Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Το Brexit...




ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Το Brexit...
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Οι Βρετανοί έδωσαν το μεγάλο ράπισμα στη γερμανοευρωπαϊκή δικτατορία και επανηγύρισαν οι… Έλληνες! Οι προδομένοι Έλληνες, που πρώτοι είπαν το «ΟΧΙ», αλλά ο αρχομανής Ιούδας της Αριστεράς μετέτρεψε το υπερήφανο «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ»!
Ο βρετανικός λαός έδωσε τη μάχη του, όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και για μία ακόμα φορά έπληξε θανάσιμα το τέρας του γερμανικού ναζισμού με τη σημερινή του μορφή της οικονομικής παγκοσμιοποίησης. Και η νίκη των Άγγλων είναι ακόμα μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη του τη λυσσαλέα προπαγάνδα υπέρ της παραμονής στο ευρωπαϊκό γκέτο, που ασκήθηκε με κάθε τρόπο. Διότι ακόμα και η βουλευτίνα Κοξ δεν δολοφονήθηκε από κανέναν «ακροδεξιό». Όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι υπήρξε θύμα των μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στο δημοψήφισμα. Εδώ, οι μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν τη δημοφιλή πριγκίπισσα Νταϊάνα και θα δίσταζαν σε μια ασήμαντη βουλευτή;
Ο Κάμερον αναδείχθηκε σε νέο Τσάμπερλεν. Του το φώναξε κατά πρόσωπο, σε μια προεκλογική τηλεοπτική εκπομπή, ένας υπερήφανος πολίτης. Ο Νέβιλ Τσάμπερλεν, πρωθυπουργός της Αγγλίας, έμεινε στην Ιστορία ως ένας ηλίθιος που δεν έβλεπε τον γερμανικό κίνδυνο. Πήγαν με τον Γάλλο Νταλαντιέ (τον Ολάντ του 1938) το φθινόπωρο στο Μόναχο να συναντήσουν τον Χίτλερ, για να υπογράψουν τη συμφωνία που παραχωρούσε στο Ράιχ τα εδάφη που ζητούσε. Αυτό ήθελε τώρα και ο Κάμερον. Οι Γάλλοι αποκαλούσαν κοροϊδευτικά τον Τσάμπερλεν: «Ο κύριος “αγαπώ το Βερολίνο”»! Το ίδιο παρατσούκλι ταιριάζει και στον σημερινό άγγλο πρωθυπουργό.
Οι βρετανοί πολίτες, όμως, άκουσαν από τα βάθη της Ιστορίας τη φωνή του Τσόρτσιλ, που έλεγε: «Αν ο εχθρός αποκτήσει τη δυνατότητα να επιτεθεί όταν και όπως θέλει, χωρίς φόβο για αντίποινα, θα γίνουμε τα… ‘‘παπάκια’’ της Ευρώπης…»! Οι Βρετανοί δεν θυσίασαν την εθνική τους αξιοπρέπεια, όπως εμείς, που γίναμε «παπάκια» εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ευρωλάγνων. Είχε πει, όμως, και κάτι άλλο ο Τσόρτσιλ: «Οι κοντόφθαλμοι ηγέτες είναι ίδιοι και στη δημοκρατία και στον φασισμό…». Κοντόφθαλμος απεδείχθη ο Κάμερον, όπως κοντόφθαλμοι είναι και οι δικοί μας πολιτικάντηδες, «γιουσουφάκια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι ηγέτες δεν έχουμε πλέον.
Στη χώρα μας πρέπει να ενωθούν τώρα όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις – ασχέτως ιδεολογικού χρώματος. Να απαιτήσουν να κοπεί εθνικό νόμισμα και να βαδίσουμε κι εμείς σε δημοψήφισμα. Μόνο η «έξοδος» θα φέρει την εθνική μας ανεξαρτησία και θα διαλύσει τους ευρωπροσκυνημένους. Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει παραδοθεί στην πυρά της λαϊκής οργής διότι είναι η σημαία που εκφράζει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Συμβολίζει το ξεπούλημα της Ελλάδας. Και όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας επέτυχαν τον ιστορικό άθλο τον Μάιο του 1941 και κατέβασαν από την Ακρόπολη τη ναζιστική σβάστικα, ας κάνουμε κι εμείς κάτι, πολύ πιο εύκολο: Να αποκαθηλώσουμε από γραφεία και υπηρεσίες τη σημαία της λαομίσητης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα κόμματα του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου» αποδοκιμάζονται άγρια από τους απελπισμένους πολίτες. Αυτά παρέδωσαν τον λαό στα νύχια του ευρωπαϊκού Μινώταυρου, ο οποίος ζητάει συνεχώς νέο αίμα. Τα μνημονιακά κόμματα χρεοκόπησαν. Εάν δεν τα παραμερίσουμε, θα σηκώσουμε στους ώμους μας σαν νεκροθάφτες το φέρετρο της Ελλάδας και της δημοκρατίας. Τσίπρας, Μητσοτάκης και λοιποί φαιδροί «αρχηγοί», φαύλοι στο έπακρον, ούτε τη διάλυση της πατρίδας μας βλέπουν ούτε ακούνε τη φωνή της λογικής και του πατριωτισμού. Ο Τσίπρας καταδέχεται να παίρνει τα «εύσημα» του αιμοσταγούς Σόιμπλε για την «υπακοή» του. Τι θέλει, τέλος πάντων, αυτός ο παθιασμένος εραστής της εξουσίας «παντός καιρού»; Ας τον κρίνει η Ιστορία των υπαιθρίων ρητόρων. Ο Κάμερον τουλάχιστον είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί. Ο δικός μας Αλέξης, που αναποδογύρισε τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν διακατέχεται από τέτοιες λεπτότητες. Η άσκηση της εξουσίας και προ πάντων η ιδιαίτερη αγάπη προς αυτήν έκαναν τον «αριστερό» πρωθυπουργό μας να αποκτήσει δέρμα ιπποπόταμου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πολύ ορθά επεσήμανε: «Ο αγώνας κερδίζεται όταν δίνεται, χάνεται όταν πουλιέται». Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τον αγώνα του λαού. Και ο Παν. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε: «Η οικονομική έκρηξη που χρειάζεται η χώρα δεν γίνεται με το ευρώ αλλά με τη δραχμή…». Ας το χωνέψουν οι πάντες.
Τώρα, επείγεται να ανέλθει στην εξουσία ο Κυριάκος, το έτερον χαϊδεμένο παιδί του Βερολίνου. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν κάνει επιλογή μνημονιακών αρχηγών. Αρνείται τα Μνημόνια. Είναι γεγονός ότι οι δεξιοί, εκ φύσεως συντηρητικοί, παρότι και εκείνοι βιώνουν τα δεινά της Ευρωζώνης, παραμένουν διστακτικοί για το μεγάλο άλμα εκτός του ευρωπαϊκού γκέτο. Είναι επιφυλακτικοί στην αριστερή επιχειρηματολογία μας. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, τη μαρτυρία του πλέον έγκυρου εκφραστού της παρατάξεώς τους. Μετά τον Γεώργιο Βλάχο, ο Σάββας Κωνσταντόπουλος υπήρξε ο κορυφαίος αρθρογράφος της Δεξιάς. Κρίνουμε σκόπιμο να ακουσθεί η φωνή ανθρώπου μακράς πολιτικής πείρας. Είναι φωνή αμερόληπτη διότι έρχεται από το παρελθόν και ανήκει σε άνθρωπο προ πολλού απελθόντα της ζωής. Ήταν από τους δημοσιογράφους της Δεξιάς που είχαν την ικανότητα να επηρεάζουν εξελίξεις. Μπορεί να διαφωνούσε κανείς μαζί του ιδεολογικά. Να απορρίπτει τις ιδέες και τις απόψεις του. Αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι τα άρθρα και τα βιβλία του είχαν μια σπάνια διαύγεια, απλότητα και τεκμηρίωση. Είχε εξαιρετικά ανεπτυγμένη την αίσθηση της οικονομίας στον λόγο. Από τα κείμενά του δεν μπορούσες να αφαιρέσεις ούτε μία λέξη ως περιττή και ποτέ δεν προχειρολογούσε. Και εθεμελίωνε ό,τι υπεστήριζε με ισχυρά επιχειρήματα. Γι’ αυτό, ενώ πολλοί τον πολέμησαν, κανείς δεν διανοήθηκε να τον υποτιμήσει.
Σε χρόνο ανύποπτο, λοιπόν, όταν είχαμε τότε την Κοινή Αγορά (προηγούμενο στάδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ο Σάββας Κωνσταντόπουλος έγραφε στις 8 Απριλίου του 1978: «Επί χρόνια σφυροκοπείται η συνείδησις των Ελλήνων με τον μύθον της Κοινής Αγοράς. Την εθνικήν μας ασφάλειαν –λέγει η προπαγάνδα-, την οικονομικήν μας ελευθερίαν και την δημοκρατίαν θα κατοχυρώσει η πλήρης ένταξις της χώρας μας εις την ΕΟΚ. Δεν υπηρετούν καλώς τον λαόν όσοι τον τροφοδοτούν με τα παραισθησιογόνα απατηλών μύθων. Η οικονομική προκοπή, η εθνική ασφάλεια και η αντοχή των δημοκρατικών θεσμών εξαρτώνται από εμάς και μόνον. Οι επικαλούμενοι ξένους παράγοντας διδάσκουν εις τον λαόν την αδράνειαν, τον μαθαίνουν να περιμένει την σωτηρίαν του από τους άλλους και τον διαπαιδαγωγούν όχι με την ιδέαν της αυτογνωσίας αλλά της παθητικότητας και της αυταπάτης. Ο αποφασιστικός παράγων των πεπρωμένων μας θα παραμείνει ο εαυτός μας. Χρέος μας είναι να κλείσωμεν τα αυτιά μας εις τα λόγια περί Κοινής Αγοράς και να προσηλώσωμεν το βλέμμα μας εις τα γεγονότα…».
Αυτό οφείλουν να πράξουν και σήμερα οι διστακτικοί δεξιοί. Να κλείσουν τα αυτιά τους στα παραμύθια περί Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ και να προσηλώσουν την προσοχή τους στα γεγονότα: Υπόδουλη η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, θα αφανισθεί. Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν αποτελούν λύση. Είναι η άλλη όψη του αυτού νομίσματος. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη για το Brexit ήσαν πανομοιότυπες. Οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν άλλη επιλογή. Ας στηρίξουν την Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου. Εάν μείνουν γαντζωμένοι στο σαπισμένο σκάφος της Νέας Δημοκρατίας, θα βυθιστούν μαζί του. Αριστεροί και δεξιοί αντιμνημονιακοί ας παραμερίσουν τις ιδεολογικές τους διαφορές προκειμένου να διαλύσουν «τα παραισθησιογόνα των απατηλών μύθων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να κουρελιάσουμε όλοι μαζί την ευρωπαϊκή σημαία, που ανεμίζει προκλητικά και μολύνει τους αιθέρες μας…
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: