Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τα παραμύθια τέλειωσαν για τους θαυμαστές του Ερντογάν: Είναι ένας επικίνδυνος δικτάτορας




Τα παραμύθια τέλειωσαν για τους θαυμαστές του Ερντογάν: Είναι ένας επικίνδυνος δικτάτορας
Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ*
Δύο είναι τα αδιαμφισβήτητα για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Πρώτον, οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (MIT) γνώριζαν την επικείμενη κίνηση και προφανώς «επέτρεψαν» να συμβεί. Δείγμα της ΜΙΤ είναι πως στην πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, έδρασαν τζιχαντιστές συνεργάτες της ΜΙΤ, για να εξηγεί (!) ο Ερντογάν την αναγκαιότητα του «αντιτρομοκρατικού νόμου» στην εξολόθρευση των Κούρδων.
Δεύτερον, οι λίστες με δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς, δημόσιους υπαλλήλους, καθηγητές πανεπιστημίων, δασκάλους σχολείων, δημοσιογράφους και άλλους, που φυλακίζονται ή αποπέμπονται στιγματισμένοι ως τρομοκράτες, φανερώνει προετοιμασία προ πολλού. Το «ελεγχόμενο» πραξικόπημα υπήρξε η συγκάλυψη για μαζική εκκαθάριση. Πλέον, «εχθροί και προδότες της Τουρκίας» θεωρούνται κοσμικοί, κεμαλιστές, Κούρδοι, Αλεβίτες και καθένας που δεν «χωράει» στον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν όπως τον επιβάλλουν οι τουρκικοί όχλοι.
Στην Κύπρο, όσοι «επένδυαν» στον ισλαμοδημοκράτη Ερντογάν, όσοι τον εγκωμίαζαν ως διαφορετικό, τώρα προσαρμόζονται. Καθώς για χρόνια αποκαλύπταμε τα εγκλήματα του Ερντογάν, κρυφοί και φανεροί θαυμαστές του από τις ηγεσίες του ΔΗΣΥΑΚΕΛ αντιπαρέβαλλαν τον γνωστό αμανέ: «Κατηγορείτε τον Ερντογάν επειδή δεν θέλετε λύση». Ο αμανές εκείνος τώρα τέλειωσε.
Για να βρεθεί αποδεκτή λύση στο Κυπριακό (και όχι διάλυση), προϋποθέτει συναίνεση της Τουρκίας στην εποχή της παντοκρατορίας του Ερντογάν. Όποιος αποδέχεται ότι ο Ακκιντζί (και κάθε κατοχικός πληρεξούσιος), δεν αποφασίζει για την ουσία του Κυπριακού αλλά μόνο η Τουρκία, ας τεκμηριώσει πειστικά γιατί ο Ερντογάν επιθυμεί λύση στην Κύπρο που θα εξορίζει την Τουρκία και θα τερματίζει την κατοχή της Κύπρου. Υπό τις παρούσες συνθήκες, μια «λύση» με τον Ερντογάν καταλήγει στη νομιμοποίηση της κατοχής με επικυρίαρχο την Τουρκία. Αυτό δεν είναι λύση σε σύγχρονο ευρωπαικό κράτος αλλά διάλυση, που δεν θα ομολογήσουν οι δικοί μας Ερντογανιστές, οι οποίοι επινοούν διάφορα για να αποφύγουν το καίριο ερώτημα μετά την επικράτηση του ισλαμοφασίστα. Ένας τους αναφερόμενος στον Ερντογάν υπέδειξε με δηκτικό ύφος ότι «αυτόν έχουμε στην Τουρκία, με αυτόν θα συνομιλούμε»! Προφανώς, ο Ερντογάν εκτός από τους τουρκικούς όχλους, έχει ακόμη πιστούς στην Κύπρο.
Για τα εγκλήματα του Ερντογάν, είχα προ καιρού εξηγήσει (στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στην Κύπρο) ότι εκτρέφουμε ένα θηρίο που κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο αδηφάγο. Κάθε μέρα αυξάνεται το ανθρώπινο κόστος που θα καταβληθεί μελλοντικά εντός Τουρκίας και ενδεχομένως εκτός, όταν το θηρίο εκπέσει από την εξουσία. Εξηγούσα κατ΄επανάληψην ότι θεωρίες και ωραιοποιήσεις του θηρίου, δεν αποτελούν διπλωματικό χειρισμό, αλλά συνενοχή σε υπό εξέλιξη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αξιωματούχοι στην ΕΕ, ΗΠΑ και αλλού, λόγω ατομικών, κρατικών, οικονομικών ή άλλων συμφερόντων, στήριξαν και ανέχτηκαν αυτό το θηρίο. Η στάση τους υπήρξε προσβολή για τον πολιτισμό της ΕΕ και την ανθρωπότητα. Η στάση όμως της κυπριακής ηγεσίας που με πρωτοστάτη το ΔΗΣΥΑΚΕΛ επιμένει στον αμανέ της «λύσης με τον Ερντογάν» είναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ και μόνο οι σκεπτόμενοι πολίτες μπορούν να σταματήσουν μια επικείμενη λύση-διάλυση και να μας απαλλάξουν από τα παραμύθια.
Καθώς λοιπόν στην Τουρκία συμβαίνει μια πρωτοφανής απώλεια ισχύος σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου επικρατούν ακόμη τα ίδια μυαλά στους Ερντογανιστές εντός και εκτός εξουσίας. Δυστυχώς, ο ουρανός με τα άστρα να πέσει πάνω στην Τουρκία, με τέτοια μυαλά στην ηγεσία είμαστε χαμένοι.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όταν είδα τους 18χρονους Τούρκους στρατιώτες να παραδίνονται με τα χέρια ψηλά σε Τούρκους, όχλο υποστηριχτών του Ερντογάν, και να υπόκεινται σε λυντσάρισμα μέχρι θανάτου, άγριο ξύλο και εξευτελισμό, πόνεσα δύο φορές. Μια για όσους βρέθηκαν πισθάγκωνα δεμένοι στα χέρια του Αττίλα και του τουρκικού λύκου το 1974 (και ουδέποτε είδαμε) και άλλη μια για τους Τούρκους στρατιώτες στην Κωνσταντινούπολη στα χέρια του τουρκικού όχλου το 2016.
·         Ο Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (S&D) – costas.mavrides@europarl.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: