Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ 2

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά ανοιχτής πρόσβασης, και εκδίδεται από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Επιστημών (www.plos.org). Ξεκίνησε το 2006 με 138 ακαδημαϊκά άρθρα και το 2008 είχε αναδειχτεί ήδη ως το μεγαλύτερο επιστημονικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης, με σχεδόν 2.800 άρθρα. Καλύπτει όλους τους τομείς γνώσης της επιστήμης και της ιατρικής. Επιτρέπει, επίσης, συζητήσεις επί των δημοσιεύσεων και αξιολόγηση/ψήφισή τους από τους χρήστες.

Διαγωνισμός www.diagonismos2010.com

«Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», προτρέπει ο 2ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός, της Επιστημονικής Ενωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας. Οι διοργανωτές ζητούν από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Η προθεσμία αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει στις 30 Απριλίου.

http://dooid.com/home/index.php

Κάτι μεταξύ επαγγελματικής κάρτας και διαδικτυακής υπογραφής προσφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία. Ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να φτιάξει δωρεάν μια καλαίσθητη εικονική κάρτα, στην οποία συγκεντρώνει βασικές πληροφορίες, τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιεί, τους διαδικτυακούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του και την τοποθεσία του στο Google map. Με χρέωση προσφέρονται επιπλέον υπηρεσίες όπως η ανάρτηση βιογραφικού, η χρήση της εφαρμογής στο iphone κ.λπ.

Social media

«Λίγες δεκάδες μέτρα κάτω απ' τους αμπελώνες του Meyrin, κάτω από κίτρινους ολέανδρους και λιβάδια από γρασίδι (...), στα έγκατα του LHC, τα πρωτόνια διέσχισαν τη Μεγάλη Τρίτη με ταχύτητες ρεκόρ τα γαλλοελβετικά σύνορα 44 χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο (...) για λίγη ώρα πριν διασταυρωθούν επιτέλους οι δέσμες τους και συγκρουστούν στο κέντρο των τεσσάρων μεγάλων ανιχνευτών του CERN». Ολοι διαβάσαμε ή ακούσαμε για το διάσημο πείραμα. Ο lazopolis, όμως, ήταν εκεί (http://blo.gr/mm).

Νέοι όροι

pay-per-view (πέι-περ-βιου)

ή pay-per-click (πέι-περ-κλικ)

Μια ιστοσελίδα που χρεώνει μικρά ποσά (ανά επίσκεψη) για να έχει κανείς πρόσβαση σε ψηφιακές πληροφορίες, π.χ. ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) ή ένα ηλεκτρονικό περιοδικό (e-magazine).

Πηγή:

dictionary.bnet.com

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/04/2010&s=e-minds&c=ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια: