Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η ιστορική ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα

Μίλησε ΕΛΛΗΝΑΣ βουλευτής



Η ιστορική ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα καθώς μίλησε μετά από αρκετά χρόνια ΕΛΛΗΝΑΣ βουλευτής στο κοινοβούλιο.
Μπορεί να αμαύρωσε την εικόνα του στη μία ημέρα που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής, αλλά θύμισε αρκετά τον Πολύδωρα του 1997.
Ο βουλευτής τιμωρήθηκε γιατί δεν υπάκουσε στη δήμευση των περιουσιών μας.

 freepen








Συγκλόνισε ο Πολύδωρας
«Δεν θα πληρώσω την ''τρόικα'' γιατί θα μου
 πεθάνει ο λαός…»
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Β. Πολύδωρας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι διαπιστώσεις και οι επισημάνσεις του προκάλεσαν αίσθηση στους βουλευτές όλων των κομμάτων.
«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση», τόνισε και πρόσθεσε: «Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάτε τους νοικοκυραίους στον λαιμό και θέλετε να την ψηφίσω εγώ;» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: «Θέλω να είμαι εκφραστής της ζώσας περηφάνιας του ελληνικού λαού». Ο κ. Πολύδωρας επέμεινε στη διάσταση της δήμευσης της περιουσίας λέγοντας σε μια αποστροφή του: «Είναι δήμευση. Τον αγριεύεις τον ιδιοκτήτη του βράχου. Τον βράχο τον έσκαψε με τα νύχια του. Δεν έχει συμβόλαιο, αλλά υπογραφή αίματος». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του διερωτήθηκε: «Θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Υπάρχει δόγμα: Ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα».

Και συνέχισε εμφανώς συγκινημένος: «Δεν θα πληρώσω την «τρόικα» γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός μου. Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης, όπως την επικαλέστηκε ο Μεταξάς το 1938, όπως την επικαλέστηκε η Γερμανία το 1931...». Ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το «χαράτσι» από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά από ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα. Απαντώντας στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την ανάγκη συγκέντρωσης εσόδων επισήμανε ότι από τις 6.500 off shore που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί μόλις 34, με έσοδα 40 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι αν ελεγχθούν όλες τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο θα φτάσουν στα 8 δισ. «Τι είδους φορολογική πολιτική είναι αυτή; Βρήκατε τα μόνιμα υποζύγια». 
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86054&colid=37&catid=34&dt=2013-12-22%200:0:0

2 σχόλια:

torrero είπε...

Ο "Ελληνας" Βο(υ)λευτής τα υπέγραψε ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ που μας εξαθλίωσαν. Τώρα τι βγήκε να κανει;;; Να παραστήσει το λιοντάρι;;;

kgrek είπε...

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Δύο όμως παρατηρήσεις. Πρώτο έστω και καθυστερημένα είδε φως και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αντέδρασε. Μακάρι μάλιστα να είχαμε και άλλους μετανοήσαντες.
Δεύτερο και σημαντικότερο ότι μειώθηκε η πλαστή πλειοψηφία του μνημονιακού στρατοπέδου κατά ένα βουλευτή... Παρήγορο δεν νομίζετε;