Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Ναι» με μεγάλη πλειοψηφία στον εφαρμοστικό – Tα γύρισαν επτά βουλευτές


«Ναι» με μεγάλη πλειοψηφία στον εφαρμοστικό – Tα γύρισαν επτά βουλευτές


Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε το βράδυ της Τρίτης από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και εφαρμόζονται αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, «ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 202 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 80 βουλευτές και 1 δήλωσε παρών.

Συνολικά επτά ήταν οι βουλευτές οι οποίοι έκαναν στροφή 180 μοιρών και ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο αν και είχαν ψηφίσει όχι για τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Συγκεκριμένα, από τους διαγραφέντες της ΝΔ, πέντε βουλευτές ψήφισαν «ναι» ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή τους στο κόμμα. Πρόκειται για τους κ.κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ζήση Τζηκαλάγια, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καριπίδη. Από τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ που είχαν πει «όχι», μόλις έξι ήταν αυτοί που «τίμησαν» την αρχική τους ψήφο και συγκεκριμένα οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός. Απόντες ήταν οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γιώργος Καρασμάνης.

Από το ΠΑΣΟΚ, από τους 23 πρόσφατα διαγραφέντες βουλευτές που είχαν ταχθεί κατά της νέας δανειακής σύμβασης, οι Χρήστος Μαγκούφης και Δημήτρης Καρύδης υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό. Οι υπόλοιποι ψήφισαν «κατά» και στη χθεσινή ψηφοφορία, ενώ απόντες ήταν ο Γεώργιος Παπαμανώλης και ο Σπύρος Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι επί των άρθρων 1 και 6 υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, κατά 80 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Στο άρθρο 2 ναι ψήφισαν επίσης 202 βουλευτές, 80 όχι ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Επί της τροπολογίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, όχι 80 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».

Την τροπολογία για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό για τα στατιστικά στοιχεία υπερψήφισαν 202 βουλευτές, 80 καταψήφισαν και ένας δήλωσε «παρών».

http://www.eklogika.gr/news/8254

Δεν υπάρχουν σχόλια: