Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νεκροταφείο με την ελπίδα της ανάστασης των νεκρών







Νεκροταφείο με την ελπίδα της ανάστασης των νεκρών
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πριν να γράψω οτιδήποτε άλλο, θεωρώ καθήκον μου να τονίσω το πασίγνωστο: Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ τον Παπανδρέου τον τρίτο και τον θρασύτατο και... παντογνώστη Παπακωνσταντίνου. Αυτοί μας οδήγησαν στις δαγκάνες του ΔΝΤ και στο εξ υπαρχής ΑΔΙΕΞΟΔΟ Μνημόνιο. Αυτοί, συνεπικουρούμενοι από το ΟΛΟΝ μεταανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, με κορυφαίους τους υπουργούς και βουλευτές του που έλεγαν σαν κουρντισμένες μαριονέτες «ναι σε όλα». Ανάλογες ευθύνες έχουν ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και η θυγάτηρ του Μητσοτάκη, που λειτούργησαν ως ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Η ΝΔ σε πρώτη φάση –ορθώς, ορθότατα– καταψήφισε το Μνημόνιο. Η καταψήφιση αυτή υπήρξε πράξη διορατικής προβλεπτικότητας ως προς τα επερχόμενα ΔΕΙΝΑ. Όμως, η συνέχεια της πολιτικής του εν λόγω κόμματος ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕ τους πλείστους Νεοδημοκράτες. Μέγιστο λάθος του αρχηγού της ΝΔ στάθηκε η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Θα μπορούσε να τη στηρίξει ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ, προκειμένου να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα, ένας από τους οποίους θα έπρεπε να είναι η προκήρυξη εκλογών ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Αυτό δεν έγινε –και ήταν φυσικό να μη γίνει από εντεταλμένο διεκπεραιωτή της βούλησης των ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΜΑΣ– και έκτοτε άρχισαν οι περαιτέρω ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Με δεδομένη την ανάλγητη αδιαλλαξία της «τρόικας» –οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι κυνικά συμπλεγματικοί και ηδονίζονται, ως εκ τούτου, να τιμωρούν αδυσώπητα τα θύματά τους–, που επέβαλε τα εξουθενωτικά μέτρα ξημερώματα της Πέμπτης (9.2.2012), η αντίδραση της ΝΔ ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου. Και επειδή ισχύει πάντοτε Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ, κινδυνεύει να υπερακοντίσει σε δυσμένεια ακόμα και εκείνους –το πρώτο κινούν δηλαδή– που προκάλεσαν διά του ΔΝΤ και του αρχικού Μνημονίου τον εξανδραποδισμό της πατρίδας μας και την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών της.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο με το «Ζάππειο Ι» και το «Ζάππειο ΙΙ», και κυρίως με το λεχθέν ότι «το φάρμακο που μας πρόσφεραν επιδεινώνει την ασθένεια». Οι εκτιμήσεις του ήταν απόλυτα σωστές ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Είχε άδικο όμως μη αντιλαμβανόμενος, όπως δεν το αντιλήφθηκε κανένας άλλος πλην ΚΚΕ, ότι οι... φίλοι και... εταίροι μας λειτουργούσαν ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. Γι’ αυτό μας πότιζαν με όλο και μεγαλύτερες δόσεις ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ φαρμάκου. Υπήρξε, δηλαδή, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Κανένας δεν γνωρίζει πότε και εάν θα προκηρυχθούν εκλογές. Δύο παρατηρήσεις σε περίπτωση που προκηρυχθούν. Παρατήρηση πρώτη: ΠΑΣΟΚ και Ανανεωτική Αριστερά αποτελούν ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. Τουτέστιν, το άθροισμα των ποσοστών των δύο αυτών κομμάτων θα είναι ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ. Είτε μειωθεί το μηδαμινό ποσοστό του πρώτου και γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο το παραφουσκωμένο ποσοστό του δεύτερου είτε αντιστρόφως. Παρατήρηση δεύτερη, υπό μορφήν ερωτήσεως: Τι θα διαχειριστεί το εκλεχθησόμενο κόμμα ή τα εκλεχθησόμενα κόμματα μιας εκ προοιμίου κολοβωμένης και ελεγχόμενης εξουσίας; Τα συντρίμμια σε ανθρώπους και την εκχωρημένη περιουσία του τόπου που προκάλεσαν και θα επαυξήσουν ακόμα, σύμφωνα με δήλωση Μπεγλίτη, οι... αξιαγάπητοι ευεργέτες μας;

Λύση, πάντως, δεν θα αποτελέσουν οι, εξαιρουμένου του ΠΑΣΟΚ, πανταχόθεν απαιτούμενες εκλογές. Και απαιτούνται πανταχόθεν, για να αρθεί τελεσίδικα Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ Βουλής και λαού. Γεγονός που, αν μη τι άλλο, θα τιμωρήσει τους πιο προκλητικούς υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντάς τους διά βίου στα σπίτια τους ή και εκτός Ελλάδας για τον φόβο των Ιουδαίων...

«Νεκροταφείο με την ελπίδα της ανάστασης των νεκρών» είναι ο συμβολικός και με διαφανέστατα υπονοούμενα τίτλος του σημερινού άρθρου.

«Ανάσταση» σημαίνει, μέσω της ενεργού εξανάστασης, επανάσταση. Και «νεκροί» είναι οι όλο και περισσότερο εξοργιζόμενοι Αγανακτισμένοι, που θα αποτελέσουν πανελλαδικά τις στρατιές της επανάστασης. Το έχω γράψει δύο και τρεις φορές πριν οξυνθούν τόσο τα πράγματα και φτάσουν στη σημερινή ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ κατάσταση:

Η ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. Δεν ορρωδεί προ ουδενός. Οι Έλληνες, εκτός των ματσωμένων και των καταχραστών, έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες, χώρια τα ταπεινωτικά πλήγματα που έχει δεχτεί η αξιοπρέπειά τους. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των συμπατριωτών μας είναι φτωχοί που έχουν γίνει φτωχότεροι, άνεργοι τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, μαγαζάτορες που έχουν κατεβάσει ρολά, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες που έχουν χρεοκοπήσει, οικογένειες ανθρώπων που έχουν αυτοκτονήσει από απελπισία και πληθυνόμενοι νεοάστεγοι. Όλοι αυτοί και άλλοι ίσως που δεν τους περιμένουμε θα βγουν δυναμικά στους δρόμους με άγριες διαθέσεις. Οι άνθρωποι αυτοί θα σπάσουν –μεγάλο ευτύχημά τους– τις αλυσίδες με τις οποίες τους έχουν δέσει. Όσο για τα παιδιά της Αστυνομίας, κι αυτωνών έχουν κουτσουρέψει τους μισθούς τους, γιατί να τα βάλουν με τους εξαθλιωμένους και τους ξελιγωμένους στην πείνα συμπατριώτες τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: