Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ....ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ



9 κανόνες


για να είστε πάντα στην ώρα σας


Οι Αγγλοι θεωρούνται οι πιο συνεπείς άνθρωποι στα ραντε­βού τους και δεν καθυστερούν ποτέ. Οσο κατεβαίνουμε στα νότια, τόσο η έννοια του χρόνου μοιάζει να γίνεται πιο ελα­στική, και στις μεσογειακές χώρες η χρονική συνέπεια είναι αρκετά χαλαρή. Κι όμως, σε κανέναν δεν αρέσει να περιμέ­νει!


Δοκιμάστε λοιπόν να καλλιεργήσετε τη συνήθεια της συνέπειας για να εξοικονομήσετε χρόνο και να μη δημιουρ­γείτε προβλήματα στους άλλους.


Ενας απλός τρόπος είναι να βάλετε το ρολόι σας δέκα λεπτά μπροστά! Ακόμα και όταν το συνηθίσετε, υπάρχει κάποια ελπίδα ότι θα κατα­φέρετε να ακολουθήσετε την ένδειξη της ώρας και να ξεκινήσετε νωρίτερα.


Γιατί όμως μερικοί άνθρωποι είναι πιο συνεπείς από άλ­λους; Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς, οπότε προ­σπαθήστε να δώσετε το κα­λό παράδειγμα. Είναι επίσης πολιτιστικό ζήτημα.


Στο Περού για παράδειγμα, κανείς ποτέ δεν είναι στην ώρα του. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια έμφυτη ικανότητα να υπολογίζουν σωστά τον χρόνο που θα χρειαστούν για να φτάσουν κάπου, ενώ άλ­λοι όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να τα κά­νουν όλα την τελευταία στιγ­μή, να βιάζονται και να αγχώ­νονται. Αλλοι πάλι έχουν την τάση να κάνουν τόσο πολλά πράγματα που λογικό είναι να μην προλαβαίνουν. Από δικαιολογίες άλλο τίποτα.


Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


1 Παραδεχτείτε το πρόβλημα και αναζητήστε λύσεις


2 Τοποθετήστε ρολόγια σε όλα τα δωμάτια.


3 Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, ώστε αν πάτε νωρίτερα στο ραντε­βού σας να έχετε κάτι να απασχολη­θείτε για να μη νιώσετε ότι χάνετε χρόνο.


4 Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Αν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να υπολογίσετε σωστά την ώρα, ξεκινή­στε αρκετά νωρίτερα.


5 Αν πηγαίνετε πρώτη φορά κά­που, μελετήστε τον χάρτη πριν ξεκινήσετε για να αποφύγετε καθυ­στερήσει ρωτώντας στον δρόμο.


6 Πριν δεχτείτε μια πρόσκληση, σκεφτείτε καλά αν θέλετε να πά­τε.


7 Καλύτερα να αρνηθείτε παρά να καθυστερήσετε.


8 Μη φορτώνετε υπερβολικά το πρόγραμμα σας με υποχρεώσεις.


9 Οργανώστε τον χρόνο σας αξιο­κρατικά.


  • Αν εσείς είστε πάντα στην ώρα σας, αλλά καθυστερούν οι άλλοι.:
  • Εξηγήστε τους ευγενικά ότι σας ενοχλεί να περιμένετε
  • Βάλτε ορούς: για παράδειγμα όποιος αργήσει πληρώνει
  • Δοκιμάστε την επόμενη φορά να αργήσετε εσείς στο ραντεβού για να καταλάβουν οι άλλοι πόσο δυσάρεστο είναι να περιμένεις

Νέλλη Παρασκευοπούλου

Πηγή:

TV ΕΘΝΟΣ ΘΕΜΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια: