Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τροχονόμος στις μίζες για τα εξοπλιστικά ήταν ο Σημίτης!



Πρέπει να τον καλέσει ο Εισαγγελέας 

Σε κήπο της Εδέμ είχε μεταβληθεί το περιβόλι των Εξοπλισμών αλλά και αρκετών άλλων τομέων. Και περιβολάρης από το 1996 μέχρι το 2004 ήταν ο κ. Κώστας Σημίτης. Τότε που άνθισαν όλα τα... λουλούδια. Ακόμη και δίπλα στον πρωθυπουργικό κήπο είχε φυτρώσει ένα από αυτά τα... λουλούδια, ο Τάσος Μαντέλης, που δικάζεται στο Κακουργιοδικείο για τη μίζα των 500.000 ευρώ που είχε πάρει από το... ζιζάνιο, τη Ζήμενς, για τις υπηρεσίες που της είχε προσφέρει ο γραμματέας της κυβέρνησης Σημίτη για να αρπάξει κάποιες δουλειές. 


Υπουργό Άμυνας είχε τοποθετήσει ο... περιβολάρης τον Τσοχατζόπουλο. Και εκεί ήταν τόσο καλό το... λίπασμα, που μια οργιώδης... βλάστηση... αδηφάγων λουλουδιών προέκυψε. Ανάλογη άνθιση υπήρξε και σε άλλα υπουργεία και χρηματοβόρους κρατικούς Οργανισμούς. Όχι βέβαια εν αγνοία του περιβολάρη. Δεν ήταν ο άνθρωπος ανεύθυνος. Κάθε άλλο. Τίποτε δεν γινόταν αν δεν το είχε στο μπλοκάκι - γνωστό τοις πάσι. Για τα πάντα κρατούσε σημειώσεις.

Ό,τι δουλειές είχε ανοίξει ο Άκης -που έχει μετακομίσει στον Κορυδαλλό- στον κήπο του Πενταγώνου είχαν πάρει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, στο οποίο προήδρευε ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης. Και επειδή είναι γνωστό πόσο τυπικός είναι, παρακολουθούσε, αποκλείεται να μην παρακολουθούσε, την κάθε φάση της... παραγωγής.

Βοηθός στην παραγωγή ήταν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών κ. Κάντας, που συνελήφθη και εδώ και τρεις μέρες έχει ανοίξει το στόμα του και αποκαλύπτει ονόματα αυτών που μετείχαν στο πάρτι των δισεκατομμυρίων ευρώ. Μόνο αυτός πήρε 15.000.000 ευρώ και προσφέρθηκε να τα επιστρέψει, με αντάλλαγμα να πέσει στα μαλακά, ως μετανοήσας και συνεργασθείς με τη Δικαιοσύνη. Φαντάζεστε, κύριε Σημίτη, τι χρήματα μοιράστηκαν... Μόνο κάποιος αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι μίζες έπεφταν βροχή κι εσείς δεν παίρνατε χαμπάρι τι γινόταν στο... περιβόλι σας. Μη μας πείτε ότι είχατε άγνοια για το 1.000.000 ευρώ που έδωσε το... καλόπαιδο της Ζήμενς, ο Χριστοφοράκος, στον άνθρωπό σας τότε, ο οποίος τα παρέδωσε στον ταμία σας στο κόμμα, τον Σπύρο Αυγερινό.

Τον τροχονόμο κάνατε; Ούτε μία κλήση δεν κόψατε;

Στις έρευνες που κάνουν οι Εισαγγελείς, που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο», θα πρέπει να σας καλέσουν. Σίγουρα θα έχετε πολλά να πείτε... Αλλά και να σας ρωτήσουν. Για το πώς παίρνονταν οι αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ και αν κάποιος από το γραφείο σας ήλεγχε τις αγορές των εξοπλιστικών συστημάτων. Και εκεί θα φανεί αν λειτουργήσατε σωστά. Και αν προστατεύσατε, όπως θα έπρεπε, τα συμφέροντα της χώρας. Και αν μπορεί να είναι ανεύθυνος ο πρωθυπουργός στα θέματα διασφάλισης της Άμυνας της πατρίδας μας.

ΥΓ.: Με τέτοια προϋπηρεσία, δεν φαίνεται με περιβολάρη τον Σημίτη να μπορεί να ανθίσει η Κεντροαριστερά, που κάποιοι την ξέθαψαν δι' ίδιον όφελος...

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
ΑΠΟ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: