Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η μαύρη σοκολάτα, «όπλο» για το στρες και τις φλεγμονές




Η μαύρη σοκολάτα, «όπλο» για το στρες και τις φλεγμονές

Η κατανάλωση της βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, στην ενδυνάμωση της μνήμης και την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Από τη ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ
rmela@dimokratianews.gr

Η μαύρη σοκολάτα δεν έχει μόνο υπέροχη γεύση, αλλά βοηθάει και στην αντιμετώπιση του άγχους, στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την ενδυνάμωση της μνήμης!
Νέες επιστημονικές μελέτες έρχονται να υπογραμμίσουν τη σημαντική συμβολή της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο σε ποικίλες πτυχές της σωματικής και της ψυχικής υγείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου πειραματικής βιολογίας, το οποίο διοργανώθηκε στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας συνδέεται με λιγότερο στρες, λιγότερες φλεγμονές στο σώμα, ενδυνάμωση της μνήμης, καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτιωμένη διάθεση.
«Πολλά χρόνια μελετάμε την επίδραση της μαύρης σοκολάτας σε ποικίλες νευρολογικές λειτουργίες με σημείο αναφοράς την περιεκτικότητα της σε ζάχαρη, καθώς γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη επιδρά θετικά στη διάθεση» αναφέρει ο δρ Λι Μπερκ από το πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα της Καλιφόρνιας, ο οποίος ηγήθηκε και των δύο μελετών. «Τώρα είναι η πρώτη φορά που εξετάσαμε την επίδραση του κακάου σε μεγάλες ποσότητες, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, και τα ευρήματα μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι μελέτες μας δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση του κακάου τόσο πιο θετικές είναι οι επιδράσεις στη γνωστική λειτουργία, στη μνήμη, στη διάθεση, στην ανοσία κ.ά.» προσθέτει.
Οι ευεργετικές επιδράσεις του κακάου και της μαύρης σοκολάτας αποδίδονται πρωτίστως στα φλαβονοειδή που περιέχει, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και διαπιστωμένα οφέλη για την εγκεφαλική και την καρδιαγγειακή υγεία. Μάλιστα, η θετική επίδραση της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας είναι άμεση, καθώς παρατηρήθηκε ότι ποσότητα μόλις 48 γραμμαρίων είναι αρκετή για να επέλθουν αξιοσημείωτες μεταβολές στην εγκεφαλική δραστηριότητα σε διάστημα 30 λεπτών.
ENJOY ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: