Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για μεθοδεύσεις σχετικά με πώληση των λιμανιών


«Με τροπολογία 500 σελίδων που κατέθεσε την Παρασκευή το απόγευμα στο άσχετο Νομοσχέδιο το οποίο αφορά στην «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων», ο υπουργός κ. Μουσουρούλης επιχειρεί την «κατοχύρωση» με νόμο των αγοραστών μεγάλων ελληνικών λιμανιών, αναφέρει στην καταγγελία της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


Καταγγελία Ανεξάρτητων για μεθοδεύσεις σχετικά με πώληση των λιμανιών

Μάλιστα στην καταγγελία της η κα. Χρυσοβελώνη αναφέρει: «Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας αποπειράται να «παγώσει» τυχόν εν εξελίξει αλλαγές στις χρήσεις γης και όρους δόμησης των λιμενικών ζωνών. Ειδικότερα, η Συγκυβέρνηση δηλώνει πως «εν όψει της άμεσης έναρξης της διαδικασίας αποκρατικοποίησής» τους, προβαίνει σε αυτή την ενέργεια για να «μην επηρεαστεί αρνητικά το επενδυτικό ενδιαφέρον»! Παίρνοντας ως παράδειγμα τον ΟΛΒ η τροπολογία αυτή στοχεύει πρακτικά στην ακύρωση της τρέχουσας διαδικασίας τροποποίησης του Master Plan για το λιμάνι του Βόλου που στηρίζεται από τους τοπικούς φορείς.

Η μεθόδευση αυτή έρχεται σε συνέχεια αποτυχημένης απόπειρας της προηγούμενης Συγκυβέρνησης να παγιώσει το καθεστώς των υπό ιδιωτικοποίηση λιμανιών με Υπουργική Απόφαση της πρώην υπουργού κ. Διαμαντοπούλου και βέβαια αποτελεί «ουρά» της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε στις 7-9-12 για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στους Οργανισμούς των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας». Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεχίζει λέγοντας: «Έχουμε λοιπόν από την μια πλευρά μια Συγκυβέρνηση που δεν θέλει να φέρει κανονικά στην Βουλή για ψήφιση διατάξεις καθαρά νομοθετικού περιεχόμενου γιατί φοβάται την άμεση καταψήφισή τους. Από την άλλη, η ίδια Συγκυβέρνηση φέρνει στην Βουλή για ψήφιση σε άσχετο νομοσχέδιο, την τελευταία στιγμή σχεδόν 500 σελίδες πολεοδομικού περιεχόμενου που αφορούν στις ζώνες όλων των μεγάλων λιμανιών τα οποία θέλει να εκποιήσει. 

Σε σχέση ειδικά με τον ΟΛΒ καταγγέλλω την μεθόδευση του κ. Μουσουρούλη ο οποίος μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε ανακοινώσει πως θα επανερχόταν το Σεπτέμβριο με δικές του προτάσεις προς τους φορείς σε αντικατάσταση του σχεδίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και ότι θα τις συζητούσε μαζί τους. Ο υπουργός Ναυτιλίας ενέπαιξε όλους τους τοπικούς φορείς της Μαγνησίας και «άδειασε» στην κυριολεξία την εν εξελίξει διαδικασία αναδιαμόρφωσης του master plan του λιμανιού του Βόλου με μια μεθοδευμένη τροπολογία, της οποίας την άμεση απόσυρση απαιτούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς θα επιμείνουμε στην πάγια θέση του Κινήματος μας για αποφυγή κάθε ύπουλης μεθόδευσης που με τον μανδύα της νομιμοφάνειας προσπαθεί να οδηγήσει εκτός του δημοσίου ελέγχου όχι μόνο μεγάλα λιμάνια όπως αυτό του Βόλου αλλά και μικρότερα όπως εκείνα της Σκιάθου και Αλοννήσου».

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/235305/kataggelia-anexartiton-gia-methodeyseis-shetika-me-polisi-ton-limanion

Δεν υπάρχουν σχόλια: