Όπως φαίνεται οι «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι δεν είναι και τόσο φίλοι μας! Δέχονται να μας καλύψουν το χρέος. Όσον αφορά τις συντάξεις αλλά και τους μισθούς δεν θα υπάρχει η παραμικρή βοήθεια…

Η χώρα μας θα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Η κάλυψη των ελλειμμάτων θα αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαστική η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε το δημόσιο να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

Προκειμένου μάλιστα, να έχει αίσιο τέλος το «Εurogroup» της Δευτέρας, απαιτείται η έγκριση της σύστασης ειδικού λογαριασμού, τον οποίο όπως όλα δείχνουν αποδέχεται η ελληνική πλευρά, όπου θα δεσμευθούν τα κεφάλαια του νέου πακέτου εκτός ελληνικής δικαιοδοσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει να εκταμιεύονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα χρήματα που προορίζονται για αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ για την κάλυψη τυχόν αποκλίσεων δεν θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης χωρίς την έγκριση των «Τροϊκανών», οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης το ενδεχόμενο εσωτερική στάσης πληρωμών, ανά πάσα στιγμή ώστε είτε να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ή να «τρέχουν» αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Με λίγα λόγια αυτοί θα δίνουν το ρυθμό και οι δικοί μας φωστήρες θα μας χορεύουν στο ταψί…

Δε θα τους περάσει!

http://www.prionokordela.gr/ellada/kopste-to-laimo-sas-gia-sintakseis-kai-misthous/