Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Όχι στο ΔΝΤ - Ναι σε δημοψήφισμα και παύση πληρωμών


Όχι στο ΔΝΤ

Ναι σε δημοψήφισμα και παύση πληρωμών

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης



Η απίστευτη ανημπόρια της Ενωμένης Ευρώπης να αποκρούσει την οργανωμένη επίθε­ση των διεθνών τοκογλύφων εναντίον ενός μέλους της, τελικά εναντίον της, σηματοδοτεί μοιραία το τέλος της.


Ο Εμανουέλ Τοντ, ο διανοητής που προέ­βλεψε την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, είχε ήδη από το 1995 επισημάνει ότι η συζη­τούμενη τότε νομισματική ενοποίηση, σχέδιο οικονομικού μετασχηματισμού με τη μέγιστη περιφρόνηση των πολιτισμικών και εθνικών ι­διαιτεροτήτων, θα οδηγούσε σε μαζική δυσλει­τουργία. Έγραφε τότε: «Είτε το ενιαίο νόμισμα δεν θα γίνει και το βιβλίο "Η Επινόηση της Ευρώπης" θα εμφανισθεί ως συμβολή στην κα­τανόηση των εκατοντάδων ιστορικών δυσκο­λιών. Είτε το ενιαίο νόμισμα θα θεσπισθεί (θε­σπίσθηκε βέβαια) και αυτό το βιβλίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να καταλάβουμε σε είκο­σι χρόνια (το καταλάβαμε σε δεκαπέντε) γιατί μια εκ των άνω κρατική ενοποίηση με απούσα τη συλλογική συνείδηση δημιούργησε μια ζούγκλα παρά μια κοινωνία». («L'invention de l'Europe» σ. 11)


Σ' αυτήν τη ζούγκλα, φευ, «ζώμεν και κι­νούμεθα και εσμέν», αφού περάσαμε μια φά­ση ψευδαισθήσεων και δανεικής ευτυχίας. Τό­τε μπορούσαμε να ζωογονήσουμε τον πα­ραγωγικό ιστό της χώρας, να ευθυγραμμί­σουμε τα στραβά της οικονομίας μας, όμως βαυκαλιζόμασταν ότι στραβός ήταν ο γιαλός! Αλλά, όπως έλεγε ο Δημόκριτος, «χαλεπόν άρχεσθαι υπό xείρονος» (βαρύ να κυβερνάσαι από τον χειρότερο σου)!


Η ατέρμων φλυαρία των ιθυνόντων, οι χωρις νόημα θεατρικές κινήσεις, τα εντυπωσιάζοντα δρομολόγια τους, η μυθολογία του «μηχανισμού στήριξης» είχαν ως πηλίκον το απαισίας μνήμης για τις χώρες από τις οποίες πέρασε ΔΝΤ.


Τα αυτοκρατορικός αμειβόμενα παπαγαλά­κια διαφημίζουν ως μονόδρομο εθνικής σω­τηρίας το κατόρθωμα της παράδοσής μας στα γαμψά νύχια του αμερικανικού εργαλείου οικονομικής διακυβέρνησης του κόσμου. Στην τέχνη του κυβερνάν δεν υπάρχουν μονό­δρομοι. Και πάντως το ΔΝΤ είναι oδos απώ­λειας και όχι σωτηρίας. Οι αναλλοίωτες συ­νταγές του Ταμείου προβλέπουν δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (ποιων και με ποια κριτήρια), ελαστικοποίηση του χρόνου και της αμοιβής ιδιωτικής εργασίας, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ανατροπή του ισχύovτos εργατικού δικαίου, απελευθέρωση απολύσεων, εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους κ.ά.π.


Η μοναδική σκέψη και η μονόδρομη λύση είναι ταυτόχρονα οδοί ανικανότητας. Πονάει χέρι, κόψει χέρι. Με μπλόφες, νεροπίστολα και παιδικές κατασκηνώσει δεν αντιμετωπίζο­νται κρίσεις όπως η παρούσα.


Οπωσδήποτε δεν αντιμετωπίζονται με δειλία. Η ελεεινή Goldman Sachs είναι ήδη στα χέρια της αμερικανικής δικαιοσύνηε. Παρά ταύτα ε­ξακολουθεί να είναι και οικονομικός σύμ­βουλος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και των προηγουμένων από εποχής Σημίτη και του περιωνύμου εκσυγχρονισμού και της αλήστου λήθης «δημιουργικής λογιστικής» του.


Η υπόδικη σήμερα στις ΗΠΑ αμερικανική τράπεζα μεθόδευσε τη χρεοκοπία μας, «δια­χειριζόμενη» δυστυχώς και αυτήν την ώρα το ελληνικό χρέος. (Πρβλ. τεκμηριωμένη ανάλυ­ση στον ιστότοπο του Δ. Κωνσταντακόπουλου για τα σημεία και τέρατα της υπερατλαντικής μεγαλοτράπεζας.)


Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα επελέγη ως πειραματόζωο-ιδεώδες δρομολόγιο για να ελεγ­χθεί η Ευρώπη, να διαλυθεί ο σκληρόε πυρήνας της, η Ευρωζώνη, πριν το ευρώ κατορθώ­σει να γίνει κύριο αποθεματικό. Η Μέρκελ είτε δεν κατάλαβε -λιγότερο πιθανό- είτε συ­νειδητά συμπράττει στην ακύρωση του προς στιγμήν κοινού ευρωπαϊκού οράματος. Αν δεν συνέβαινε αυτό που προέβλεψε ο Τοντ, η ΕΚΤ θα εξέδιδε ευρωομόλογα και θα ματαίωνε στη γένεση τους τα άθλια παίγνια των κερδοσκόπων.


Όχι, κύριοι της εξουσίας και ένθεν κακείθεν δεκανίκια της, δεν είναι μονόδρομος το ΔΝΤ.


Κάντε στάση πληρωμών τώρα και αναδιαπραγματευτείτε το χρέος. Δεν είστε οι μόνοι επί της γης που το κάνουν, άλλες 40 χώρες το έχουν εφαρμόσει.


Η κατοχική δύναμη που εκφράζει το Ταμείο θα καταστήσει την εκλεγμένη κυβέρνηση, κυ­βέρνηση ανδρεικέλων. Αδηφάγος στην πρό­θεση της να κατασπαράξει ό,τι ακόμη «τρώγε­ται» σ' αυτόν τον τόπο, θα αξιώνει όλο και α­γριότερα και φρικιαστικότερα αντιλαϊκά μέτρα.


Οι πάντες χρωστούν (ένας κραυγαλέος πίνακας βλ. Γ. Δελαστίκ, «Έθνος», 21/4/2010), αλλά μόνο εμείς πληρώνουμε...


Την ύστατη ώρα πείτε ΟΧΙ στο ΔΝΤ.


Αν δεν το τολμάτε, κάντε δημοψήφισμα. Είστε υποχρεωμένοι, γιατί κανείς δεν σας ψή­φισε για να ρίξετε τον τόπο στον λάκκο των λε­όντων. Σε κάθε περίπτωση προχωρήστε σε παύση πληρωμών.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Πηγή:

Εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ"



Σχόλιο KGREK.

Πολύ σωστά είναι όλα αυτά που γράφει ο κ. Παπαθεμελής.

Αν η σημερινή κυβέρνηση είχε μυαλό θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και στην ανάγκη, αν δεν εύρισκε πρόσφορο έδαφος, σε στάση πληρωμών.

Αυτό θα μας βοηθούσε να μην αυξηθεί ακόμη περισσότερο, εξ αιτίας των παιγνιδιών των κερδοσκόπων, το Ελληνικό χρέος και θα έδινε το πάνω χέρι στην κυβέρνηση.

Σήμερα με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση οδηγούμαστε σε μια μακροχρόνια ύφεση από την οποία πολύ δύσκολα θα εξέλθουμε εξ αιτίας των υφισταμένων δομών της οικονομίας μας, της ανυπαρξίας και αδυναμίας εκ μέρους της κυβέρνησης στήριξης της ανάπτυξης, ενώ το Δημόσιο χρέος όλο και θα αυξάνεται από τον υπερδανεισμό. Πέρα δε αυτού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια κοινωνική αναταραχή με άγνωστες εξελίξεις.

Αν είναι να καταλήξουμε, μετά από κάποιους μήνες, σε στάση πληρωμων ή σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ας το κάνουμε τώρα πριν το ΔΝΤ και πρίν δανεισθούμε ακόμη περισσότερα.

Ο κ. Παπανδρέου που υποσχέθηκε καλύτερες μέρες στον Ελληνικό Λαό οφείλει να αντιληφθεί τα γεγονότα αυτά και να ενεργήσει ανάλογα πριν να είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

κγ


Δεν υπάρχουν σχόλια: