Mίκης Θεοδωράκης: «Θα κάνουμε «ντου» όταν θα είμαστε έτοιμοι»



«Στα 2009 η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα επίπεδο, ας πούμε 100. Σε δύο χρόνια η Τρόικα, το ΔΝΤ και η Κυβέρνηση μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ (όπως το ομολόγησε και ο κ. Παπαδήμος πρόσφατα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί δεν διερωτώνται πώς γίνεται η κάθοδος προς το Χάος, όταν κάθε τόσο μας λένε ότι…..η Ευρώπη μας στέλνει τόσες και τόσες δεκάδες δισεκατομμύρια; Πού πήγαν αυτά;» λέει ο Μίκης Θεοδωράκης και απαντά ο ίδιος:

«Πού πάνε; Θα σας το πω εγώ: Όπως έρχονται, ξαναγυρίζουν πίσω στους δανειστές μας, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται το κράτος με νέα χρέη και τόκους. Και έτσι το ΑΕΠ από 13% έφτασε στα 160% που δεν ξεπληρώνεται ούτε σε 100 χρόνια! Αν προσθέσουμε και τα νέα 130 δισεκατομμύρια του κ. Παπαδήμου, το ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στα 180%, γεγονός που δεν συνέβη έως σήμερα σε κανένα άλλο κράτος και για μας σημαίνει 150 χρόνια δεμένοι χειροπόδαρα πάνω στον πάσαλο του Χρέους και των τόκων. Και σας ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα κόμματα ουσιαστικής μειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ του 6% και η Ν.Δ. του 20% αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και μάλιστα για 100 χρόνια; Κάτι τέτοιο ούτε ολόκληρος ο σημερινός λαός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τις επόμενες γενιές… Ειδικά για την Εθνική Ακεραιότητα!

« Καλέσαμε, ο Μανώλης Γλέζος κι εγώ, τον Λαό να πλημμυρίσει την Αθήνα και το έκανε. Πόσοι ήταν; Εκατοντάδες χιλιάδες. Τρομοκρατημένη η Εξουσία έριξε τα δηλητηριώδη αέρια, τα πρώτα-πρώτα κατ’ ευθείαν επάνω μας για να μας σκοτώσουν. Ο Γλέζος λιποθύμησε και έπεσε. Εγώ τα πρώτα λεπτά είδα το Χάρο με τα μάτια μου, γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όμως αργότερα συνήλθα και επέστρεψα στο πόστο μου. Μπροστά στα ΜΑΤ που φύλαγαν τη Βουλή. Τότε τους είπα με τη ντουντούκα: «Μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να κάνουμε «ντου». Αυτό θα το κάνουμε αργότερα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι». Και τότε άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες «μπόμπες» κάθε είδους. Από τους καπνούς και τα αέρια σκοτείνιασε ο τόπος. Σώθηκα γιατί είχα μάσκα, ενώ ο Γλέζος βρισκόταν στο Ιατρείο. Έτσι η Ε.ΛΑ.Δ.Α. πάει καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίo έγινε».

http://www.prionokordela.gr/ellada/mikis-theodorakis-tha-kanoume-du-otan-tha-eimaste-etoimo/