Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ρίτα Μελά : Όπλα εναντίον της κατάθλιψης





Όπλα εναντίον της κατάθλιψης

Καλός ύπνος, φίλοι και δημιουργικές δραστηριότητες είναι οι «σύμμαχοι» 

Από τη Ρίτα Μελά
nada@dimokratianews.gr

Νικήστε την κατάθλιψη με φυσικό τρόπο», λένε οι ειδικοί, που συμβουλεύουν ότι, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία είναι επιβεβλημένη, υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι, που είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί. Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες μελέτες, το πρώτο βασικό βήμα για να «θωρακιστείτε» απέναντι σε αυτή την πολύ σοβαρή ψυχική νόσο είναι να μην κολλάτε στο παρελθόν. Δεν έχει κανένα νόημα να λέτε στον εαυτό σας ότι θα έπρεπε να είχατε κάνει αυτό ή θα έπρεπε να είχατε κάνει το άλλο... Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν. Μπορείτε, όμως, να ζήσετε στο παρόν και να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

  • Επιπλέον, ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Να θυμάστε ότι η κατάθλιψη επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο. Με τη βοήθεια των ειδικών, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης για να κοιμηθείτε κι έτσι να νιώσετε καλύτερα σωματικά και ψυχικά

  • Ακόμα ένας σημαντικός κανόνας είναι να μην απομακρύνεστε από τους φίλους σας και την οικογένεια σας. Οι άνθρωποι που σας αγαπούν θέλουν να σας υποστηρίξουν και να σας βοηθήσουν, αρκεί να τους αφήσετε. Αν τους αποκλείσετε, δεν θα μπορούν. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι φίλοι και οι συγγενείς μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη σας. Μην ξεχνάτε ότι είναι καλό να έχετε κάποιον να σας ακούει, να συζητάτε τα προβλήματα που σας απασχολούν, τους φόβους, τις ανησυχίες σας. Έτσι ακούτε κι εσείς μια δεύτερη άποψη και μπορείτε να δείτε τα πράγματα από μια οπτική γωνία που δεν είχατε ποτέ σκεφτεί.

  • Μάθετε να χαλαρώνετε, αφού έτσι θα θέσετε υπό έλεγχο το στρες. Πάρτε ένα κατοικίδιο, γάτα ή σκύλο, ακούστε χαλαρωτική μουσική, κάντε ένα ζεστό μπάνιο, μια βόλτα στην εξοχή και γενικά αποφύγετε να μένετε κλεισμένοι στο σπίτι.

Ακόμα, οι ειδικοί σάς προτρέπουν να εξερευνήστε τη δημιουργικότητα σας, να βρείτε πράγματα που σας ευχαριστούν, όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία, η μουσική, ακόμα και το πλέξιμο!

«κυριακάτικη δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: