Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Με υπογραφή Πούτιν το αντίβαρο σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

 
Με υπογραφή Πούτιν το αντίβαρο σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα
Ρωσική ηχηρή απάντηση στην παρούσα παγκοσμιοποιητική προσπάθεια επιβολής ενός κέντρου διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας…
Ως εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των παγκοσμιοποιητών δημιουργήθηκε μετά από υπογραφή του Ρώσου προέδρου η Τράπεζα των BRICS.
Συγκεκριμένα, διαβάζουμε στην «Σύγχρονη Ρωσία», ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα νόμο που θα κυρώνει τη συμφωνία για την ίδρυση της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης (NDB) των BRICS, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσίας για νομικές πληροφορίες.
Τα BRICS είναι μια ομάδα που αποτελείται από πέντε χώρες με τις σημαντικότερες αναδυόμενες εθνικές οικονομίες,  Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Οι ηγέτες των χωρών BRICS συμφώνησαν να δημιουργήσουν την NDB προκειμένου να προτρέψει την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των πέντε χωρών – μελών το 2013. Η NDB αναμένεται να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του είδους του στον κόσμο, με ένα δηλωθέν κεφάλαιο ύψους 100 δισ. δολαρίων.
Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, η Δούμα, επικύρωσε τη συμφωνία για την ίδρυση της NDB στις 20 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε ότι η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομής και καινοτόμα έργα σε όλο τον κόσμο.
Η Ρωσία δεν κάνει λοιπόν πίσω και παρουσιάζει σε όσες χώρες το επιθυμούν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης από τους παγκοσμιοποιητές της Δύσης, οι οποίοι ευελπιστούν, με «εργαλείο» την εξάρτηση κρατών από τα υπέρογκα δάνεια και τα πανωτόκια τους, να επιβάλλουν μετά από οικονομική κατάρρευση στον πλανήτη το απόλυτο μονοπώλιο μέσω ενός κέντρου διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας και άρα της εξουσίας και του ελέγχου των πολιτών ανά τον κόσμο. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως υπάρχει παγκόσμιος ηγέτης έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβει επίσημα.
Με την «Αρκούδα» όμως απέναντι και αποφασισμένη για όλα…
ΠΥΓΜΗ.gr
www.pygmi.gr/οικονομία/με-υπογραφή-πούτιν-το-αντίβαρο-σε-δντ-κ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: