Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πώς να βρείτε και να διαγράψετε το ιστορικό των Χαρτών Google



      Εικόνα: Pexels

Πώς να βρείτε και να διαγράψετε το ιστορικό των Χαρτών Google

(Google Maps History)

Γράφει η Emily Price

Μπορεί να πιστεύετε ότι έχετε απενεργοποιήσει το ιστορικό παρακολούθησης τοποθεσίας της Google, αλλά σύμφωνα με μια νέα έκθεση Associated Press που κυκλοφόρησε πρόσφατα, μπορεί να μην κάνετε λάθος.
Το AP, σε συνεργασία με τους ερευνητές του Princeton, διαπίστωσε ότι υπηρεσίες όπως οι Χάρτες Google και η μηχανή αναζήτησης της Google καταγράφουν τις πληροφορίες τοποθεσίας του χρήστη χωρίς την άδειά τους. Το ζήτημα αφορά τον τρόπο απενεργοποίησης της παρακολούθησης. Ενώ η παρακολούθηση μπορεί να απενεργοποιηθεί στην ενότητα "Υπηρεσίες τοποθεσίας"( “Location Services”) των Ρυθμίσεων, πρέπει επίσης να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις  η "Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών" (“Web and App Activity”), προκειμένου να εμποδίσει εντελώς την Google να εντοπίζει πού βρίσκεστε.
Για να διαγράψετε το ιστορικό τοποθεσίας από το παρελθόν από τη Google, μεταβείτε στην ιστοσελίδα myactivity.google.com . Στην αριστερή πλευρά της σελίδας, μπορείτε να επιλέξετε Προβολή στοιχείου για να δείτε τι έχει παρακολουθηθεί για εσάς από συγκεκριμένο προϊόν. Επιλέξτε Χάρτες (Map) από τη λίστα για να δείτε τα δεδομένα ειδικά για το χάρτη. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκίδες (η μία πάνω στην άλλη) από τη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε Περισσότερα, ακολουθούμενο από "Διαγραφή αποτελεσμάτων" για να απαλλαγείτε από τα πάντα.
Και αν θέλετε να αποτρέψετε την παρακολούθηση σας από το Google στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την παρακολούθηση τόσο στις ενότητες "Υπηρεσίες τοποθεσίας" και "Εφαρμογές και δραστηριότητες Web" των ρυθμίσεων που προχωρούν.
Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία στην παρακολούθηση. Όταν η Google δεν γνωρίζει πού βρίσκεστε, δεν μπορεί να προσφέρει συστάσεις συγκεκριμένης τοποθεσίας. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ένα κινεζικό εστιατόριο τροφίμων, θα πάρετε αποτελέσματα από παντού, όχι κοντά στην περιοχή σας. Και ο Βοηθός Google δεν θα μπορέσει να χειριστεί ερωτήσεις που αφορούν συγκεκριμένες τοποθεσίες όπως «Ποιος είναι ο καιρός;»
Έχετε υπόψη σας επίσης ότι όσο χρησιμοποιείτε μια συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο αυτή θα παρακολουθείτε πάντα σε κάποιο βαθμό. Τα κινητά τηλέφωνα μας συνδέονται με πύργους για την αποστολή δεδομένων, πύργους που επιτρέπουν στον μεταφορέα σας να γνωρίζει πού βρίσκεστε, είτε θέλετε είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: