Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Γερμανία, ο μέγας οφειλέτης μας




Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή 
 και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Την Τετάρτη τέθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου της Γερμανίας έναντι της πατρίδας μας. Η οποία Γερμανία, ως 4ο πλέον οικονομικό Ράιχ, αρνείται να εκπληρώσει τις πασιφανείς και μη παραγεγραμμένες υποχρεώσεις της, όπως προκύπτει από πλειάδα εγγράφων και ρηματικών δηλώσεων, απέναντι στη χώρα μας. Μια χώρα την οποία λεηλάτησε ποικιλοτρόπως –βλέπε: αφαίρεση πολιτισμικών θησαυρών σε αρχαία κειμήλια ανυπολόγιστης αξίας–, καταστρέφοντας ΟΛΕΣ τις υποδομές της και οδηγώντας τον λαό της σε πρωτοφανή πείνα, με αποσκελετωμένα και τυμπανιαία πτώματα στους δρόμους της Αθήνας, για να ταΐζονται πλουσιοπάροχα οι χιτλερικές ορδές, όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και στη Βόρεια Αφρική!

Δεν αναφέρομαι στα πασίγνωστα φρικαλέα εγκλήματα με πυρπολήσεις κωμοπόλεων και χωριών ούτε στις εν ψυχρώ εκτελέσεις αντιστασιακών πατριωτών μαζί με τους γονείς, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, διότι αυτά δεν εμπίπτουν στις αποζημιώσεις του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και διεκδικούνται, άλλωστε, από τους απογόνους και τους στενούς συγγενείς των θυμάτων.

Με τη φράση του «το θέμα είναι λήξαν» –για να λήξει, άρα υπήρχε–, ακόμα και ο Σόιμπλε, το ανθρωπόμορφο αυτό τέρας, παραδέχθηκε άθελά του (το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται) ότι ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΗΡΞΕ και φυσικά εξακολουθεί να υπάρχει. Χρέη είναι αυτά, δεν είναι στραγάλια. Το αναγκαστικό δάνειο παραμένει ενεργό και ΔΕΝ παραγράφεται, αφού διαθέτει ΚΑΙ η Τράπεζα της Ελλάδος αδιάσειστα στοιχεία. Μπορούμε, επομένως, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ. Ανεξάρτητα, όμως, από τον πυρήνα της υποθέσεως, επιθυμώ να εξηγήσω γιατί αποκάλεσα «ανθρωπόμορφο τέρας» τον Σόιμπλε. Διότι γνωρίζει άριστα τα ανατριχιαστικά εγκλήματα των ναζιστών προγόνων του και τα αντιπαρέρχεται συνειδητά. Αντιπαρέρχεται, δηλαδή, ένα κατ’ εξοχήν ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ζήτημα. Και δεν είναι ασφαλώς ο μόνος ανάμεσα στους αξιωματούχους συμπατριώτες του. Είναι, ωστόσο, Ο ΠΙΟ ΚΥΝΙΚΟΣ.

Ο Μανώλης Γλέζος, τον οποίο επιχείρησε να αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο θρασύτατος Βενιζέλος με το πονηρό επιχείρημα ότι «ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και ομιλεί εξ ονόματος του έθνους», ΔΕΣΠΟΣΕ με την καταλυτική αγόρευσή του. Ο Βενιζέλος είχε ακούσει την πανθομολογουμένως ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ του Μ. Γλέζου και προσάρμοσε καταλλήλως τη δική του παρέμβαση, ευλογώντας ταυτόχρονα τα γένια του ΠΑΣΟΚ!

Ο Μ. Γλέζος, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του αγόρευση αργότερα, κάλεσε την κυβέρνηση να συγκροτήσει διακομματική επιτροπή που θα επισκέπτεται ΟΛΑ τα Κοινοβούλια, αλλά και θα θέσει το θέμα στη Γερμανία. «Ήρθε η ώρα το Κοινοβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην Ιστορία». Προηγουμένως διαφώνησε με τον «μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλο, ο οποίος έγραψε σε άρθρο του ότι πρόκειται για… «λεία πολέμου»! «Λεία πολέμου ανήκει στο κράτος που κατέλαβε μια χώρα. Δεν έχει σχέση με τις οφειλές, την καταστροφή στην οικονομία, το αναγκαστικό δάνειο, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς», τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Μην μπερδεύουμε τα θέματα με αυτόν τον ανεκδιήγητο τρόπο. Το σημειώνω επειδή διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών. Αν, κύριε υπουργέ, ακολουθήσετε τα ίδια χνάρια, χαθήκαμε».

Τα είπε αυτά στον Δ. Αβραμόπουλο, διότι εμφανίστηκε ολοφάνερα επιφυλακτικός στις παρεμβάσεις του, μολονότι αναγνώρισε την ύπαρξη του θέματος και την υποχρέωση της Πολιτείας να το κινήσει. Περιορίστηκε, όμως, στη δήλωση ότι αναμένει τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επί της εκθέσεως του Γενικού Λογιστηρίου για να κινηθεί αναλόγως. Πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου υφίσταται, ωστόσο, και το κρατάει στο συρτάρι του ο αρμόδιος υπουργός! Ψεύδεται, επομένως, ασύστολα. Ή, αφού η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν έχει διατυπωθεί ακόμη, ψεύδεται ασύστολα κατά το ήμισυ.

Γλέζος και Τσίπρας ζήτησαν, πάντως, από την κυβέρνηση να θέσει επισήμως το ζήτημα ΤΩΡΑ. Αξίωση με την οποία συμφώνησαν, πλην ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. «Δεν επαιτούμε, ρε, απαιτούμε. Η ιστορική μνήμη δεν συγχωρεί τους μειοδότες, τους ρουφιάνους, τους δωσίλογους», ανάρτησε στο διαδίκτυο την Πέμπτη η olympia.gr και συνέχισε με ενδιάμεσο τίτλο «ΑΕΝΑΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ» ως εξής: «Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα σηκωνόταν από τις στάχτες, στη Γερμανία έρρεαν πακτωλοί χρημάτων για την παλινόρθωση. Άθλιοι πολιτικάντηδες “κούρευαν” τα γερμανικά δάνεια και έβαζαν “ρήτρα ανάπτυξης”. Αμέσως μετά την “επανένωση”, αυτή η συμμορία επανήλθε με το πρόσωπο του “εκσυγχρονισμού”, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο της νέας υποταγής, που ολοκληρώνεται σήμερα. Αυτόν τον λαό ονομάζουν λαμόγιο, φοροφυγά, απατεώνα και εσχάτως “ρατσιστή” οι διαχρονικοί δολοφόνοι της Ελλάδας και τα τσιράκια τους. Η παλινόρθωση της Ελλάδας δεν έγινε με τη βοήθεια κανενός. Παρά μόνο με την αλληλεγγύη, τον αγώνα και το πείσμα των Ελλήνων (παρά τις απέλπιδες προσπάθειες ορισμένων να τους διχάσουν). Με το χαμόγελο και την αγάπη για την Ελλάδα, ξυπόλητοι μα περήφανοι. Δεν διεκδικούμε λοιπόν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Αλίμονο σε αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στις ημέρες κατοχικής εξαθλίωσης».

Η Γερμανία είναι ο μέγας οφειλέτης μας. Ένας ξεδιάντροπος οφειλέτης που, αντί να πληρώσει, εκβιάζει και απειλεί. Όπως είπε και ο Μανώλης Γλέζος στη Βουλή, «οι γερμανικές κυβερνήσεις μάς μισούν, επειδή με το έπος του ’40-’41 η Ελλάδα κατέρριψε τον μύθο του αήττητου του Άξονα». Και πρόσθεσε, καρφώνοντάς τες και πάλι: «Το μόνο έθνος, απ’ όταν ξεκίνησε ο πόλεμος και όταν τελείωσε, που έχει λιγότερο πληθυσμό, είναι η Ελλάδα». Η Ελλάδα που με τον ανυπέρβλητο ηρωισμό των μαχητών της έσωσε τη Σοβιετική Ένωση απ’ τον ναζισμό και αργότερα, έμμεσα, κι απ’ τον σταλινισμό.

 http://www.paron.gr/v3/new.php?id=83385&colid=67&dt=2013-04-28%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: