Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Εμμεση γερμανική συγγνώμη


Ο γερμανός πρέσβυς με δήλωσή του κάνει λόγο για «μεμονωμένες φωνές στον Τύπο» που δεν πρέπει να συγχέονται με το σύνολο της κοινής γνώμης. Σκληρή γλώσσα και από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού για τα χυδαία δημοσιεύματα


Ηρθε έστω και με αρκετή καθυστέρηση η επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στο κρεσέντο αντιδράσεων στην χώρα μας, σχετικά με τα χυδαία δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο για την Ελλάδα.

Μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Φίλ.Πετσάλνικου σχετικά με το δημοσίευμα του FOCUS, ο Γερμανός πρέσβυς στην Αθήνα Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής. ... θα ήθελα να απευθύνω έκκληση, μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με την διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα. Η αντιπαράθεση στα μέσα επικοινωνίας δεν αντικατοπτρίζει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις», όπως υποστηρίζει.

Ο γερμανός πρέσβυς υπενθυμίζει ότι «ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες. Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης».

Οργή στους Ελληνες απόδημους

Την ίδια περίπου ώρα, η αλγεινή εντύπωση στα εκατομμύρια Ελληνες του εξωτερικού, φυσικά και της Γερμανίας, αποτυπωνόταν και επίσημα στην δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης:

»Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, ενορχηστρωμένης θα λέγαμε, επίθεσης εναντίων της Ελλάδας από μερίδα μεγάλων ΜΜΕ της Γερμανίας, που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος της πατρίδας σε μία δύσκολη, για τα οικονομικά, περίοδο. Δημοσιεύματα, που στόχο έχουν την παραπλάνηση των αναγνωστικού κοινού, μέσα από ψευδή πληροφορίες και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το πνεύμα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Εκ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου του ΣΑΕ, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των εκατομμυρίων ελλήνων ομογενών ανά τον κόσμο, εκφράζω την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τα αήθη, συκοφαντικά και χυδαία δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, σε βάρος της Ελλάδας.

Το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται αυτή την ώρα αντιμέτωπος με μία οικονομική κρίση, που σίγουρα δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον λοιδορεί. Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, το μόνο που ζητάει η Ελλάδα είναι πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη εκ΄ μέρους των εταίρων. Και σε αυτή τη δύσκολη πορεία έχει συμπαραστάτες όλους εμάς, που ζούμε διάσπαρτοι στις πέντε ηπείρους, φέροντας με υπερηφάνεια το όνομα το ελληνικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι μετά από μία μεγάλη μπόρα έρχεται η νηνεμία. Και η Ελλάδα ξέρει από μπόρες, έχει περάσει πολλές στη χιλιόχρονη ιστορία της, και κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Στη σύγχρονη ιστορίας πέρασε την πιο σκληρή κατοχή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με όλα τα ολέθρια επακόλουθα. Ανόρθωσε το ανάστημα της και θυσίασε χιλιάδες νεκρούς στο βωμό της Ελευθερίας. Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές σε μαρτυρικά χωριά-ολοκαυτώματα της ναζιστικής θηριωδίας στην πατρίδα μας.

Η ιστορία δεν παραγράφεται. Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής είναι ότι μπορεί να συγχωρεί και να τείνει χέρι συνεργασίας για ένα καλύτερο αύριο για όλο τον κόσμο».

Πηγή:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10421087

Δεν υπάρχουν σχόλια: