Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Δεν τους ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης!







Δεν τους ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης!


Πέρασαν τα Χριστούγεννα και η  Πρωτοχρονιά, ήρθαν και τα Φώτα -η τελευταία γιορτή του δωδεκαημέρου της ορθόδοξης χριστιανικής μας παράδοσης-, αλλά στο ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν τους ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης! Γιατί μπορεί να ήρθε, όπως ήρθε, ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου -προϊόν πολλών και διαδοχικών εκβιαστικών διλημμάτων- απέτυχε ωστόσο να αποκρύψει, να σκεπάσει, να καθαρίσει τα βαρύτατα εγκληματικά αμαρτήματα που προηγήθηκαν στη «σοσιαλιστική διακυβέρνηση» του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Μάταια πασχίζουν οι «πρωτοκλασάτοι» και οι «μεσαίοι» του μηχανισμού της Ιπποκράτους να τινάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά της ανέντιμης και προκλητικά απάνθρωπης συμπεριφοράς στους πολίτες και της συστηματικής υποδούλωσης της χώρας σε ξένους δανειστές και κέντρα. Τα διάφορα «στελέχια» που έως χθες στοιχίζονταν ανεπιφύλακτα στις ανερμάτιστες επιλογές του Αρχηγού, που βυσσοδομούσαν στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις ραδιοφωνικές συχνότητες και στην έντυπη αρθρογραφία εναντίον όλων όσοι θεωρούσαν πλήρως αποτυχημένη τη «συνταγή», λάθος το «φάρμακο» για τη σωτηρία της χώρας, προσπαθούν σήμερα να βρουν τη ρότα της κομματικής τους διάσωσης... Δηλαδή, εκείνοι που μαζί με τον πρόεδρο τους δέχονταν, χωρίς διαπραγμάτευση, ατιμωτικούς και πρακτικά αποτυχημένους όρους και πολιτικά μέτρα, επιχειρούν τώρα να εξαγιάσουν τα πεπραγμένα τους, να εμφανισθούν έτοιμοι για «νέες πορείες» στον λαό και όλα τα λοιπά «σοσιαληστρικά» παραμύθια, με τα οποία κυβέρνησαν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Ασφαλώς, όλοι αυτοί-με πρώτον τον βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή εξαθλίωση και πτώχεια του ελληνικού λαού Γιώργο Παπανδρέου-θα κληθούν ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν σκεφθούν, ό,τι κι αν επιστρατεύσουν ως κόλπο επικοινωνιακό και πολιτικά προσοδοφόρο, να λογοδοτήσουν. Να λογοδοτήσουν, πρωτίστων για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο επαχθές Μνημόνιο που άνοιξε την πόρτα του Κακού. Να λογοδοτήσουν για τις «μυστικές προεκλογικές διαπραγματεύσεις» με το ΔΝΤ, όπως ο ίδιος ο Στρος Καν αποκάλυψε και όπως ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης επιβεβαίωσε στη γνωστή πλέον συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΝΕΤ!

Υπάρχουν και άλλα πράγματα, βασανιστικά, που αφορούν την τραγικά αβίωτη καθημερινότητα των πολιτών, σε βάρος των οποίων παίχτηκε η μεγαλύτερη πολιτική προεκλογική απάτη του «λεφτά υπάρχουν».  Απάτη που έγινε βρόχος στον λαιμό της οικογένειας, των εργαζομένων, των ανέργων, των εξαθλιωμένων που καταφεύγουν στα φιλανθρωπικά συσσίτια, των περιφρονημένων συνταξιούχων, της νεολαίας που ξενιτεύεται, των ελευθέρων επαγγελματιών που βάζουν λουκέτο στα καταστήματα τους, των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων που εξακολουθούν να πληρώνουν -και σήμερα-την εμμονή του ΠΑΣΟΚ στη στήριξη και υποστήριξη του κομματικού σπάταλου κράτους. Απίστευτες δαπάνες για ανακαινίσει γραφείων υπουργών, για προσλήψεις «στελεχών» στα γραφεία, για... για... για. Για όλα αυτά, λοιπόν, ζητούνται απαντήσεις και εξηγήσεις, καθώς πλησιάζει η «ώρα του λογαριασμού». Γι' αυτό λέμε ότι τον Γιώργο Παπανδρέου και τα στελέχη του στην κυβέρνηση, που προσπαθούν σήμερα να θολώσουν τα νερά, δεν τα αγιάζει ούτε η αγιαστούρα του παπά!


Του Δημήτρη Καλογερόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: