Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κ.Καραμανλης - Έρχονται κοινωνικές εκρήξεις & πολιτικό χάος"



Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκτιμά ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και το πολιτικό χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «6 ημέρες» στις συζητήσεις του με τους στενούς συνεργάτες και φίλους του,παραδέχεται, επίσης, ότι οι αντοχές της τρικομματικής μειώνονται διαρκώς και υποστηρίζει ότι λιγοστεύει ο χρόνος για αλλαγή κλίματος.

Προβλέπει εκλογές; «Ουδείς απολύτως τις επιθυμεί» είναι η απάντησή του.

Όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του και με τους οποίους συνομιλεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες» είναι ξεκάθαρη η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην επανέλθει -«ούτε με σφαίρες» συνηθίζει να λέει-σε ρόλο ηγέτη της παράταξης του ή σε οποιονδήποτε άλλον «ηγετικό» ρόλο, καθώς εκτιμά ότι οι σύνηθες στη χώρα δεν αφήνουν περιθώρια για παραγωγική πολιτική δουλειά, ούτε και άνεση για μεγάλες στρατηγικές κινήσεις» που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητες.

Οταν ερωτάται για τα σενάρια περί της απόπειρας δολοφονίας του, απαντά «μάλλον όχι, φαίνεται πολύ τραβηγμένο».

Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν τον... ξεχνά. Αυτό, διότι τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας κι εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν» και επειδή μετεκλογικά σκέφτηκε να τον μπλέξει σε «εξεταστικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: