομοκράτες του «αντάρτικου πόλης» είχαν χιλιάδες λόγους να εμφανιστούν πολύ πριν την δολοφονία του Φύσσα και δεν το έκαναν.
 
Που είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής για ασφυκτικότερη προστασία των κύκλων της κυβέρνησης και του ηγετικού κύκλου της ΧΑ; Πουθενά. Καμιά ιδιαίτερη κινητοποίηση ασφαλείας δεν υπήρξε μετά το χτύπημα, τουλάχιστον αντίστοιχη με τον υποτιθέμενο κίνδυνο μιας «τρομοκρατικής ομάδας», η οποία κυκλοφορεί ελεύθερη με την πρόθεση και την επιχειρησιακή δυνατότητα να δολοφονεί εν ψυχρώ.
 
Θυμηθείτε ότι παλιότερα και μόνο μια λίστα με πιθανούς στόχους τρομοκρατικής επίθεσης, που κυκλοφορούσε άγνωστο από πού, αρκούσε για να αποκτήσουν αστυνομική φρουρά πολιτευτές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, κοκ. Τώρα; Τίποτα; Γιατί άραγε;
 
Τι μας διδάσκει η ιστορική εμπειρία;
 
Αν κοιτάξει κανείς τόσο την εγχώρια ιστορία της τρομοκρατίας, φασιστικής ακροδεξιάς και «αριστερής», όσο και της διεθνούς, θα βγάλει ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα: 
 
Πρώτο, η τρομοκρατική δράση από την εποχή της «προπαγάνδας της πράξης» των αναρχικών του 19ου αιώνα – που νόμιζαν ότι με δολοφονίες μεγιστάνων, βασιλιάδων, πολιτικών μαζί με ληστείες τραπεζών, κοκ, επέφεραν χτυπήματα στο σύστημα – έως την Μπριγκάτε Ρόσε και την 17η Νοέμβρη δεν έβαζαν σαν στόχο άσχετους, αλλά πρόσωπα που συμβόλιζαν – πάντα σύμφωνα με τη λογική τους – τον στόχο του κατεστημένου που ήθελαν να πλήξουν. Ποτέ δεν είχαμε το φαινόμενο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με «αριστερή» ιδεολογία να χτυπά άσχετους, ή χύμα κόσμο. Και γι' αυτό αποκλείεται τη δολοφονία των παιδιών έξω από τα γραφεία της ΧΑ να είναι έργο κάποιας ομάδας με «αριστερά» ή αναρχικά ιδεολογικά κίνητρα. Αν ήταν κάποια τέτοια θα χτυπούσε ηγετικό στέλεχος της ΧΑ κι όχι κάποια άσχετα παιδιά.
 
Δεύτερο, δεν υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στην ιστορία της χώρας και διεθνώς από τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα που να μην διαβρώθηκε και να μην ελέγχθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ή τις μυστικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει ούτε μια, όσο καλά οργανωμένη κι αν ήταν, όσο επαναστατική κι αν δήλωνε, όση μαζική υποστήριξη κι αν διέθετε, όσες εφεδρείες κι αν μπορούσε να στρατολογεί. Αυτό είναι αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. 
 
Τρίτο, αντίθετα, η τρομοκρατία που άσκησε πάντα η φασιστική ακροδεξιά είχε αδιάφορους στόχους, το πλήθος, ή άσχετους με σκοπό τον γενικό πανικό, ή την προβοκάτσια. Ιδίως όταν μετά τη διάλυση της 17ης Νοέμβρη οι λεγόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις συνδέθηκαν οργανικά και με το οργανωμένο έγκλημα. Το συγκεκριμένο χτύπημα στην ΧΑ προσιδιάζει περισσότερο με εκτέλεση συμβολαίου στα πλαίσια μιας επιχείρησης σαν αυτής του Gladio στην Ιταλία, ή της «Κόκκινης Προβιάς» στην Ελλάδα που δίπλα, μαζί και παράλληλα με την «αριστερή» τρομοκρατία, είχαμε την ανάπτυξη και μιας ανοιχτά προβοκατόρικης τρομοκρατίας που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από μηχανισμούς του ΝΑΤΟ στις δυο χώρες. Επομένως, το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είχε ιδεολογικά κίνητρα. Ήταν εκτέλεση συμβολαίου με σκοπό την αναβάπτιση της ΧΑ μέσα από το αίμα των δυο δολοφονημένων παιδιών.
 
Τέταρτο, για «νέο αντάρτικο πόλης» χωρίς συστηματικές τρομοκρατικές ενέργειες με θύματα, χωρίς ένοπλες καταλήψεις κτηρίων με ομήρους και μη, χωρίς απανωτές βομβιστικές ενέργειες, κοκ., δεν μπορεί να μιλήσει ούτε ο επιθεωρητής Σαίνης. Ιδίως όταν έχει μόνο την ενέργεια κατά της ΧΑ και το Ζάσταβα. Εκτός κι αν ο στόχος τους είναι η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για επανάληψη δήθεν τρομοκρατικών ενεργειών, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα πανικού και τρόμου μέσα στον λαό. Αλήθεια ποιον εξυπηρετεί κάτι τέτοιο εκτός από το επίσημο καθεστώς και τους δοσίλογους κυβερνώντες;   
 
Μπροστά σε μια νέα επιχείρηση «κόκκινης προβιάς»;
 
Στην πράξη φαίνεται να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιχείρηση «Κόκκινη Προβιά», ίσως από τους ίδιους πυρήνες που είχαν στήσει και την παλιότερη. Μην ξεχνάμε ότι όταν οι Ιταλοί δικαστές στις αρχές της δεκαετίες του 1990 αποκάλυψαν την ανάμιξη των μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της επιχείρησης Gladio στην δράση της τρομοκρατίας την δεκαετία του ’70 και του ’80, η οποία στοίχισε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία το «συνταγματικό τόξο» Αντρεότι-Κράξι, ξέσπασε ο σάλος και στην Ελλάδα όταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Βουλή την ίδια εποχή αποκάλυπτε ότι και στην Ελλάδα υφίσταται ανάλογη επιχείρηση με την επωνυμία «Κόκκινη Προβιά». 
 
Η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι αποδέχθηκε ότι υπήρχε μια τέτοια επιχείρηση, αρνήθηκε πεισματικά να διενεργήσει την πρέπουσα έρευνα στο υπουργείο Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, αλλά και αλλού, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της εμπλοκής της «Κόκκινης Προβιάς» με την εγχώρια τρομοκρατία. Ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου που ακολούθησε έκανε τίποτε, προφασιζόμενη ότι είχε διαλύσει την «Κόκκινη Προβιά» ήδη από την δεκαετία του ’80.
Πολύ φοβάμαι ότι ποτέ δεν ξηλώθηκε αυτό το δίκτυο. Έτσι συνάγω από τα γεγονότα. Απλά άλλαξε μορφές και τρόπους δράσης. Κι απ’ ότι φαίνεται ίσως κάποιοι στην κυβέρνηση, αλλά και εκτός Ελλάδας, θέλουν να την αναβιώσουν όπως τότε στην Ιταλία. 
 
Να θυμίσουμε μόνο σ’ όλους αυτούς που μπορεί να απεργάζονται τέτοια σχέδια, ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Είναι τόσο καταφανείς οι ενέργειές τους ώστε κανείς δεν πιστεύει τα σενάρια που πάνε να πουλήσουν στον κοσμάκη μέσα από το σύστημα μαύρης δημοσιογραφίας. 
 
Κι αν τυχόν υπάρξουν νέες δήθεν τρομοκρατικές ενέργειες, ειδικά εναντίον «συνυπεύθυνων», όπως ακριβώς ταιριάζει στο μενταλιτέ των κυκλωμάτων του παρακράτους, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξεσηκωθεί ο λαός μια ώρα αρχύτερα. Να θυμίσουμε ότι οι εκατόμβες θυμάτων της τρομοκρατίας που οργάνωσε η Gladio στην Ιταλία, τελικά δεν έσωσαν το «συνταγματικό τόξο». Ούτε στην περίπτωσή μας θα σωθεί.

dimitriskazakis.blogspot.gr
http://www.freepen.gr/2013/11/blog-post_934.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: