Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ : Success story; Λαϊκισμός;






Επί τροχάδην
Success story
Λαϊκισμός;
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΟΣΑ: «Ήλθαν τα μαντάτα σου»:
Ανάμεσα σε αντικρουόμενεw πληροφορίες σε διαφορετικές αναγνώσεις, με κυρίαρχο στοιχείο: τη ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, ήλθε και η έκθεση του ΟΟΣΑ: Το 17,9% των Ελλήνων δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ούτε για να αγοράσει ΤΡΟΦΙΜΑ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Society at a Glance 2014».
Η έκθεση αναδεικνύει το τεράστιες απώλειες εισοδήματος των πολιτών στο διάστημα 2007-2012. Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί το γεγονός πως  το 17,9% δεν συναντάται ούτε σε χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Βραζιλία, η Κίνα κ.ά.
Ενδεικτικό είναι ότι η μέση απώλεια ανά άτομο υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ, απώλεια που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης. Σχετικά με την απασχόληση, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι οικογένειες με πλήρη ανεργία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς ο ένας στους πέντε ενήλικους ζει σε νοικοκυριό που δεν εργάζεται κανείς. Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει πως η οικονομική ανάκαμψη δεν αναμένεται να βάλει γρήγορα τέλος στην κοινωνική κρίση ενώ καλεί τις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων και κυρίως των μακροχρόνια άνεργων και των φτωχών νοικοκυριών...
Κι εμείς: Τι λέμε εμείς, τι πράττουμε;
«...Σε μια τέτοια πραγματικότητα, όπου κάθε πρόγραμμα εξόδου από την κρίση θα καταρρέει και κάθε δάνειο θα ζητά ένα επόμενο για την αποπληρωμή του προηγούμενου, καμιά ελπίδα δεν θα υπάρξει, αν δεν ομολογήσουμε με γενναιότητα μιαν ήττα. Την ήττα του πολιτισμού της κατανάλωσης την ήττα του πολιτισμού των τραπεζών...» (Κώστας Χατζηαντωνίου: «Νέος ενιαυτός σε μια νέα Πατρίδα»).
 Δύσκολα μάς βάζεις...
"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: