Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κρίσιμες Αποφάσεις. Επίκειται συνάντηση Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας;




Από έγκυρους διπλωματικούς κύκλους διέρρευσε η πληροφορία ότι επίκειται σημαντική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι ηΕλληνική Κυβέρνηση ασφυκτιά κάτω από την μη αναμενόμενη αύξηση των spreads,την αδυναμία δανεισμού με χαμηλά επιτόκια και την διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ.

Κάτω από την σοβαρότατη πίεση των γεγονότων και την αδυναμία λήψης πρόσθετων φορολογικών μέτρων που θα προκαλέσουν εντονότατες αντιδράσεις της κοινής γνώμης ο κ. Παπανδρέου προσανατολίζεται στην ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι αναμένεται ότι αμέσως μετά τις εορτές, την Τρίτη του Πάσχα ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την άμεση σύγκλιση σύσκεψης υπό την Προεδρία του για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με ενισχυμένες εξουσίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ως πρόεδρος της Κυβέρνησης θα προταθεί γνωστός υπερκομματικός οικονομολόγος ενώ τα κρίσιμα Υπουργεία θα ανατεθούν σε Έλληνες οικονομολόγους και επιχειρηματίες εγνωσμένου κύρους.

Η νέα κυβέρνηση, που θα ζητηθεί να έχει την υποστήριξη όλων των κομμάτων , θα είναι ολιγομελής και οι λοιπές υπουργικές θέσεις, πλην των κρισίμων υπουργείων, θα μοιρασθούν αναλογικά σύμφωνα με την σημερινή κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, και εφόσον συμφωνήσουν και τα λοιπά κόμματα, αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο την 10 η Απριλίου.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας αναμένεται διάλυση της Βουλής και άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου τα νέα οικονομικά μέτρα να τύχουν της έγκρισης του ελληνικού λαού και η νέα κυβέρνηση να έχει αναβαπτιστεί από την λαϊκή εντολή που θα λάβει.

Πηγή:

Herald Press


Όπως ασφαλώς θα καταλάβατε οι περισσότεροι, πρόκειται για το παραδοσιακό πρωταπριλιάτικο ψέμα. Άλλωστε βρισκόμαστε σε μια χώρα τόσο εγωϊστική που μια ισότιμη σύμπραξη των πολιτικών σχημάτων για την σωτηρία της πατρίδας φαίνεται αδιανόητη. Περαστικά μας !!!!

κγ

Δεν υπάρχουν σχόλια: