Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ








ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Reuters: «Tα σκοτεινά σημεία» που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη συμφωνία

 Tην έκθεση την οποία ετοίμασαν από τις 15 Φεβρουαρίου τα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρουσίασαν χθες στo συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, παρουσιάζει αποκλειστικά το Reuters.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο αφιερώνει εκτενή δημοσιεύματα στα «σκοτεινά σημεία» της πορείας που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020.Η τρόικα επισημαίνει στην 9σέλιδη έκθεση ότι λόγω της έντασης που δημιουργείται «μεταξύ των στόχων του προγράμματος μείωσης χρέους και της προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» θα απαιτηθεί η συνέχιση της «εσωτερικής υποτίμησης, η οποία όμως με τη σειρά της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερο επίπεδο χρέους βραχυπρόθεσμα».Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η επιτάχυνση της διαδικασίας εσωτερικής υποτίμησης μέσω μείωσης μισθών και τιμών σε συνδυασμό με την υστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα βυθίσει την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια διαδρομή με υψηλότερο χρέος που θα οδηγήσει σε ποσοστό της τάξης του 160% του ΑΕΠ το 2020. Δεδομένων αυτών των κινδύνων το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει ευεπίφορο σε κινδύνους» σημειώνει η έκθεση.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι:

-αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού (στο -1% το 2012) και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5%, τότε το χρέος αντί να μειωθεί θα αυξηθεί.
-αν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν φτάσουν τα 46 δισ. ευρώ όπως είχε υπολογιστεί αρχικά αλλά περιοριστούν στα 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, τότε το χρέος θα φτάσει την ίδια χρονιά το 148%.
-αν ο ρυθμός ανάπτυξης δεν παραμείνει σε ετήσια βάση διαρκώς πάνω από το 1%, τότε το χρέος θα φτάσει το 143%.
-αν το κόστος δανεισμού του μηχανισμού στήριξης (από τον οποίο χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος η Ελλάδα) αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης (λόγω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας), τότε το ελληνικό χρέος θα ανέλθει στο τέλος της δεκαετίας στο 135%.

Οι συντάκτες της έκθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητα «των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις πολιτικές προσαρμογής στον ρυθμό που προβλέπεται» και τονίζουν ότι η πορεία μείωσης του χρέους «είναι εξαιρετικά επισφαλής» λόγω πιθανών καθυστερήσεων στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.

http://www.prionokordela.gr/oikonomia/reuters-ta-skotina-simeia-poy-prepei-na-akoloythisei-i-ellada-meta-tin-simfonia/


Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Οι καλοπληρωμένοι φιλομνημονιακοί δημοσιογράφοι από το πρωί έχουν οργιάσει στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις πανηγυρίζοντας για την "επιτυχία" του ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Η εμετική προπαγάνδα τους αποτελεί πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους πολίτες και είμαι περίεργος που θα κρυφθούν τον Ιούνιο και πως θα δικαιολογηθούν όταν θα επιβληθούν και νέα μέτρα εις βάρος των συνήθων θυμάτων του συστήματος.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ  ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
Δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ - ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ».
ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΚΑΙ ΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
 

 

Δέστε την ορθη διατύπωση της φαυλοκρατούμενης σύμβασης PSI.


Συμφωνήθηκε να υποτιμηθεί η αξία όλων των κινητών και ακινήτων αξιών της Ελλάδας κατά 53,5 %.

Ένα παράδειγμα. Αν υποθέσουμε πως το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 200 μονάδες και για τις 100 μονάδες η Ελλάδα μπορούσε να πουλήσει ίσης αξίας επιχειρήσεις ή γη, τώρα θα πουλήσει αυτά που είχαν πριν την συμφωνία 100 μονάδες αξία, σε νέα αξία που θα είναι ίση με το 46,5%.

Επομένως, αν πουλούσαμε κάτι αξίας 100 μονάδων και ξοφλούσαμε το 50% το χρέους, τώρα θα πουλήσουμε ή τα ίδια και θα καλύψουμε μόνο το 46,5% του χρέους ή θα πουλήσουμε διπλάσιο αριθμό για πιάσουμε τις 100 μονάδες που θα εξοφλήσουν το 50% του χρέους.

Αυτή είναι η συμφωνία για το κούρεμα.

Όμως σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπουν να ακουστεί η αλήθεια διότι τότε ο Λαός θα ξεσηκωθεί από τον ….ύπνο του. 

http://www.bloglines.gr/articles/455358/Anagnostis-mesa-apo-paradeigma-dinei-tin-orthi-diatuposi-tis-sumfonias-tou-kourematos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: