Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Προπαγανδιστικός πρωθυπουργός εκτός τόπου, χρόνου και αιδούς


Προπαγανδιστικός πρωθυπουργός 
εκτός τόπου, χρόνου και αιδούς
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
πρώην βουλευτή, 
πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού –ορθότερα: του πρωθυπουργεύοντος καθότι μας εξουσιάζει η γερμανόπνευστη «τρόικα»– προκάλεσε ιλαρότητα στην κοινή γνώμη. Και αυτό διότι οι γονατισμένοι από την εξαθλίωση και την υποδούλωση Έλληνες βλέπουν τα ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ από εκείνα που βλέπει και… οραματίζεται ο κ. Σαμαράς. Στο εν λόγω προπαγανδιστικό διάγγελμα, το οποίο η «Αυγή» χαρακτήρισε πρωτοσέλιδα την Τρίτη «ψυχεδελικό», παρουσιάζονται τα κατάμαυρα ως κάτασπρα και αυτά που υφίσταται η πατρίδα μας περιγράφονται ως… παραδείσια! Επειδή το επίθετο «ψυχεδελικός -ή -ό» είναι δυσνόητο, αν όχι εντελώς ακατάληπτο για τους πλείστους αναγνώστες της, η εφημερίδα στην τελευταία σελίδα της ίδιας ημέρας παραθέτει τον ακόλουθο ορισμό –προφανώς κατ’ αντιγραφήν καλού λεξικού ή και εγκυκλοπαίδειας– της λέξης «ψυχεδέλεια»: «Ονειρική κατάσταση κατά την οποία το άτομο βρίσκεται σε εγρήγορση, ύστερα από τη λήψη ψυχεδελικών ουσιών, δηλαδή παραισθησιογόνων».

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παίρνει, βέβαια, τέτοιες ουσίες. Βρίσκεται, όμως, σε εγρήγορση για να ελέγχει τους δύο υπεργολάβους του στην τρικομματική κυβέρνηση, οι οποίοι, πλην του πάγια υποκριτή Κουβέλη για το θεαθήναι, δεν χρειάστηκε να… τσινήσουν, και έχει παραισθήσεις αυτοθαυμασμού και ψευδαισθήσεις επιτυχίας! Διαθέτει, άλλωστε, και ένα μέγα προσόν: Δεν ντρέπεται ποτέ για τα ουρανομήκη ψεύδη που αραδιάζει, στηριζόμενος σ’ εκείνους τους ελάχιστους που τα καταπίνουν αμάσητα και κυρίως στους προβεβλημένους δημοσιογράφους τμήματος των ΜΜΕ οι οποίοι, με το αζημίωτο φυσικά, καμώνονται πως τα θεωρούν αλήθειες!

Η δημιουργία κλίματος ΠΛΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΠΙΚΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ είναι από καιρό το φόρτε του Αντώνη Σαμαρά. Στο διάγγελμά του, ωστόσο, υπερέβη τα εσκαμμένα. Είπε, αδιαφορώντας για την τήρηση και των πιο στοιχειωδών έστω προσχημάτων, ότι, όταν ο υπόλοιπος κόσμος μπαίνει σε τροχιά αστάθειας, «η Ελλάδα… θωρακίζεται και σταθεροποιείται»! Πώς, αλήθεια; Με την παρατεταμένη ύφεση και με το ξεπούλημα των ασημικών της –βλέπε π.χ. ΟΠΑΠ– αντί πινακίου φακής; Αφήνω ασχολίαστα τα περί… νέου «κουρέματος» του χρέους και τα περί… σύντομης απαλλαγής της χώρας από τα Μνημόνια. (Φαίνεται ότι τα εύκολα παχιά λόγια μετατρέπονται ως διά μαγείας σε τροφή για τους πεινασμένους και σε στέγη για τους άστεγους…)

Ένας από τους… ευγενείς στόχους της «τρόικας» (την επίτευξη του οποίου προετοιμάζει μεθοδικά) είναι να καταργήσει ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ στο Δημόσιο. «Επίορκους» και «τεμπέληδες» αποκαλούν τους δημοσίους υπαλλήλους τα γερμανικά κυρίως ΜΜΕ και οι δικοί μας μεγαλόσχημοι υιοθετούν τους χαρακτηρισμούς, αν δεν πλειοδοτούν κιόλας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μανιτάκη! Με αυτή τη θρασύδειλη τακτική νομιμοποιούν ουσιαστικά ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Φυσικά οι κομματικοί στρατοί ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε περισσότερα χρόνια, και ΝΔ προσελάμβαναν και ακατάλληλους υπαλλήλους. Όμως και αυτοί προσαρμόζονταν σιγά σιγά στη δουλειά τους, ιδίως όταν οι προϊστάμενοί τους ήταν ικανοί και διδακτικοί απέναντί τους. Άρα, η ευθύνη ανάγεται πρωτίστως στους ανίκανους προϊσταμένους που ανέρχονταν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας με κυβερνητικές παρεμβάσεις. Αυτά, για να μην έχουμε αυταπάτες και να μην τους κατηγορούμε συλλήβδην όλους. Προσθέτω και κάτι τελευταίο: Ο αριθμός τους, πριν από τα Μνημόνια και τις «τρόικες», ήταν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ από τον αριθμό των αντίστοιχων υπαλλήλων σε ΟΛΕΣ τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Και σ’ αυτόν τον τομέα, επομένως, μας κατέστησαν προγραμματισμένα πειραματόζωο.

Το περιλάλητο «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο κομπάζει ανερυθρίαστα ο Σαμαράς, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Απόδειξη της ανυπαρξίας του καταδεικνύει το γεγονός ότι το Δημόσιο συνεχίζει τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό. Αρνείται, δηλαδή, να καταβάλει τις οφειλές του, εκτός από ελάχιστο ποσοστό, προς ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η φερεγγυότητα του Σαμαρά, ως εκ τούτου, τσακίζει κόκαλα.

Το μέγα ερώτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο θα επιβληθούν και νέα μέτρα στα ήδη επαχθέστατα που υφίστανται. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση το αρνείται διαρρήδην, γνωρίζοντας ότι οι διαβεβαιώσεις της αποτελούν ασύστολα ψεύδη. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, από την άλλη μεριά, τα περιμένει με ανατριχίλα. Και τα περιμένει με ανατριχίλα και καγχασμό για τις δουλόφρονες κεφαλές τού ήδη θανατηφόρα διαλυμένου κράτους μας, επειδή αποτελεί κοινό μυστικό η ισχύουσα «ρήτρα αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής». Τουτέστιν: η απόκλιση από τα συμφωνηθέντα ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΝΤΑ. Και απόκλιση, ίσως και μεγάλη, θα υπάρξει μετά βεβαιότητος.

Με τίτλο «Ευρώπη και Αμερική εγκαταλείπουν την Ελλάδα» τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο 183ο τεύχος τους, αποκαλύπτουν τι συζήτησαν Αμερικανοί και Γερμανοί για την Ευρωζώνη και την τύχη της χώρας μας. Κατόπιν αυτού, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεσηκωθούμε τάχιστα, υποθάλποντας μια δυναμική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αμέτοχοι, λόγω της τρισάθλιας κυβέρνησής μας, την πολτοποίηση της πατρίδας μας και την οικονομική απομύζησή της. Κάποιοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους και να σηκώσουν ψηλά –είτε με ευρώ είτε χωρίς ευρώ– τις σημαίες ενός ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=83294&colid=67&dt=2013-04-21%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: