Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Δημοσκοπήσεις και πλειστηριασμοί


Οι δημοσκοπήσεις, υπό φυσιολογικές συνθήκες, κατοπτρίζουν τις τάσεις μιας κοινωνίας και τις διαθέσεις των πολιτών της, ανάλογα με τα πολιτικά δρώμενα της τρέχουσας χρονικής περιόδου. Όσο για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, κάνουν απερίσπαστες τις αναλύσεις τους σύμφωνα με τη μεθοδολογία εκάστης εξ αυτών. Μιλάω για ιδεώδεις συνθήκες και προσθέτω ότι και σ’ αυτές παρεισέφρεαν σκοπιμότητες.

Σήμερα, σε εποχή πολλαπλών ανωμαλιών με εξαθλιωμένους οικονομικά τους έλληνες πολίτες, συμβαίνουν κυρίως δύο τινά. Πρώτον, έχουμε να κάνουμε με ευρείας κλίμακας μετάλλαξη των μεθόδων αποτύπωσης των τάσεων μιας κοινωνίας. Έτσι, οι δημοσκοπήσεις έχουν μετατραπεί άρδην σε εργαλεία ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ώστε να αδρανοποιηθούν σε μέγιστο βαθμό. Και δεύτερον –αυτό ανεξάρτητα από τη βούληση των συστημικών δημοσκόπων–, τα προαναφερθέντα «πολιτικά δρώμενα» λαμβάνουν τη μορφή ενός και μόνο ΔΡΩΜΕΝΟΥ, καθότι είναι το ΔΕΣΠΟΖΟΝ.

Εννοώ, εν προκειμένω, ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και ειδικότερα ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Είναι πασίδηλη η συνάφεια δημοσκοπήσεων και πλειστηριασμών. Για την ακρίβεια ΜΥΣΤΙΚΩΝ δημοσκοπήσεων προς χρήσιν των κομμάτων, ακόμα και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ δημοσκοπήσεων του καθενός μας, και πλειστηριασμών. Διότι όταν χάνεις το σπίτι σου υπαιτιότητι των κυβερνώντων ή αυτών που τους το επιβάλλουν –το ίδιο πράγμα είναι–, θεωρείς ασυμφιλίωτους εχθρούς σου εκείνους, και φίλους σου τους εχθρούς των εχθρών σου.

Είναι πασίγνωστο ότι η μνημονιακή δικομματική και τρισάθλια κυβέρνηση της χώρας μας ΤΡΕΜΕΙ κυριολεκτικά τις εκλογές. Και ότι, ως εκ τούτου, θα προσπαθήσει να τις αποφύγει. Πώς; Πείθοντας την «τρόικα» να μεταθέσει τους πλειστηριασμούς για έξι μήνες χάριν της ελληνικής προεδρίας. Ας υποθέσουμε ότι θα το επιτύχει. Όχι μόνη της, βέβαια, αλλά διά της μακράς χείρας της Μέρκελ. Υπάρχει έστω και ένας που θα πιστέψει ότι οι υποψήφιοι άστεγοι θα λησμονήσουν μέσα σε έξι μήνες αυτό που τους περιμένει; Κανένας, πλην μερικών ανεγκέφαλων μνημονιακών που ταυτίζουν τις επιθυμίες τους με την αντικειμενική πραγματικότητα!

Αναλογίζομαι ΜΕ ΦΡΙΚΗ ότι μια κυβέρνηση ανδραπόδων και ανδρεικέλων, όπως η σημερινή, επιχειρεί να καθορίσει τη μοίρα της πατρίδας μας και του λαού μας για περισσότερα από 50 χρόνια! Όσο για την πρώτη κατοικία, που την προστατεύει ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟ, και τη νόμιμη ατομική περιουσία –θυμίζω ότι τη σεβάστηκε και τη διασφάλισε ακόμα και η Γαλλική Επανάσταση–, οι υπόδουλοι στους Γερμανούς κρατούντες θα έχουν κακά ξεμπερδέματα λίαν συντόμως.

Τον Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν ευρωεκλογές, οι οποίες, ως γνωστόν, αντιμετωπίζονται χαλαρά, καθότι θεωρούνται ασήμαντες. Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα από τις μέχρι τούδε διενεργηθείσες ευρωεκλογές, κατά τις οποίες ΟΛΑ τα κόμματα της ΕΟΚ και κατόπιν της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν μικρότερα ποσοστά από εκείνα που λάμβαναν και λαμβάνουν στις εθνικές εκλογές. (Εξαίρεση αποτελούν τα πολύ μικρά κόμματα που διογκώνονται στις ευρωεκλογές.)

Τον Μάιο του 2014, επομένως, θα συντριβούν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί πανωλεθρία. Αθροιστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα προσεγγίσουν καν το 30%, με αποτέλεσμα να απονομιμοποιηθεί η κυβέρνησή τους. Μια κυβέρνηση την οποία, παρά την απονομιμοποίησή της, θα προσπαθήσει να στηρίξει η Μέρκελ, γελοιοποιούμενη στα μάτια του ελληνικού λαού. Θα το κατορθώσει; Το θεωρώ αμφίβολο. Ιδιαίτερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, προσεταιριζόμενος και νέους ψηφοφόρους από τις τεράστιες εφεδρείες των δυστυχούντων ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικών φρονημάτων, υπερβεί κατά πολύ το 35%. Και αυτό θα συμβεί, αν σκεφτεί κανείς ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ που οργιάζουν οι κάλπικες δημοσκοπήσεις, δίδοντας προβάδισμα 1%-2% πότε στη ΝΔ και πότε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και μία εταιρεία, η Metrisi, η οποία στην παράσταση νίκης, στοιχείο σημαντικότατο, φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ (23,8% έναντι 22,9%).

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο η ίδια εταιρεία έφερνε πρώτη στην παράσταση νίκης τη ΝΔ με διαφορά 12,2 μονάδες! (32,9% έναντι 20,7%). Οι Έλληνες δεν θα μείνουν, πάντως, με δεμένα χέρια. Θα εκδικηθούν τους εχθρούς τους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, είτε στην κάλπη είτε με διαρκή εξέγερση.

ΥΓ.: Ο Αρβανιτόπουλος ξεσαλώθηκε προβαίνοντας σε δίωξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών απέρριψε ΟΜΟΦΩΝΑ την παραπομπή του ανεπίληπτου πρύτανη και διαπρεπούς καθηγητή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Θα έρθει όμως και η σειρά του Αρβανιτόπουλου, όπως και των άλλων μνημονιακών ολετήρων, να πληρώσει για τα εξοργιστικά ανομήματά του. 

http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: