Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ



ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ................
ΑΝ ΟΧΙ ...ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΘΟΥΝ!!!! ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!! ΜΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!


Δεν ξέρω αν θυμάστε το ανέκδοτο με τον δικτάτορα και τον υπουργό του των οικονομικών. Το ανέκδοτο αυτό είχε κυκλοφορήσει πολύ και με παραλλαγές την εποχή της επτάχρονης δικτατορίας.
Ήταν λοιπόν κάποτε ένας σκληρός, άκαρδος, άπονος δικτάτορας που για να ευνοήσει την τσέπη του και τους στυλοβάτες του καθεστώτος έδωσε εντολή στον υπουργό του των οικονομικών να βάλει μια σειρά από φόρους.
Ο υπουργός το έκανε και ο δικτάτορας κάλεσε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών να τον ρωτήσει πως αντιδρά ο λαός. Ο αρχηγός του απάντησε μονολεκτικά : «Μουρμουράνε».
Ο δικτάτορας κάλεσε πάλι τον υπουργό και του ζήτησε να επιβάλλει ακόμα πιο βαρείς φόρους όπως και έγινε. Μετά κάλεσε τον αρχηγό ασφαλείας και τον ρώτησε για τις αντιδράσεις και αυτός του απάντησε «Σιωπούν και μένουν απαθείς».
Ξανακάλεσε ο δικτάτορας τον υπουργό και του ζήτησε νέους φόρους. Έρχεται τότε ο αρχηγός ασφαλείας και του λέει παραξενεμένος ότι ο κόσμος χαμογελάει με αυτά που ακούει, βλέπει και υφίσταται.
Ο δικτάτορας ζητά νέους φόρους και ο αρχηγός επιστρέφει πάλι τρέχοντας στο Προεδρικό Μέγαρο και του λέει ότι ο κόσμος έχει τρελαθεί, έχει βγει στους δρόμους, γελάει δυνατά και τραγουδάει.
Τότε ο δικτάτορας καλεί επειγόντως το Υπουργικό Συμβούλιο και τον αρχηγό ασφαλείας και τους λέει : «Όσο μουρμουρίζανε, μένανε απαθείς ή ψιλοχαμογελούσανε δεν τους φοβόμουν. Όμως τώρα τέρμα οι φόροι και δώστε αμέσως παροχές στο λαό γιατί άμα γελάνε και τραγουδάνε να είστε σίγουροι ότι ετοιμάζονται να μας ανατρέψουν» .


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΡΕ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»


Ο Κωνσταντάρας να μουτζώνει τον εαυτό του στο υπερπέραν με την ατάκα «Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο» έχουν αφήσει εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: