Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Κατασκόπευαν μαθητές μέσα από ....σχολικους υπολογιστές




Ένα σχολείο στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε την κάμερα των laptop, που διατέθηκαν στους μαθητές, για να κατασκοπεύσει στο σπίτι τους τόσο αυτούς όσο και τους γονείς τους


Η Σχολική Επιθεώρηση μιας περιοχής στις ΗΠΑ (Harriton High School Harriton in Rosemont Pennsylvania) χρησιμοποίησε τις κάμερες των σχολικών laptop για να κατασκοπεύσει τους σπουδαστές στο σπίτι, πιάνοντας ενδεχομένως αυτούς και τις οικογένειές τους σε μη σε απρεπείς συμπεριφορές.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι στη Φιλαδέλφεια μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τις κάμερες στους υπολογιστές των παιδιών χωρίς οι σπουδαστές ή οικογένειές τους να το γνωρίζουν ή να έχουν δώσει σχετική άδεια, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Οι ενάγοντες Michael και Holly Robbins υποψιάσθηκαν ότι η κάμερα του laptop έπιανε τους μαθητές του γυμνασίου Harriton και τις οικογένειές τους καθώς γδυνόντουσαν και σε άλλες ακατάλληλες στάσεις γεγονός που δημιούργησε ιδιαίτερη αμηχανία στα θύματα της παρακολούθησης.

Οι αρμόδιοι της Lower Merion School District είπαν ότι τα laptop «περιέχουν ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που προορίζεται για να παγιδεύει κλεμμένα και χαμένα α laptop,» και ότι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα απενεργοποιήθηκε χθες (18.2.2010).

«Μπορούμε κατηγορηματικά να δηλώσουμε ότι είμαστε ταγμένοι στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των σπουδαστών μας,» είπαν.

Ο Tom Halpern, 15 χρονών από Wynnewood, είπε ότι οι σπουδαστές είναι «αρκετά αηδιασμένοι» και έχουν αρχίσει να καλύπτουν με ταινία την κάμερα του υπολογιστή τους και το μικρόφωνο.

«Αυτό που υποστήριξαν είναι απολύτως ψευδές,» είπε ο Halpern « Απλά σκέπτομαι ότι είναι πραγματικά αξιοκαταφρόνητο ότι έχουν τη δυνατότητα απλά να με παρακολουθούν όλη την ώρα.»

Οι κατηγορίες συνοψίζονται σε ενδεχόμενη παράνομη ηλεκτρονική υποκλοπή, είπε ο Witold J. Walczak, νομικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης για τις Ελευθερίες των Πολιτών της Πενσυλβανίας, η οποία δεν εμπλέκεται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

«Οι αρμόδιοι του σχολείου δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να φέρουν την αστυνομία μέσα στο σπίτι των μαθητών είτε ηλεκτρονικά είτε φυσικά χωρίς πρόσκληση είτε χωρίς ένα ένταλμα έρευνας,» είπε ο Walczak.

Μια χθεσινή δήλωση των αρμοδίων της Επιθεώρησης που δημοσιεύθηκε αργά χθες αναφέρει ότι το σχετικό χαρακτηριστικό στους υπολογιστές δεν πρόκειται να επανενεργοποιηθεί «χωρίς σαφή γραπτή ανακοίνωση προς όλους τους σπουδαστές και τις οικογένειες τους.»

Η εύπορη περιοχή που συνέβη το γεγονός υπερηφανεύεται με τις πρωτοβουλίες της σε θέματα τεχνολογίας στις οποίες περιλαμβάνεται η παροχή laptop σε κάθε ένας από τους περίπου 2.300 μαθητές των δύο γυμνασίων της.

Ο Προϊστάμενος Christopher W. McGinley δεν έδωσε άμεση απάντηση σε ένα μήνυμα που του δόθηκε χθες.

Οι Robbinses είπαν ότι έμαθαν για τις υποτιθέμενες εικόνες της κάμερα όταν ο Lindy Matsko, ένας βοηθητικός διευθυντής του γυμνασίου τους ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου θεώρησαν ότι ο γιός τους είχε εμπλακεί σε ανάρμοστη συμπεριφορά στο σπίτι.

Η καταγγελία όμως αυτή του σχολείου για την συμπεριφορά του μαθητή έγινε από το σχολείο χωρίς να προσδιορισθεί αυτή επακριβώς.

Ο Matsko επικαλέσθηκε ως στοιχείο μια φωτογραφία που λήφθηκε από την κάμερα που είναι ενσωματωμένη στο προσωπικό σχολικό laptop του γιού τους.

Ο Matsko επιβεβαίωσε αργότερα στον Michael Robbins ότι το σχολείο είχε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την κάμερα από μακριά, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν την Τρίτη στην δίκη.

Την Πέμπτη οι Robbinses αρνήθηκαν να μιλήσουν με έναν δημοσιογράφο του Associated Press που πήγε σπίτι τους. Ο δικηγόρος τους, Mark S. Haltzman, δεν επέστρεψε ούτε την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το οικογενειακό άσυλο του σπιτιού όταν προκλήθηκε το 2001 με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορέσει, χωρίς ένα ένταλμα, να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό θερμικής λήψης εικόνων έξω από ένα σπίτι για να διαπιστώσει εάν οι λαμπτήρες θερμότητας χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό του σπιτιού για την καλλιέργεια μαριχουάνας.

Με την τεχνολογία ή χωρίς αυτήν, το προηγούμενο αυτό της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου σύρει «μια σταθερή γραμμή στην προστασία του οικογενειακού ασύλου από παραβιάσεις» έγραψε σε άρθρο της η Antonin Scalia.

Για λεπτομέρειες διαβάστε τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στις παρακάτω ιστοσελίδες:


http://www.edu-cyberpg.com/Technology/School-Webcam-Spy.html


http://aftermathnews.wordpress.com/2010/02/20/u-s-school-used-secret-laptop-webcams-to-spy-on-pupils-and-parents-at-home/

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1252234/U-S-school-child-porn-probe-revealed-laptops-used-spy-pupils-home.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: