Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Κωνσταντίνος Χολέβας: Θα νομιμοποιήσουμε τη λεηλασία συνειδήσεων;



Θα νομιμοποιήσουμε τη λεηλασία συνειδήσεων;

O Νίκολα Ντιμιτρόφ είναι η απόδειξη της κατασκευής ενός έθνους

Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα*

Στο ενδιαφέρον ιστολόγιο anixneuseis.gr της Θεσσαλονίκης διάβασα προσφάτως μια αποκαλυπτική έρευνα του δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαΐδη για την πραγματική καταγωγή του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι ο Σκοπιανός αξιωματούχος, που αγωνίζεται διεθνώς να πείσει περί της υπάρξεως «μακεδονικού έθνους», κατάγεται από τους Τσάκους Αριδαίας και το ελληνικό όνομά του είναι Νικόλαος Παπαδημητρίου. Ο παππούς του ήταν ιερεύς και είχε ελληνική συνείδηση, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο μετά τα δραματικά γεγονότα του 1946-49.
Ο πατέρας του υπουργού άλλαξε το όνομά του σε «Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ» και δήλωνε Βούλγαρος. Έγινε καθηγητής πανεπιστημίου στα Σκόπια και, ακολουθώντας την προπαγάνδα του Τίτο, κάποια στιγμή προσχώρησε στο τεχνητό «μακεδονικό έθνος». Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ είναι η ζωντανή απόδειξη της κατασκευής ενός «έθνους», το οποίο δημιουργήθηκε με τις μεθόδους λεηλασίας συνειδήσεων των κομμουνιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Την ομολογία για την καταπίεση και την κατασκευή συνειδήσεων επί Τίτο έκανε προ μηνός και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ: Παραδέχθηκε ότι οι παππούδες του ήταν Αλβανοί, οι οποίοι αναγκάστηκαν να προσχωρήσουν βιαίως στον «μακεδονισμό». Ο ίδιος, μάλιστα, κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στον μύθο των ψευτομακεδόνων, λέγοντας ότι στην περιοχή Πιρίν της Βουλγαρίας δεν κατοικούν «Μακεδόνες», αλλά Βούλγαροι.
Καλό είναι να θυμηθούμε ότι και ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι καταρρακώνει το ψευτομακεδονικό κατασκεύασμα, δηλώνοντας ότι είναι Βούλγαρος και όχι «Μακεδόνας». Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2017 και εξής όλες οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αλβανία χαρακτηρίζουν ως Βουλγάρους τους μουσουλμάνους Γκοράνι της ΝΑ Αλβανίας. Οι Σκοπιανοί διαμαρτύρονται, διότι θέλουν να τους παρουσιάζουν ως «μακεδονική» μειονότητα εκτός συνόρων.
Συνοψίζω: Μέσα στα Σκόπια κυβερνούν άνθρωποι ελληνικής, αλβανικής και βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι δηλώνουν «Μακεδόνες», διότι οι ίδιοι ή οι γονείς τους πέρασαν από τη μηχανή του κιμά, την οποία χρησιμοποίησε το καθεστώς του Τίτο για να κατασκευάσει «Μακεδόνες» και να διεκδικήσει τη βόρεια Ελλάδα. Καθημερινά έχουμε αποκαλύψεις του ανθρώπινου δράματος, το οποίο εκτυλίχθηκε κατά την περίοδο 1944-1990 και οδήγησε άλλους σε αλλαγή εθνικής ταυτότητας και άλλους σε φυλακίσεις και διώξεις.
Πέραν όμως της θλίψεως για τα ανθρώπινα δράματα, στην περίπτωση της Ελλάδας εμφανίζεται ο κίνδυνος να υποστούμε πολιτιστική γενοκτονία, αν αναγνωρίσουμε το πλαστογραφημένο όνομα του κράτους και την εθνότητα των ψευτομακεδόνων. Όταν αυτό το συνονθύλευμα πρώην Ελλήνων, Αλβανών, Βουλγάρων και άλλων ομάδων διεκδικεί σήμερα την κληρονομιά του Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Όρους και των Μακεδόνων αγωνιστών της Ελληνικής Επαναστάσεως, η λύση είναι μία: να μη νομιμοποιήσουμε τη λεηλασία συνειδήσεων και το τεχνητό «έθνος».

*Πολιτικός επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: