Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ



του ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ

Από το "Κ" της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ,
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΓΙΑ ΤΑ 3 ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!

(Από το Δελτίο Ειδήσεων MEGA 23.04.2010 ώρα 20.00)

Ο Γ. Παπανδρέου πάτησε την σκανδάλη

papandreou.jpgΤην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητά η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Ο υπουργός Οικονομικών έχει εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός είπε από το ακριτικό νησί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της «ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και μία οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και της κερδοσκοπίας.

«Σηκώσαμε τα μανίκια για να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα» είπε ο πρωθυπουργός, «πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν» και μετά από ένα πραγματικό μαραθώνιο, όπως είπε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μία ισχυρή απόφαση της ΕΕ για ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό.

«Και εμείς και η ΕΕ ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα συνετίσει τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα «να υπάρξει η απαραίτητη νηνεμία για να αφοσιωθούμε στο έργο μας».

«Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ είτε γιατί συνέχισαν την κερδοσκοπία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του λαού και την και ομαλή πορεία της οικονομίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, υπογράμμισε. «Το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές θα μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε».

«Είναι ανάγκη, εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών για τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι «οι εταίροι μας θα μας δώσουν το απάνεμο λιμάνι» και θα στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα στις αγορές».

Μίλησε δε για «μία νέα Οδύσσεια για τον ελληνισμό», πρόσθεσε όμως ότι «ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη» και έχουμε «χαρτογραφήσει τη διαδρομή».

Πηγή:

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-04-23-10-41-27-2010042322438/


Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 16:51
Τελευταία Ενημέρωση : 23/04/2010 18:51



NΔ: Προσωπικό κατόρθωμα του Γ. Παπανδρέου η εξάρτηση του τόπου

«Η οικονομική εξάρτηση του τόπου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι προσωπικό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιτιθέμενος εκ νέου με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του για το αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, σημείωσε πως «συνέβη εκείνο που δεν έπρεπε», επαναλαμβάνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι που δημιούργησε την κρίση δανεισμού. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο εξαρχής, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να πλήξει τη ΝΔ» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις και τόνισε πως η ΝΔ θα προωθήσει λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μια ώρα αρχύτερα την χώρα από τον ασφυκτικό έλεγχο του ΔΝΤ

Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή , o οποίος, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ έκανε λόγο για «μνημείο θράσους, εμπαιγμού των πολιτών και πολιτικής αμνησίας».

«Ο κ. Σαμαράς μίλησε σαν να μην υπήρξε υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στο χάος μέσα σε πέντε χρόνια», πρόσθεσε και απάντησε στην επίθεση του προέδρου της ΝΔ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

«Οι Έλληνες θυμούνται καλά ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, εξέθρεψε το κράτος της σπατάλης, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, των αθρόων, πελατειακών προσλήψεων. Κατέστησε τη χώρα διεθνώς αναξιόπιστη και ανυπόληπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά [Βλέπε άρθρο] .

KKE: Κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού

Δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εξαπέλυσε το ΚΚΕ καλώντας το λαό σε συστράτευση με το ΚΚΕ «για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» [Βλέπε άρθρο] .

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστήριξε πως η απόφαση προσφυγής «αποτελεί επιλογή συμμαχίας με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να έχει η κυβέρνηση ισχυρά στηρίγματα, προκειμένου να επιβάλει και νέα άγρια μέτρα σε βάρος του λαού».

ΛΑΟΣ: «Ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος αλλά και τη δική του»


«O Πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο -γιατί άραγε από εκεί;-ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος αλλά και την δική του, στη μάχη με την οικονομική κρίση», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και συνέστησε αυτοσυγκράτηση προς κάθε κατεύθυνση.

«Οι εξαλλότητες σε λόγια ή πράξεις τώρα θα ζημιώσουν επιπλέον τον τόπο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτές ήταν οι αντοχές της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου. Ομολογούμε ότι ήταν ένα εξαιρετικά πικρό δώρο, την ημέρα της εορτής του». [Βλέπε άρθρο]

Δημοψήφισμα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κλιμάκωσε την επίθεσή του στην κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο «ένα εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας», υποστηρίζοντας πως «παρά τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα σε απάνεμα λιμάνια ... η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ρίχνεται αβοήθητη στη φουρτούνα της ανασφάλειας, της ανεργίας και της φτώχειας».

Επίσης, ζήτησε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο για τον τόπο.

Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1806867

Δεν υπάρχουν σχόλια: