Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Από Αύγουστο σε Μάη...





Από Αύγουστο σε Μάη...

Οι πυρκαγιές, ο ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μεγάλες δυσκολίες

Από Αύγουστο χειμώνα, λέει ο λαός, αλλά μέχρι τώρα δεν το είδαμε. Έχουν αλλάξει οι εποχές. Μόλις πριν από λίγο καιρό, Ιούνιο, είχαμε... πρωτοβρόχια, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε ζέστες. Μόνο οι πυρκαγιές είναι συνεπείς στις ημερομηνίες τους. Με το που θα σκάσει μύτη άνοδος θερμοκρασίας αρχίζει το πανηγύρι. Α, και τα σχολεία έχουν μια σχετική συνέπεια. Αρχίζουν πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα βιβλία!
Να μην ξεχάσω, στην ώρα του είναι και ο ΕΝΦΙΑ, που θα μας έρθει κανονικά την 31η Αυγούστου. Σου λέει «Πέρασες καλά το καλοκαίρι, ε; Τώρα θα σου δείξω εγώ!» και σου ρίχνει κατακέφαλα τον φόρο! Ναι, για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον ΕΝΦΙΑ που έριξε τον Σαμαρά ομιλούμε.
Το θέμα, αγαπητοί, είναι ότι πέρασε ακόμη ένα καλοκαίρι και δεν το πήραμε χαμπάρι! Δεν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει διάθεση, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Θα μου πεις, «για κάτσε, είχες και στα νιάτα σου τη δυνατότητα να περνάς όμορφες διακοπές;». Όχι, δεν την είχα, αλλά εργάστηκα και εργάζομαι 50 χρόνια και κάποια στιγμή απολάμβανα τους καρπούς των κόπων μου. Και περίμενα να έρθει το καλοκαίρι με λαχτάρα και δεν σκεφτόμουν, με το που ερχόταν ο Αύγουστος, ότι έβαζα ακόμη έναν χρόνο στην πλάτη μου. Δύσκολη πολύ έγινε η ζωή, παιδιά. Και δεν ζουν οι γονείς να τους ρωτήσω πώς τα κατάφεραν εκείνοι και στάθηκαν όρθιοι στις συμφορές. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει να επιζήσουμε, πρέπει να τα βγάλουμε πέρα, γιατί έχουμε υποχρεώσεις και πράγματα να κάνουμε.
Ας κλείσουμε αυτό το καλοκαίρι με τους στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου, που μελοποίησε ο μέγας Ζαμπέτας και τραγούδησε ο Σταμάτης Κόκοτας:

Πάει λοιπόν κι αυτό το καλοκαίρι
τ’ αφήσαμε κι αυτό στην αμμουδιά,
τ’ αφήσαμε κι αυτό να πάρει
το δρόμο που τραβάνε τα πουλιά.

Από Αύγουστο σε Μάη
θα γεράσουμε,
σαν το κύμα στ’ ακρογιάλι
θα περάσουμε.

Πάνε λοιπόν και φέτος οι αγάπες
που βρήκαν μια ζωή στην αμμουδιά,
τις πήρε στα βαθιά όλες το κύμα
κι αφήσαν το τραγούδι στην καρδιά.


Καλό χειμώνα, παιδιά...

Η Ακίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: