Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο Πάγκαλος έλεγε να πούμε ότι φύσηξε αέρας και πήρε τη σημαία!




Κοίτα ποιος μιλάει για ανύπαρκτο Στόλο στα Ίμια, ενώ ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί...
Ο Πάγκαλος έλεγε να πούμε ότι φύσηξε αέρας και πήρε τη σημαία!
Και έτσι να συνθηκολογήσει ο Σημίτης με τους Τούρκους και την επομένη να ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς...
Όποτε ανοίγει ο Πάγκαλος το στόμα του όχι μόνο αυτοδιασύρεται, κάτι που είναι απόλυτο δικαίωμά του, αλλά κάνει κακό και στη χώρα. Όπως την περασμένη εβδομάδα που βγήκε να μιλήσει για τα Ίμια, τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει ο πολιτικός του τάφος μετά την ιταμή δήλωσή του εκείνη τη νύχτα «να πούμε ότι φύσηξε αέρας και πήρε τη σημαία...»!
Μια δήλωση παράδοσης στους Τούρκους, υποταγής στους εκβιασμούς και στις απειλές του Σουλτάνου. Την ώρα που όλη η Ελλάδα ήταν εκεί, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην πρώτη γραμμή, ο κ. Πάγκαλος, υπουργός Εξωτερικών τότε, ήταν στο Mega σαν να μην έτρεχε τίποτε και χαριεντιζόταν.
«Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ίμια με ανύπαρκτο Στόλο», δήλωσε πριν από μία εβδομάδα σε τηλεοπτική εκπομπή. Διαπραγματεύσεις για το πώς θα... φυσήξει ο αέρας. Διαπραγματεύσεις παράδοσης κάνατε, κύριε Πάγκαλε. Απόδειξη, το ότι την άλλη μέρα ο τότε πρωθυπουργός σας, ο Σημίτης, που ήταν της ίδιας... πατριωτικής γραμμής, από το βήμα της Βουλής είπε εκείνο το εξευτελιστικό για ελεύθερη χώρα «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από εσάς, κύριε Πάγκαλε, που χειροκροτούσατε δαιμονιωδώς και κάποιοι παλιοί σύντροφοί σας μονολογούσαν με λύπη εκείνο το «Πού ’σαι, νιότη, που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος». Λίγες ώρες πριν, τρία παλικάρια του Πολεμικού μας Ναυτικού έπεφταν στο πεδίο της τιμής, για να συνεχίσετε εσείς να απολαμβάνετε τη ζεστασιά της υπουργικής σας καρέκλας.
Και το κόστος εκείνου του «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» ήταν ότι από τότε η Τουρκία κήρυξε τα Ίμιά μας «αμφισβητούμενη» περιοχή... Και σε αυτό έχετε, κύριε Πάγκαλε, συμμετοχή, που δεν ξεπλένεται με όσες κοτσάνες κι αν πείτε, όσο κι αν προσπαθείτε να μεταθέσετε τις τεράστιες ευθύνες σας στον Στόλο μας.

Ζιαζιάς: Λέει ψέματα...


Έξαλλοι με τη μεγάλη ύβρη που εκστόμισε ο Πάγκαλος, ότι ο Στόλος μας ήταν ανύπαρκτος εκείνη τη νύχτα, είναι οι τότε επικεφαλής των Γενικών Επιτελείων.
«Εκείνο το βράδυ οι Ένοπλες Δυνάμεις, με μπροστάρη τον Στόλο μας, βρέθηκαν σε υψηλότατο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθέσεως των οπλικών συστημάτων. Δεν έμαθε ο κύριος υπουργός ότι το σύνολο του Στόλου μας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις προβλεπόμενες θέσεις του, με επιχειρησιακό και τακτικό πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων;», τόνισε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Και επισήμανε στον Πάγκαλο, υπουργό Εξωτερικών εκείνη τη μοιραία νύχτα, όπου η τότε κυβέρνηση Σημίτη έδειξε πόσο μικρή ήταν:
«Εάν ρωτούσατε εκείνο το βράδυ τη φυσική ηγεσία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, σήμερα θα νιώθατε υπερήφανος για τις αποφάσεις σας και για την πατριωτική στάση που έπρεπε να ακολουθήσετε.
Δεν είναι πατριωτικό, δεν είναι εθνικό, δεν είναι ηθικό και έντιμο, ύστερα από είκοσι χρόνια να αναφέρεστε με τέτοιον απαξιωτικό τρόπο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Προκαλείτε ‘‘ζημιά’’ τόσο στο ηθικό όσο και στην ομοψυχία των Ενόπλων Δυνάμεων, που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς στέκονται όρθιες και απαιτούν σεβασμό και τίποτε άλλο».

Ο Στόλος ηττήθηκε από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Σημίτη


Φωτιά κατά του Πάγκαλου για την απαξιωτική αναφορά του στο Πολεμικό μας Ναυτικό είναι οι δηλώσεις του υποναυάρχου ε.α. Κώστα Βουλγαράκη: «Αυτός ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος, πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, αντί να κρύβεται και να ζητά ταπεινά συγχώρεση, έχει το θράσος να προκαλεί τους πάντες διαρκώς. Μια απλή αναφορά στα επίσημα Ημερολόγια Κινήσεων του Στόλου, στις επίσημες Αναφορές Δράσεως, μπορεί να τον διαψεύσει και να του αποδείξει τι Στόλο διέθετε η χώρα και πόσο έτοιμος και αποφασισμένος ήταν.
Η κρίση των Ιμίων καταγράφηκε στην Ιστορία και ‘‘διδάσκεται’’ σε όλες τις Σχολές Πολέμου ως ‘‘η κρίση όπου ένας ισχυρός Στόλος, ενώ ενήργησε έγκαιρα και απέκτησε το επιχειρησιακό πλεονέκτημα (τόπους – χρόνους - διάταξη) και ελισσόμενος διέθετε το απόλυτο τακτικό πλεονέκτημα (θέσεις στο θέατρο των επιχειρήσεων και συσχετισμό / αναλογία δυνάμεων)… ΗΤΤΗΘΗΚΕ και υποχώρησε από αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί ο Πάγκαλος».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: