Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το σύνδρομο της Αντουανέτας

Η ΜΑΡΙΑ Αντωνία Ιωσηφίνα Ιωάννα, δούκισσα της Αυστρίας και μετέπειτα βασίλισσα της Γαλλίας, φέρεται να είχε δηλώσει, όταν οι Γάλλοι ψωμολυσσούσαν, τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης: «Αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι». 

Οι σύγχρονοι Βουρβόνοι της ημεδαπής, άρχοντες ελέω τρόικας, και συγκεκριμένα οι υπουργοί Υγείας και Περιβάλλοντος, εξέδωσαν μια ανακοίνωση, που θα έκανε ακόμα και την κόρη της Μαρίας Θηρεσίας να κοκκινίσει από ντροπή: συνέστησαν στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών το Σαββατοκύριακο, λόγω της αιθαλομίχλης. Ασκοπη χρήση! 

Οι άνθρωποι κόβουν από το φαγητό τους να αγοράσουν ξύλα, τα οποία και καίνε με ευλάβεια, όπως το λάδι στο καντήλι οι παλιοί, κι έρχονται κάποιοι ευρύπυγοι χαρτογιακάδες, που έχουν βγάλει την μπέμπελη από την αδιάκοπη χρήση καλοριφέρ και καυστήρων στα γραφεία και στις επαύλεις τους, και τολμούν να κάνουν συστάσεις σε πεινασμένους ανθρώπους που ζεσταίνονται με τζάκι, επειδή η κυβένηση των Κουίσλινγκ, στην οποία ανήκουν, υπερφορολογεί το πετρέλαιο θέρμανσης. 

Εάν η ευφυΐα τους ήταν η μισή από την έπαρσή τους, θα καταλάβαιναν ότι εάν μείωναν το φόρο στα καύσιμα, ούτε αιθαλομίχλη θα είχαμε αφ' ενός και αφ' ετέρου το κράτος θα εισέπραττε έτσι κι αλλιώς από φόρους πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ, που τώρα χάνει, γιατί ελάχιστοι προμηθεύονται το πανάκριβο πετρέλαιο! 

Είναι απύθμενο το θράσος τους. Τους φαντάζομαι ως γιατρούς να συστήνουν σε λιμοκτονούντες και άρρωστους πρόσφυγες υπερτροφία, ασφαλές περιβάλλον, απόλυτη ανάπαυση και μακρόχρονη νοσηλεία σε κουρχάους των Αλπεων για να αναλάβουν. 

Τους φαντάζομαι ως εκπαιδευτικούς συμβούλους να συστήνουν σε άγριους, αγράμματους εφήβους από τις φαβέλες του Ρίο φοίτηση στο Κέμπριτζ, το Γέιλ και την Οξφόρδη, ώστε να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να παύσουν να είναι παραβατικοί. Και βέβαια, τους φαντάζομαι όλους μασκαρεμένους ως μωρές βασίλισσες, με φραμπαλάδες, φτερά και κοσμήματα, να συνιστούν παντεσπάνι σε ανθρώπους που δεν έχουν ψωμί - το σύνδρομο της Αντουανέτας που λέγαμε. Για το οποίο φαίνεται πως δεν υπάρχει γιατρειά. 

ΤΑ ΑΔΕΙΑ κεφάλια των πλουσίων και ισχυρών, όταν γίνονται επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο, πρέπει να κόβονται προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος - είτε κυριολεκτικά, όπως η χαριτόβρυτος κεφαλή της Μαρίας Αντουανέτας, είτε μεταφορικά, με εκλογές ας πούμε, ή με κοινωνικούς αγώνες, που θα έστελναν αυτά τα αλαλάζοντα κύμβαλα στα σκουπίδια της ελληνικής ιστορίας, όπου και ανήκουν δικαιωματικά. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=405703

Δεν υπάρχουν σχόλια: