Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ




Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα Τρίτη 23 Απριλίου 2010 και το διάγγελμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, από όπου και μας ανακοίνωσε την ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Τρία χρόνια πόνου, δυστυχίας και υπερφίαλων υποσχέσεων από τροϊκανούς εσωτερικού και εξωτερικού και με το μέλλον από αβέβαιο έως κατάμαυρο.

3 χρόνια που ο ελληνικός λαός είδε την ζωή του να καταστρέφεται και τους πολιτικούς σε ρόλο "φιλεύσπλαχνων" παρηγορητών να επιβάλλουν μέτρα επί μέτρων που δεν έχουν τελειωμό.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ;  ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ; ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kρίση είναι…

  • Να βλέπεις καθημερινά ανθρώπους  να χάνουν τη δουλειά τους και να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
  • Να βλέπεις παιδιά να λιποθυμούν στο σχολείο, επειδή στο σπίτι  δεν υπάρχει φαγητό.
  • Να βλέπεις ανθρώπους να συνωστίζονται  στην ουρά για ένα πιάτο φαί ή να προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν  τα λαχανικά που διανέμονται δωρεάν.
  • Να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν  στα σκουπίδια, να κοιμούνται στο  δρόμο, μέσα στην παγωνιά.
  • Να βλέπεις κλειστά μαγαζιά  να τα τρώει το σκοτάδι και ενεχυροδανειστήρια να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
  • Να βλέπεις να ξυλοκοπούνται  μετανάστες ή να τους πυροβολούν, επειδή ζήτησαν να πληρωθούν.
  • Να βλέπεις παράνομες συμμορίες  και νεοναζιστικά μορφώματα να προσπαθούν να αναδειχθούν σε προστάτες της  κοινωνίας και πρωταγωνιστές  της πολιτικής ζωής.
  • Να βλέπεις να καταρρέει η  εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική  φροντίδα.
  • Να έχεις συνεχώς μια αίσθηση φόβου για το αύριο.
  • Να νιώθεις θυμό, στεναχώρια και  ντροπή για όλα τα παραπάνω και  να αναζητάς διέξοδο, χωρίς ακόμα  να την έχεις βρει…

 ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Πώς βιώνουμε την κρίση 

αλλά δεν τα παρατάμε

Βιώνουμε...

…με μειωμένη αυτοπεποίθηση, απελπισία, θλίψη και αγανάκτηση τις πιο βίαιες κοινωνικές ανατροπές  εν καιρώ «ειρήνης»

... την προσωπική μας ευθύνη ως μέρος του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, το οποίο στηρίζει με διάφορες τεχνητές-όχι ουσιαστικές-διαφοροποιήσεις  το 90% του λαού μας

...ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως η οικονομική κρίση κορυφώθηκε την εποχή, που ανακοινώθηκε επισήμως ότι η χώρα μας διαθέτει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με ένα ευάλωτο πολιτικό σύστημα, που περιέχει και ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, με τον λαό μας εξουθενωμένο, πιστεύουν κάποιοι ότι είναι ευκαιρία να πετύχουν καλύτερους όρους εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

...τους κινδύνους από τη χώρα που δημιούργησε τους δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους, που εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα όπλα, αλλά πουλάει και σε άλλες χώρες όπλα ολικής καταστροφής. Πρόσφατα Γερμανοί φοιτητές διέκοψαν την ομιλία του Γερμανού υπουργού Άμυνας, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια υπεροπλίας της σύγχρονης Γερμανίας.

...τους αντιερωτικούς γιάπηδες, που τους συντηρούν οι οίκοι αξιολόγησης των οικονομιών των κρατών και των τραπεζών εντός φορμόλης, στα εργαστήρια της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ως όντα εξωγήϊνα, που ήρθαν από εχθρικό πλανήτη στη γη ως φορέας καταστροφής

...την τραγική αύξηση της πιο χυδαίας σεξουαλικής παρενόχλησης στις άνεργες κοπέλλες που ζητούν εναγωνίως δουλειά

...τις αυτοκτονίες από αξιοπρέπεια άνεργων οικογενειαρχών που πέφτουν από τα μπαλκόνια, γιατί δεν μπορούν να αντικρύσουν τα θλιμμένα μάτια των παιδιών τους

...τα μαγειρεία της T.V. στις δεκάδες εκπομπές, όπου κυρίες και κύριοι μαγειρεύουν τον σολομό, τις αστακομακαρονάδες, τα φιλέτα κ.λπ.(ευτυχώς  από τους συνειρμούς γλυτώνει ο Κάλβος), μπροστά σε ανθρώπους που μόλις γύρισαν από τα συσσίτια.

...τη νύχτα, όταν χιλιάδες ευρώ πετιούνται σε λουλούδια και σαμπάνιες, αποδεικνύοντας τη χαοτική αντίθεση του συστήματος, που σαν προϊστορικός δεινόσαυρος πορεύεται καταπίνοντας τα πάντα στο διάβα του, χωρίς πλέον ένα αντίπαλο βιώσιμο δέος.

Κάποια στιγμή όμως, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, θα ανοίξουμε πανιά με καράβι τρικάταρτο, με έγγραφα εθνικότητας από την εποχή της ελληνικής μυθολογίας έως τη σύχγρονη εποχή, με πλήρωμα τον θεό όλων ή τον θεό του καθενός. Ναί, εμείς που αγαπάμε με πάθος ετούτη την πατρίδα, που αγαπάμε με πάθος τη ζωή, θα γυρίσουμε πίσω τον ουρανό.

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΡΕΕΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: