Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



ΙΕΚ Harvard: Και ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και η Άννα Διαμαντοπούλου. Και η Εύα Καϊλή. !!!

 
 
Η κρίση χρέους απειλεί να καταβροχθίσει την ίδια την Αμερική. Η υπερδύναμη βυθίζεται μέσα σε ένα απίστευτο χρέος που υπερβαίνει τα 10 τρισ. δολάρια. Καθώς οι τράπεζες και οι επενδυτές έχουν χάσει κάθε όρεξη για επενδύσεις, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας (Fed) κ. Μπεν Μπερνάνκι αποφάσισε να «κόψει χρήμα» για τρίτη φορά την τελευταία τριετία. Μιλάμε για 40 δισ. δολάρια τον μήνα «για την ενίσχυση της απασχόλησης».
 
Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό δραστικό μέτρο που έλαβαν οι Αμερικανοί για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες στην οικονομία από την πρωτοφανή υπερχρέωση. Η άλλη πρωτοβουλία είναι ακόμη πιο δυναμική. Κάλεσαν στις ΗΠΑ τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, διεθνής αυθεντία σε προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα διδάξει τις βέλτιστες πρακτικές σε σεμινάρια στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών του Χάρβαρντ.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως έγινε γνωστό, το Χάρβαρντ ήδη «έκλεισε» και τον κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ, όπως επεσήμανα την περασμένη εβδομάδα, εντείνονται τα αμερικανικά παρακάλια προς την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (θέλουν να «μεταρρυθμίσουν» και την Παιδεία τους). Το σχόλιο είναι αναπόφευκτο. ΙΕΚ Χάρβαρντ: Και ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και η Αννα Διαμαντοπούλου. Και η Εύα Καϊλή. Κατόπιν όλων των παραπάνω, ας συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι έφτασε το τέλος του δυτικού κόσμου.
 
http://papaioannou-giannis.net/2012/09/24/ιεκ-harvard-και-ο-γιώργος-παπανδρέου-και-ο-γι/#more-95985

Δεν υπάρχουν σχόλια: