Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Να η δύναμή μας, η ελπίδα μας








Να η δύναμή μας, η ελπίδα μας

Χαράζει η ελπίδα... Κάποιο φως λαμπυρίζει στον ορίζοντα... Ξυπνάνε οι πολίτες κάθε χώρας. Όχι μόνο της Ευρώπης. Μέρα με τη μέρα περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι έρχεται η σειρά τους... Η Ελλάδα με την απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας της, που πρόσφερε τα προσχήματα, μπήκε πρώτη στον δοκιμαστικό σωλήνα. Και τα αποτελέσματα τα ζει. Τα βλέπει όλος ο κόσμος... 

Ξεκάθαρη είναι η γραμμή που κρύβεται πίσω από την καραμέλα της ανταγωνιστικότητας. Ελεημοσύνη θα είναι ο μισθός. Φιλοδώρημα η σύνταξη... Η συρρίκνωση της ζωής του πολίτη. Άγριο το πετσόκομμα κοινωνικού κράτους. Θα πεθαίνεις για να μπορείς να μπεις στο νοσοκομείο... Και τα φάρμακα και τις γάζες θα τα φέρνεις εσύ... Ό,τι έδωσε το «σύστημα», τα παίρνει πίσω όλα... Δεν κρύβει τις προθέσεις του. Ο εκπρόσωπός του, ο κ. Σόιμπλε, διατάζει... Μισθοί Πολωνίας, Εσθονίας, Βουλγαρίας... Σβήνει το ευρωπαϊκό όνειρο. Η Ευρώπη γίνεται Πακιστάν, Σομαλία, Μπαγκλαντές.

Για άλλη μια φορά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο... Τους χαλάει τα μαγειρέματα...

Κι αυτό συμβαίνει τώρα. Δεν ξέσπασε έτσι ξαφνικά το Κίνημα Αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» έχει παραλήπτες εκείνους που κουνάνε το δάχτυλο. Τη γερμανική ηγεσία της ΕΕ. Ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνοι. Είμαστε όλοι απέναντί σας...

Χρόνια είχαν να πιαστούν χέρι χέρι Έλληνες, Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Άγγλοι, Βέλγοι, Γερμανοί, Αμερικανοί. Μαζί και προσωπικότητες διεθνούς απήχησης. Με πρώτον τον δικό μας, τον Κώστα Γαβρά, που μίλησε για αγριότητα των Γερμανών και βαρβαρότητα. Ότι αυτός είναι ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το «Ζ» ξαναζεί. Συνθήκες χειρότερες από εκείνης της εποχής βιώνουμε.

Χάρη θα πρέπει να οφείλουμε όλοι στην κ. Μέρκελ και στον υπουργό της κ. Σόιμπλε. Κατάφεραν να μας σηκώσουν από τον καναπέ. Να ξαναβγούμε στους δρόμους. Για νέους αγώνες. Όπως παλιά. Πιο δύσκολους όμως τώρα.

Μπούμερανγκ θα βγει σ' όλους εκείνους που νόμισαν ότι μπορούν να επιβάλουν ξανά κατοχή σ' όλη την Ευρώπη. Να κηδεμονεύουν τους λαούς.

Τσουνάμι άρχισε να γίνεται η λαϊκή αντίδραση. Η κοινωνική έκρηξη δεν είναι μακριά. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα γι' αυτούς.


Σημαία, λάβαρο θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα αυτόν τον διεθνή ξεσηκωμό. Να πού οδηγήσατε, πού πάτε τους λαούς, θα πρέπει να λένε πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι και υπουργοί που μετέχουν στις Συνόδους της ΕΕ. Το βλέπουν άλλωστε οι Επίτροποι της «τρόικας», που έχουν πιάσει μόνιμο στασίδι εδώ.

Στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις όλου αυτού του κύματος «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα πρέπει να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη χώρα μας. Από τα κόμματα και τα συνδικάτα, ακόμη και την Εκκλησία.

Μπορούν οι λαοί, όλοι μαζί, να τα αλλάξουν όλα. Να βάλουν φρένο στη νέα γερμανική κατοχή... 

Του Μάκη Κουρή

http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=74573&dt=2012-02-26%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: