Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ : Από την οικονομική προς τη στρατιωτική κατοχή στο προτεκτοράτο
Από την οικονομική προς τη στρατιωτική κατοχή στο προτεκτοράτο
Του ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Γερμανοί ένστολοι «πολιτσάι» κάνουν μπλόκα σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδος, σταματούν αυτοκίνητα, κατεβάζουν και ανακρίνουν (στα γερμανικά) έλληνες πολίτες.
Διαμαρτυρίες παθόντων, από την ενδοχώρα της Σάμου, δημοσιεύθηκαν στη «Σαμιακή Γνώμη», απασχόλησαν το ΕΠΑΜ, καταγγέλθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καζάκη στις ομιλίες του στη Μακεδονία και από τον ανεξάρτητο κ. Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.
Το άκουσμα γερμανικών μπλόκων έφερε στον νου παιδικές εικόνες τρόμου, με μπλόκα των Ες Ες της Κατοχής σε Άγιο Σώστη και Νέο Κόσμο. Τα σημερινά είναι της Frontex και διαφέρουν εκείνων στην απουσία του μασκοφόρου διερμηνέα - καταδότη.
Αλλά Frontex πιθανώς είναι το προσωρινό όνομα του Ευρωπαϊκού Στρατού. Οι «Times» του Λονδίνου έγραφαν στις 27 Μαΐου: «Σχέδια για τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Στρατού κρατούνται μυστικά από τους Βρετανούς μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα. Έχουν καταστρωθεί από την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής στην Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι και έχουν την υποστήριξη της Γερμανίας και άλλων χωρών».
Η αμερικανική «New American» στις 22/5 ήταν πιο διαφωτιστική: «…Η διαδικασία στην ΕΕ -χωρίς ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης- είναι ήδη αρκετά προχωρημένη. Γερμανικές και ολλανδικές δυνάμεις έχουν συγχωνευθεί σε ενιαία διοίκηση - τον ‘‘πυρήνα’’ του μελλοντικού στρατού της ΕΕ, που θα είναι εκτός ελέγχου ψηφοφόρων και κοινοβουλίων.
Με το πρόσχημα ότι υπάρχει για την αντιμετώπιση της ενορχηστρωμένης ‘‘προσφυγικής κρίσης’’, η ΕΕ επιβάλλει έναν υπερεθνικό στρατό, με εξουσίες να επεμβαίνει στα κράτη-μέλη, ακόμη και εναντίον της θελήσεώς τους».
Τα τεκμήρια είναι απτά, εξόφθαλμα, οι διαγνώσεις / μαρτυρίες έρχονται από το εξωτερικό και αποκρύπτονται. Εδώ, στη Βουλή, στα κανάλια, στα συστημικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, κανείς δεν μιλά για προτεκτοράτο, αποικία, ξένη κατοχή, υποδούλωση και ληστρική λεηλασία του έθνους.
Αριστερή κυβέρνηση, αντιπολίτευση, 300 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του λαού συνεργούν σε μια γκραν γκινιόλ παντομίμα δημοκρατίας, για να συγκαλύψουν και να εξασφαλίσουν τη -γι’ αυτούς προσοδοφόρα- συνέχεια αυτής της πορείας προς την εθνική καταισχύνη, την εξαθλίωση και τον αφανισμό. Με διαβουλεύσεις, μαριονεττών, περί Συντάγματος, εκλογικού νόμου και… δίκαιης ανάπτυξης (!) και με καθημερινό χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων…
Ενώ στις ΗΠΑ ο διάσημος οικονομολόγος, καθηγητής, συγγραφέας Michael Hudson, σε συνέντευξη με θέμα «Η Εισβολή στην Ελλάδα με Οικονομικά Όπλα*», προβαίνει σε ανατομική έκθεση της επιθανάτιας πραγματικότητας:
Στην ερώτηση «γιατί οι δανειστές ενεργούν στην Ελλάδα με τον τρόπο αυτό», απαντά:
«Επειδή χρησιμοποιούν τη finance (τα οικονομικά, χρηματοπιστωτικά μέσα) ως ένα νέο πολεμικό όπλο. Στην Ευρώπη διεξάγεται τώρα ένας πόλεμος, αλλά δεν είναι στρατιωτικός. Χρησιμοποιούν τώρα την οικονομία για να ανακοινώσουν: Κατάσχουμε τη χώρα σας. Μπορούμε να σας πετάξουμε από τη δουλειά σας. Μπορούμε να σας ελέγχουμε και δεν χρειάζεται να σας σκοτώσουμε. Μπορούμε απλώς να σας εξαναγκάσουμε να μεταναστεύσετε, με την κατακράτηση της σύνταξής σας και όλων των χρημάτων σας.
Γίνεται και αρπαγή της γης, σαν να είχε γίνει εισβολή, αρπαγή -από την Ελλάδα- των λιμανιών της, των σιδηροδρόμων της και ό,τι άλλο της έχει μείνει. Αυτό είναι πόλεμος».
Σε ερώτηση για την υποτιθέμενη διαμάχη του ΔΝΤ με τους δανειστές για το χρέος, ο Michael Hudson δηλώνει:
«Το πρόβλημα αφορά τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Εάν περικοπεί το χρέος, τότε η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες, των οποίων οι τράπεζες διασώζονται, (σ.σ.: Με την αφαίμαξη των Ελλήνων), θα πρέπει να επωμισθούν τη ζημία και αυτές αρνούνται να χάσουν και μία δεκάρα.
Έτσι, το ΔΝΤ δεν έκανε καμιά δημιουργική πρόταση. Επανέλαβε ακριβώς ό,τι είχε πει προ έτους, χωρίς να αλλάξει μία λέξη. Λέει: ‘‘Εντάξει, θα διατηρήσουμε ακέραιο το χρέος, αλλά θα σας δώσουμε ένα μαγικό νούμερο. Θα σας χρεώνουμε μόνο με 1,5 % τόκο και δεν θα έχετε να πληρώνετε το χρέος για 25 χρόνια. Έτσι δεν έχετε απομείωση χρέους αλλά δεν θα το ξεπληρώνετε για 25 χρόνια και θα σας χρεώνουμε μόνο με έναν μικρό τόκο.
Υπάρχει βέβαια ένας όρος. Θα πρέπει να ακυρώσετε τις συντάξεις, να τις περικόψετε, να επιβάλετε λιτότητα, να ιδιωτικοποιήσετε τις δημόσιες υπηρεσίες και θα πρέπει να συρρικνώνετε την οικονομία σας κατά 1-2-3% τον χρόνο, έτσι ώστε το 1,5% τόκο που σας χρεώνουμε, όσο λίγο κι αν είναι, να απορροφά όλη την αύξηση εισοδήματος που θα έχετε. Κάθε πεντάρα ανάπτυξης που θα έχετε στα 25 ερχόμενα χρόνια θα πηγαίνει για να πληρώνετε τις γερμανικές τράπεζες.
Βέβαια ξέρουμε πως δεν μπορείτε να το κάνετε. Ξέρουμε πως όταν ακυρώσετε τις συντάξεις θα συρρικνωθεί η οικονομία σας. Ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι απεργούν και ότι θα φύγουνε μετανάστες. Αλλά υπάρχει διέξοδος. Μπορείτε να πουλήσετε τα λιμάνια σας, τη γη σας, τις δημόσιες υπηρεσίες σας, τους σιδηροδρόμους, τα αεροδρόμια, ό,τι έχετε μπορείτε να το πουλήσετε στους Γερμανούς. Και όταν, στο τέλος, δεν σας έχει μείνει τίποτα, θα σας πούμε: Τώρα εσείς, όλοι οι Έλληνες, αδειάστε τη χώρα μας, τώρα μας ανήκει και μας ανήκετε’’.
Αυτό είναι που λέει το ΔΝΤ. Δεν είναι δημιουργικό. Είναι απολύτως κτηνώδες. Γι’ αυτό απεργούν οι Έλληνες…».
Είπε και άλλα ο αμερικανός καθηγητής και για τα χαμόγελα των Τσίπρα και Σταθάκη όταν βγαίνουν γδαρμένοι από τη λυκοφωλιά του Eurogroup, αλλά χασκογελάνε χαρούμενοι στον φακό για τους θεατές του πολιτικού τσίρκου. Είπε και για τα θαλασσοδάνεια του ΔΝΤ στους ληστοβαρόνους της αναξιόχρεης Ουκρανίας και άλλα που δεν χωρούνε στη στήλη.
* (Realnews Network, May 24, 2016)
Post Scriptum: Παρασκευή (στο τυπογραφείο), Ευρωπαϊκού Ημερολογίου Μετά - Brexit, με τις βροντές του Big Ben, της θρυλικής καμπάνας Ρολογιού του Λονδίνου, αυτή τη φορά να σπέρνουν αντίστροφα κύματα τρόμου: Στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες στο Παρίσι, στην Αθήνα… Με ερώτημα, σαν γαμψό νύχι αετού: Για ποιον, πρώτον, χτυπά η καμπάνα;

Δημοσιεύθηκε στο Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: