Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μήπως ήταν χουντικός ο Κολοκοτρώνης;

parelasi-25-martiou

Τα παπαγαλάκια και οι σφουγγοκωλάριοι των ολιγαρχών και του καθεστώτος -η κυβέρνηση άλλαξε, όχι το καθεστώς, ούτε η εξουσία- έχουν επιδοθεί σε ένα λυσσαλέο αγώνα, για να πείσουν τους πολίτες πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χούντα του Γεωργίου Παπαδόπουλου, με την οποία, παραδόξως, οι ολιγάρχες είχαν πολύ καλές σχέσεις.
Οι ίδιοι άνθρωποι που χαριεντίζονταν επί χρόνια με την ακροδεξιά παρέα του Αντώνη Σαμαρά και έβρισκαν έξοχους τον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη – ενώ έδιναν και συγχαρητήρια στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια όταν, με τις εντολές του, οι δυνάμεις καταστολής σάπιζαν στο ξύλο τους διαδηλωτές- θέλουν τώρα να πείσουν τους πολίτες πως ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι κάτι σαν τον Χίτλερ ή τον Γεώργιο Παπαδόπουλο
.
Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν είναι δημιουργία αυτής της κυβέρνησης, ούτε της προηγούμενης, ούτε ήταν μια πρωτοβουλία της χούντας. Οι παρελάσεις γίνονται εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
Εγώ διαφωνώ με τις στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις αλλά δεν είμαι γελοίος και συκοφάντης να γράφω πως η σημερινή κυβέρνηση έχει σχέση με τους Ναζί και τους χουνταίους.

Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μπει στο μάτι όλων αυτών που στήριξαν με λύσσα τις κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και στα Μνημόνια.

Θα κάνουν το παν για να αποδείξουν πως ο Πάνος Καμμένος είναι φασίστας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέλος της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί που στήριξαν τις κυβερνήσεις που έφεραν στη Βουλή την Χρυσή Αυγή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ πως οδηγούν την χώρα στον εθνικοσοσιαλισμό.

Αυτοί που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στον εκφασισμό κατηγορούν για φασισμό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από κοντά και διάφοροι αριστεροί. Που δεν μπορούν να καταλάβουν πως το διακύβευμα σήμερα δεν είναι η παρέλαση αλλά το να σωθεί η χώρα.

Γιατί σε ενοχλούν τα δημοτικά τραγούδια από τις μπάντες στην παρέλαση και δεν σε ενοχλούν τα δημοτικά τραγούδια στα σχολεία;

Γιατί σε ενοχλούν τα τσάμικα όταν τα χορεύουν οι πολίτες στην παρέλαση αλλά τα αποθέωνες και τα έβρισκες λεβέντικα όταν τα χόρευαν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και όλη η πασοκαρία με τους φαντάρους και τους αξιωματικούς στα στρατόπεδα το Πάσχα;

Και από πότε, το να χορεύεις δημοτικά ταυτίζεται με τη χούντα;

Μήπως ήταν χουντικός και ο Κολοκοτρώνης;

Όχι, δεν ήταν χουντικός ο Κολοκοτρώνης αλλά κάποιοι μισούν οτιδήποτε ελληνικό. Χώρια που δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στον Κολοκοτρώνη το «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» γιατί τους αφορά άμεσα.

Επίσης, ο Κολοκοτρώνης, όπως τον κόβω, μάλλον θα ήταν και ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης, οπότε πρέπει να τον αποκαθηλώσουμε.

Αυτοί που, μέχρι χτες, κατηγορούσαν την Αριστερά πως δεν διακατέχεται από πατριωτισμό, την κατηγορούν τώρα πως έχει παραδοθεί στον εθνικισμό.

Αυτοί που κατηγορούσαν όλους τους δεξιούς πως είναι ξεπουλημένοι κατηγορούν τώρα τους ΑΝΕΛ -που πήγαν κόντρα στα Μνημόνια και ζητούν κάθαρση- πως είναι φασίστες. Εντάξει, παιδιά, θα σας φέρουμε ξανά τον Σαμαρά με τον Βενιζέλο να γουστάρετε.

Αυτοί που μας πήραν τα αυτιά τόσα χρόνια για την «παλαβή Αριστερά» -που θα ήταν καταστροφή για τη χώρα αν γινόταν κυβέρνηση- ανησυχούν τώρα μήπως η Αριστερά χάσει την καθαρότητά της επειδή έγινε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η σύμπραξη της Αριστεράς με την Δεξιά στην κυβέρνηση τρομοκράτησε αυτούς που έπρεπε να τρομοκρατήσει. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε ξεκάθαρα στον Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέκυψε μετά από εκλογές και αφού η χώρα χρεοκόπησε πέντε χρόνια πριν.

Είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να πετύχει.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκαναν την δική τους υπέρβαση, ας την κάνουμε κι εμείς.

Είναι σημαντικό, αυτή τουλάχιστον την περίοδο, οι Έλληνες να μην φάνε για μια ακόμα φορά τη φόλα του διχασμού και της διχόνοιας, ώστε να δείξουν στους «εταίρους» πως είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Ας μην επιτρέψουμε σήμερα σε κανέναν να μας χωρίσει σε αριστερούς και δεξιούς.

Αριστεροί και δεξιοί θα ζήσουμε σε αυτή τη χώρα. Και θα διαφωνήσουμε πολλές φορές μεταξύ μας.
Αλλά πρώτα πρέπει να υπάρχει η χώρα.

(Σατίρισα δυο φορές την παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τα δημοτικά τραγούδια -μία παρέα με τον Jo Di και μία μόνος μου- αλλά εγώ, αν και διαφωνώ με τις παρελάσεις, θα πάω στη φετινή παρέλαση. Θα πάω ως πολίτης που αγαπάει τη χώρα του και δεν θέλει να την δει να καταστρέφεται. Και δεν φοβάμαι να είμαι στον δρόμο με τους συμπολίτες μου. Αυτό, ας το βαφτίσει ο καθένας, όπως θέλει.)

http://pitsirikos.net/2015/03/μήπως-ήταν-χουντικός-ο-κολοκοτρώνης/

Δεν υπάρχουν σχόλια: