Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτη νίκη των Πορτογάλων στρατιωτικών: Αποσύρθηκε η αύξηση των εισφορών κατά 18%!








Πρώτη νίκη της Ένωσης Στρατιωτικών στην Πορτογαλία, καθώς η πορτογαλική κυβέρνηση μετά την ευθεία απειλή τους για κίνημα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κάτι που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα και αφορμή για να εκδοθεί η περίφημη ανακοίνωση της Ένωσής τους.

Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει πως προτίθεται να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 18% με ανάλογη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και συνακόλουθα των στρατιωτικών για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της, κάτι που οδήγησε, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση φωτιά!

Μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Καβάκο Σίλβα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου, του οποίου η Ένωση Στρατιωτικών ζητούσε όχι απλά την παραίτηση, αλλά και την ... μετανάστευση, ανακοίνωσε και επισήμως την απόσυρση του εν λόγω μέτρου.
Η Πορτογαλία η οποία κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτελούσε για αρκετούς Γερμανούς πολιτικούς «πρότυπο» εφαρμογής των μέτρων λιτότητας αναγκάστηκε να κάνει πίσω έπειτα από τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία με τους εταίρους της να αυξήσει από το 11% στο 18% τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και παράλληλα να μειώσει τις αντίστοιχες των εργοδοτών από το 23,75% στο 18%. Στην ανακοίνωση-προειδοποίηση που πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr, η πανίσχυρη Ένωση Στρατιωτικών ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

 
"Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένα με αυτή την άθλια επίθεση που διαπράττεται στους συμπολίτες μας! Μας παρακινεί η ΑΜΥΝΑ της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ και των ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ.

Δεν αποτελεί παράδοση στις Τάξεις του Στρατού η αποφυγή καταστάσεων, το ψέμα, πόσο μάλλον η χρησιμοποίηση του Πορτογαλικού Λαού ως πειραματόζωου σε κοινωνικά πειράματα. Ακόμη περισσότερο αφού εμείς προερχόμαστε από τον ίδιο Λαό.

Είναι προφανής η αποτυχία των πολιτικών που επιβάλλονται από αυτή την κυβέρνηση, η οποία βασίστηκε στην απαξίωση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας όλο και περισσότερη λιτότητα, περισσότερη ανεργία, περισσότερη αβεβαιότητα. Εξαθλίωσε τους φτωχούς αυτής της χώρας και μετέτρεψε τη μεσαία τάξη σε φτωχούς. Έχουμε να κάνουμε με μια ρημαγμένη χώρα, χωρίς τιμόνι, η οποία οδεύει προς την άβυσσο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, κατά τη βούληση της κάθε «τρόικας», να αφαιρούνται δικαιώματα που κατοχυρώνονται νόμιμα στο Σύνταγμα της Πορτογαλικής Δημοκρατίας το οποίο ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραθεί ένα Έθνος σαν το δικό μας, με ιστορία άνω των 900 ετών, επειδή κάποιοι κύριοι αποφάσισαν να κάνουν την Πορτογαλία αποικία των συμφερόντων των ευρωπαίων και διεθνών κερδοσκόπων με στόχο τη φτωχοποίηση της Χώρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους νόμους του Κράτους και την ιστορία αυτού του Έθνους!".

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: