Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ποια «εθνική κυριαρχία»;

Πέρα από τους Αμερικανούς, ο μεγαλύτερος κερδισμένος 
από την επιδείνωση των σχέσεών μας με τη Ρωσία είναι η Τουρκία!



Ποια «εθνική κυριαρχία»;

Σε ένα μόνιμο προτεκτοράτο από την εποχή του… 1821, οι Ρώσοι κατηγορούνται τώρα για επιρροή στο Άγιο Όρος!

Γράφει ο Χρήστος Φωτιάδης

Ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα, γνωστή και ως «κυβέρνηση της Αριστεράς» και για όσους θέλουν να είναι ακριβείς, της «ανανεωτικής Αριστεράς»: ουδέποτε έχασε το χιούμορ της μέχρι και σήμερα!
Τρανή απόδειξη η «επιχειρηματολογία» που ξεδιπλώθηκε γύρω από την πρωτοφανή -τα χρόνια της μεταπολίτευσης- κρίση στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις.
Τώρα που μπορούμε να δούμε τα γεγονότα πιο ψύχραιμα, ας ξεκινήσουμε από την «κατηγορία» της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ρωσία, λένε, αποπειράθηκε με «πράκτορες» να επηρεάσει δήμους και μητροπόλεις της Β. Ελλάδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, να αποκτήσει επιρροή στο… Άγιο Όρος, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος» και να εξαγοράσει κρατικούς λειτουργούς, χωρίς επιτυχία! Το τελευταίο είναι προφανές, αφού ως γνωστόν οι κρατικοί μας λειτουργοί είναι διαχρονικά υπεράνω χρημάτων! Επίσης οι Ρώσοι κατηγορούνται για διακίνηση πληροφοριών σε βάρος της Ελλάδας, σε μια «συστηματική προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου».

Το ανέκδοτο της χρονιάς!
Στο ζήτημα της «εθνικής κυριαρχίας» επανήλθε τρυφερά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τροφοδοτώντας με νέα ανέκδοτα τα καφενεία της επικράτειας! «Εθνική κυριαρχία»; Τι ειν’ τούτο πάλι; Κι εμείς που λέγαμε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί από το 2010 σε ένα άθλιο προτεκτοράτο, πού θα βρούμε μέρος να κρυφτούμε; Ένα προτεκτοράτο που δεν δικαιούται να αποφασίσει ούτε αν θα βοηθήσει τα ακριτικά νησιά με λίγο χαμηλότερο ΦΠΑ! Ένα προτεκτοράτο όπου ο πρεσβευτής των ΗΠΑ περιοδεύει ανά την επικράτεια, προωθώντας τα αμερικανικά συμφέροντα με απροκάλυπτο τρόπο!
Για να πάμε και λίγο πιο παλιά, ένας πρώην πρωθυπουργός αυτού του προτεκτοράτου (Κώστας Καραμανλής) διαπίστωσε ότι οι τηλεφωνικές του συνομιλίες περνούσαν μέσα από το αμερικανικό δίκτυο… ηχογράφησης. Ο ίδιος είναι γνωστόν ότι δεχόταν προσωπικές απειλές, πάντως όχι από… Ρώσους πράκτορες! Κι όταν παράγινε το κακό, κάηκε η Αθήνα και χάθηκε ένα παιδί, για να μην ξεχνάμε ποιος κάνει κουμάντο στο προτεκτοράτο!
Ένα προτεκτοράτο, όπου μια «κυβερνητική» γερμανική εταιρεία (Siemens) «λαδώνει» απροκάλυπτα τους… αδιάφθορους κρατικούς λειτουργούς για να πετύχει ασύμφορες και πανάκριβες συμβάσεις και όταν αργοσαλεύει η «ελληνική δικαιοσύνη» έρχεται η ίδια η καγκελάριος να δώσει άσυλο στον επικεφαλής της εταιρείας, Έλληνα υπήκοο!

Ο Ερντογάν χαμογελά…
Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση «εθνικής κυριαρχίας» δεν θα άφηνε ανενόχλητους να αλωνίζουν τη χώρα Σκοπιανοί και Τούρκοι πράκτορες, που τους αναγνωρίζουν και τα παιδάκια, ούτε θα άφηνε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα ή και με δική της κομματική συμπαράσταση δεκάδες οργανώσεις, σύλλογοι και όμιλοι, που προπαγανδίζουν τον διαμελισμό της Ελλάδας είτε προς την Τουρκία είτε προς τα Σκόπια είτε προς την Αλβανία.
Πέρα από τα κακόγουστα αστεία της κυβέρνησης, η σοβαρότερη εμπλοκή στις ελληνορωσικές σχέσεις από την εποχή του ψυχρού πολέμου αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τα εθνικά μας θέματα και μας απομακρύνει από μια στρατιωτική υπερδύναμη που βρέθηκε σταθερά δίπλα στην Κύπρο και την Ελλάδα επί δεκαετίες…

Εφ. ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: