Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η «φωτο-ρεαλιστική» ζωγραφική του Slava Groshev




Η «φωτο-ρεαλιστική» ζωγραφική του Slava Groshev
Ο 45χρονος  ρώσος  καλλιτέχνης Slava Groshev χρησιμοποιεί φωτογραφίες για να δημιουργήσει εκπληκτικά όμορφα πορτρέτα.
Είναι τόσο ζωντανό, ρεαλιστικό  και  με τόσο μεγάλη ευκρίνεια το έργο του που θα μπορούσε κάποιος να νομίσει ότι η ψηφιακή φωτογραφία έκανε το θαύμα της στην δημιουργία των πινάκων του. Αλλά δεν είναι έτσι. Όλα τα έργα του, με την τόσο ρεαλιστική απεικόνιση δημιουργήθηκαν με τα παλιομοδίτικα πινέλα του.
Κατά τη δημιουργία των  πορτρέτων του ο Slava δημιουργεί  αρχικά στο μυαλό του την εικόνα που θέλει να δει στον καμβά του και στη συνέχεια προσπαθεί να βρει το κατάλληλο μοντέλο, τα ρούχα και το υπόβαθρο για τη ζωγραφική του. Όταν βρει το τέλειο μοντέλο, παίρνει φωτογραφίες με πόζες που θα τον βοηθήσουν  να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα κατά τη διαδικασία της προσθήκης των χρωμάτων στην σύνθεση που είχε φανταστεί πάνω στον καμβά.
Ο Slava, στη συνέχεια, κάνει το σκίτσο πάνω στον καμβά και κάνει την κύρια εργασία καλώντας το μοντέλο και πάλι για μια ακόμη συνεδρία ώστε να μπορέσει να ζωγραφίσει τα πιο σημαντικά μέρη του πορτρέτου - το πρόσωπό και τα χέρια του μοντέλου του- γιατί όπως υποστηρίζει  οι φωτογραφίες δεν αναπαράγουν ποτέ το πραγματικό χρώμα του δέρματος.












 






ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: