Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έκκληση αφύπνισης προς όλους τους Έλληνες από έναν πομάκο δάσκαλο...



Όλα όσα συμβαίνουν στη Θράκη

 Θύματα της Άγκυρας οι Πομάκοι της Θράκης

Έκκληση αφύπνισης προς όλους τους Έλληνες από έναν πομάκο δάσκαλο...
«Όταν ο Πομάκος νιώσει Πομάκος, τότε αυτόματα θα νιώσει και Έλληνας», τονίζει σε ανοιχτή επιστολή του..
Αθήνα τ' ακούς;
Πληρώνει τούρκος επιχειρηματίας 500 ευρώ τον μήνα σε κάθε παιδί που θα φύγει από το ελληνικό σχολείο και 1.000 ευρώ σε κάθε κορίτσι που θα φορά την τουρκική μαντίλα
Της  ΕΛΛΗΣ  ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ
Γροθιά στο στομάχι του πολιτικού κατεστημένου, που με το επιχείρημα της «κακής γειτονιάς» -ένθεν κακείθεν- κράτησε «θαμμένη» για μισό αιώνα και πλέον, την παρουσία των Πομάκων στη Θράκη και ουσιαστικά επέλεξε να «παραδοθεί» στον... κακό γείτονα εξ ανατολών, είναι η ανοιχτή επιστολή ενός δασκάλου πομακικής καταγωγής προς όλους τους Έλληνες, η οποία δημοσιεύτηκε από την πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα».
Στην επιστολή ο νεαρός δάσκαλος αναφέρει την πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης σήμερα: «Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, έλληνες πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί, λοιπόν, αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκοφανείς (κοινωνική ομάδα που διασπάται σε αρκετές μικρότερες υποομάδες). Γύρω στους 20.000 είναι οι Ρομά και 40.000 οι Πομάκοι», υπογραμμίζει:
«Εδώ και πολλές δεκαετίες, η τουρκική αλυτρωτική πολιτική, με την κρατική ανοχή -προδοσία, στα πλαίσια μιας ανύπαρκτης (κυρίως από την απέναντι πλευρά) ελληνοτουρκικής φιλίας, θέτει τις βάσεις και σπέρνει τους σπόρους της πολύ μεθοδικά, έτσι ώστε τη στιγμή του θέρους να μαζέψει ευκολότερα πολύ περισσότερους καρπούς.
Έτσι, λοιπόν, ακόμα και η πιο καλόβουλη προσπάθεια ερμηνείας των κινήσεων της Τουρκίας στη Θράκη, είναι αδύνατον και ουτοπικό να μην καταλήξει στις προ πολλών ετών μελετημένες και σταδιακά υλοποιημένες και υλοποιούμενες βλέψεις των γειτόνων.....
Επισημαίνει πως στόχος είναι «η τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος (καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση και τελικά προσάρτηση. Και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, μόνο με τη χρήση δημοψηφισμάτων». Επίσης, αναφέρει πως το «όχημα» για να επιτευχθεί ο στόχος είναι «η μη τουρκοφανής μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ανέκαθεν και συστηματικά κακοποιείται από σύσσωμο το ελληνικό κράτος και αντιμετωπίζεται ως κάτι ξένο, προβληματικό και εχθρικό».
Ο ίδιος σημειώνει πως «η λυσσαλέα και απρόσκοπτη γειτονική προπαγάνδα για την εμφύτευση τουρκικής συνείδησης στη μειονότητα και η παράλληλη και συστηματική αδιαφορία - κακοποίηση - προδοσία από μέρους της ελληνικής Πολιτείας, σπρώχνουν όλο και πιο επικίνδυνα κοντά τη μειονότητα στην αγκαλιά της "μητέρας" Τουρκίας».




Τα «πακέτα» και οι «πομποί».
 Στην επιστολή του υπογραμμίζει πως σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και οι πολίτες της απογυμνώνονται συστηματικά από κάθε οικονομική στήριξη, σε κάποιους χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαιότητα πάντα) χρηματικά πακέτα, διόλου ευκαταφρόνητα. Ποια είναι αυτά τα «χαρισμένα πακέτα» και ποιοι οι «πομποί»; Ο δάσκαλος σημειώνει κάποια παραδείγματα:
- 500 ευρώ μηνιαίως είναι το ποσό που παρέχει ο ζάμπλουτος τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο, χάριν της ορθότερης εκμάθησης του Ισλάμ, κάτω από τη σκέπη βέβαια της τουρκικής κυβέρνησης.
- 1.000 ευρώ ετησίως για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παραδοσιακή τούρκικη μαντίλα (η οποία θεωρείται χρόνια τώρα παρωχημένη στη γείτονα) παρέχει άτυπα το τουρκικό προξενείο.
Το πομακόπουλο, που ουδεμία σχέση έχει με την τουρκική κουλτούρα και γλώσσα, καλείται να μάθει - δίχως άλλη επιλογή - τρείς άγνωστες προς αυτό γλώσσες, από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Και αυτό γιατί η ελληνική Πολιτεία δείχνει να μην αναγνωρίζει το πομάκικο κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας και με τη βία σπρώχνει το μικρό παιδί στη σύγχυση, στην αμάθεια και έπειτα στην τουρκοποίηση, καθώς μέσα στα μειονοτικά σχολεία οι γλώσσες που διδάσκονται είναι τα τουρκικά, τα αραβικά και τα ελληνικά (καμία αναφορά στα πομάκικα).
- Εδώ και χρόνια προσφέρονται δωρεάν δορυφορικά πιάτα (συνδεδεμένα άμεσα με τα τούρκικα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα) κυρίως στα ορεινά χωριά της Θράκης (πομακοχώρια) όπου μέχρι σήμερα το σήμα των ελληνικών δικτύων δεν έχει φτάσει ή είναι ανεπαρκές.
- Στο κέντρο της Κομοτηνής, εδώ και κάποια χρόνια δεσπόζει, κάτω από τη σκέπη ενός νεόκτιστου και πολυτελούς κτηρίου, η μεγαλοπρεπής τουρκική τράπεζα Ζιράατ Μπανκ, η οποία δανείζει επιλεκτικά σε μουσουλμάνους αλλά και συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τουρκικοί, με χαμηλά επιτόκια 3%, ενώ οι ελληνικές με 14%. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη».




Τέλος, κάνει λόγο για «εγκληματικό Καλλικράτη (όχι μόνο για τη Θράκη)», βάσει του οποίου «δεν ισχύει πλέον η κοινωνική ισορροπία στους πληθυσμούς των νέων δήμων και έτσι δύο από τους τέσσερις δήμους έχουν για άρχοντα μουσουλμάνο, εκλεκτό εννοείται του τουρκικού προξενείου και έτοιμο να λειτουργήσει προς όφελος του», αλλά και για «εγκληματική κομματική λίστα», η οποία έφερε επικίνδυνα αποτελέσματα στην περιοχή.
«Το ζήτημα», σημειώνεται στην επιστολή, «είναι ότι εφόσον το επίσημο κράτος εδώ και δεκαετίες κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτα, ο κλήρος πέφτει μόνο σε εμάς τους πολίτες. Εύλογα θα διερωτάται κανείς τι μπορεί να κάνει νια να βοηθήσει. Το λιγότερο, αλλά συνάμα σημαντικότατο, που μπορεί να κάνει κάποιος από εδώ, είναι αρχικά να ενημερωθεί για το ζήτημα και έπειτα να μεταλαμπαδεύσει το ζήτημα ως, «ιεραπόστολος» και να το γνωστοποιήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας» και καταλήγει πως στόχος «δεν είναι η ελληνοποίηση των Πομάκων, αλλά η συνειδησιακή τους αφύπνιση», γιατί όπως υπογραμμίζει: «Όταν ο Πομάκος νιώσει Πομάκος τότε αυτόματα θα νιώσει και θα είναι Έλληνας!».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: