Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι προφητείες

Ο ουρανός πάνω από την Δαμασκό φωτίζεται από τις εκρήξεις ισραηλινών πυραύλων κατά ιρανικών στόχων και της ενεργοποίησης των συστημάτων αεράμυνας της Συρίας (Reuter)


Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι προφητείες

Ο Κώδικας της Βίβλου και οι προφητείες του Νοστράδαμου. Δύο σημεία αναφοράς για τους οπαδούς της θεωρίας ότι το τέλος της ανθρωπότητας έχει ήδη αποτυπωθεί σε κωδικοποιημένα κείμενα, μυστικά σύμβολα, σημαδιακές ημερομηνίες. Πως όμως μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τις προβλέψεις για την καταστροφή του κόσμου;
Μυστικά κείμενα που προβλέπουν το τέλος του κόσμου, εσχατολογικές θεωρίες και ερμηνείες αμφιλεγόμενων προβλέψεων και προφητειών, επανέρχονται στο προσκήνιο εντείνοντας το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αναζήτηση απαντήσεων σε κείμενα που «κλείνουν το μάτι» στην υλιστική εποχή μας αποτελεί απόδραση από την πραγματικότητα; Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Μέση Ανατολή και την εμπλοκή πολλών χωρών (Ισραήλ, Ιράν Συρία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία) στα όσα συμβαίνουν σε αυτή την νέα παγκόσμια πυριτιδαποθήκη, έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά σε κείμενα τα οποία διεκδικούν τον τίτλο της «προφητείας».
Αφήνοντας κατά μέρος το θεόπνευστο έργο της «Αποκάλυψης», το οποίο θεωρείται καθαρά προφητικό, αλλά δεν κατόρθωσε κανείς να ερμηνεύσει, ας δούμε τι έχει ειπωθεί για τον περίφημο «Κώδικα της Βίβλου», αλλά και για τους στίχους του Νοστράδαμου ή για άλλες θεωρίες που προβλέπουν την καταστροφή του κόσμου μας.
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ


Σύμφωνα με τον Κώδικα της Βίβλου επίκειται το ξέσπασμα του τρίτου παγκόσμιου πολέμου που θα οδηγήσει σε πυρηνικό όλεθρο

Πριν από είκοσι χρόνια, όταν κυκλοφόρησε ο «Κώδικας της Βίβλου», αποκαλύπτοντας πως επίκειται το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου με επακόλουθο μια μεγάλη πυρηνική καταστροφή, δημιούργησε αίσθηση. Ο Κώδικας της Βίβλου έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Ντρόσνιν που εκδόθηκε το 1997 και έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ.
Ο μυστικός κώδικας που, όπως έγραφε ο Ντρόσνιν στο βιβλίο του, κρύβεται πίσω από τις γραμμές της Βίβλου, προέβλεπε ότι το εβραϊκό έτος 5766 -που ισοδυναμεί με το δυτικό 2006- θα γινόταν μεγάλη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, που πιθανότατα θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πόλεμο. Πολλά και σημαντικά συνέβησαν τη χρονιά εκείνη, με τον πόλεμο στο Λίβανο και την παραλίγο σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ να γεμίζει τα πρωτοσέλιδα, όμως το τέλος του κόσμου δεν ήρθε. Ίσως ο συγγραφέας να υπερέβαλε στην ερμηνεία του για καταστροφή, πυρηνικό όλεθρο και παγκόσμια σύρραξη, ωστόσο εντόπισε σωστά την περιοχή της Μέσης Ανατολής ως την ανοιχτή πληγή της διεθνούς διπλωματίας και πολιτικής.
«Η Βίβλος προειδοποιεί, γράφει αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν αν οι άνθρωποι ακολουθήσουν το δρόμο του κακού», λέει ο Μάικλ Ντρόσνιν απαντώντας στη σκληρή κριτική που δέχτηκε για την ερμηνεία του Κώδικα της Βίβλου. Κοντά στις λέξεις «τέλος», «τρομοκρατία», που μπορεί να διαβάσει ο «μυημένος» πίσω από τις γραμμές των ιερών κειμένων, εμφανίζεται και η λέξη «ειρήνη». Επομένως, ο Κώδικας της Βίβλου δεν έχει μόνο προφητείες, αλλά κυρίως προειδοποιήσεις, δηλώνει ο Ντρόσνιν.


Ο συγγραφέας είχε ακολουθήσει τον τρόπο αποκρυπτογράφησης που ανακάλυψε ο δόκτωρ Ελιάχου Ριπς, Εβραίος μαθηματικός, αυθεντία στον τομέα της Κβαντομηχανικής. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ανακάλυψε αμέτρητες κρυμμένες λέξεις και φράσεις κάτω από τις γραμμές των κειμένων, μετά από αμέτρητους συνδυασμούς (ανά τέσσερα, ανά πέντε γράμματα κ.λπ.), που παρέπεμπαν σε γεγονότα που είχαν συμβεί στο παρελθόν, ενώ μιλούσαν για μελλούμενα.
Όταν ο Μάικλ Ντρόσνιν γνώρισε τον καθηγητή Ριπς σε ένα ταξίδι του στο Ισραήλ το 1992, ήταν σχεδόν αγνωστικιστής. Ο Ισραηλινός καθηγητής τού εξήγησε ότι μπορούσε μέσα στα πέντε βιβλία της Βίβλου να «διαβάσει» γεγονότα που είχαν γίνει (όπως η αποστολή στη Σελήνη, η δολοφονία του Κένεντι, ο πόλεμος του Κόλπου το 1991) αλλά και όσα επρόκειτο να συμβούν, όπως η δολοφονία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν, το 1995. Η επισταμένη μελέτη οδήγησε τον Μάικλ Ντρόσνιν στην αποκωδικοποίηση σημαντικών γεγονότων. Όπως βεβαίωνε λίγο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001, είχε «διαβάσει» το τρομακτικό γεγονός στη Βίβλο, και είχε μάλιστα αποκρυπτογραφήσει το όνομα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο συγγραφέας του «Κώδικα της Βίβλου» βεβαιώνει ότι όταν εφαρμόστηκε η ίδια μέθοδος αποκωδικοποίησης σε άλλα συγγράμματα ή σε αριστουργήματα της λογοτεχνίας, όπως το «Πόλεμος και ειρήνη» του Τολστόι, δεν απέδωσε. Όταν μάλιστα ο Χάρολντ Γκανς, ειδικός στο «σπάσιμο» κωδίκων που εργαζόταν σε αμερικανική μυστική υπηρεσία, προσπάθησε να αποδείξει ότι όλα όσα αναφέρονταν περί του Κώδικα ήταν φαντασιοπληξίες, βρέθηκε έκπληκτος μπροστά στα ίδια συμπεράσματα με αυτά του Ριπς και του Ντρόσνιν. «Έμεινα εμβρόντητος όταν το διαπίστωσα» είπε ο Αμερικανός ειδικός.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ


Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς οι Εβραίοι, που ενδεχομένως γνώριζαν την ύπαρξη του Κώδικα στη Βίβλο, ανέθεσαν στους Εβδομήκοντα τη μετάφραση στα ελληνικά. Δεν φοβήθηκαν μήπως αποκαλυφθεί από κάποιον ο μυστικός κώδικας; Ή ήταν γνωστό       «εργαλείο» προφητείας και προειδοποίησης μεγάλων γεγονότων της εποχής;
Οι αρνητές του Κώδικα υποστηρίζουν ότι αν χρησιμοποιήσει κανείς τη μέθοδο του Ισραηλινού μαθηματικού Ριπς σε άλλα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, θα καταλήξει σε ανάλογες προφητείες. Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Γκρεγκ Πάρκερ, όπως και ο καθηγητής Στατιστικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας Μπρένταν ΜακΚέι, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κώδικας του Ριπς λειτουργεί το ίδιο καλά και στο «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μελβίλ. Ο ραβίνος Τζόναθαν Ρομέιν, εκπρόσωπος της Μεταρρυθμιστικής Συναγωγής της Βρετανίας, υποστηρίζει ότι εφάρμοσε το σύστημα της αποκωδικοποίησης σε εφημερίδα και βρήκε αρκετά από τα ονόματα και τις φράσεις-κλειδιά που ανέφερε και ο Μάικλ Ντρόσνιν. Τι απάντησε ο συγγραφέας; Όλοι οι επικριτές του Κώδικα, τονίζει, δεν είχαν ακολουθήσει τη μέθοδο αποκρυπτογράφησης του Ελι Ριπς. Αναζήτησαν τις λέξεις-κλειδιά τυχαία μέσα σε ένα μεγάλο τμήμα του γραπτού λόγου, βρήκαν τις λέξεις ελάχιστες φορές και δεν συνδέονταν μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με τη Βίβλο.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ

 Ο Νοστράδαμος θεωρούσε ότι ο αντίχριστος

 θα δώσει τη χαριστική βολή στη γη



Πολλά έχουν γραφεί για τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, του αστρολόγου, φαρμακοποιού-θεραπευτή του 16ου αιώνα. Σύμφωνα με τις ερμηνείες των δυσνόητων και ως επί το πλείστον ακατανόητων ποιημάτων του, που ορισμένοι ερευνητές χαρακτηρίζουν «προφητικά», το 1999 θα γινόταν μεγάλη καταστροφή και πόλεμος στην περιοχή του Αιγαίου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η ανάφλεξη στα Βαλκάνια και οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας ερμηνεύθηκαν από ορισμένους ως η μεγάλη καταστροφή για την οποία μιλούσε ο Νοστράδαμος.
Το 2007, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ανακάλυψε στα αρχεία της ένα σπάνιο χειρόγραφο του Michel de Nostradame, του γνωστού Νοστράδαμου.
Το χειρόγραφο είχε δοθεί στον πάπα Ουρβανό τον 8ο από το γιο του αστρολόγου και μιλάει για μια μεγάλη καταστροφή που θα θέσει σε κίνδυνο όλο τον πλανήτη. Ορισμένοι μιλούν για κοσμική καταστροφή, άλλοι για πυρηνική που θα ξεκινήσει από περιφερειακή σύγκρουση και θα καταλήξει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Φυγή προσφύγων

Στο βιβλίο του Μάικλ Ράτφορντ «Ο Κώδικας του Νοστράδαμου - Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», ο συγγραφέας αναζητεί τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν ένα νέο Αρμαγεδδώνα. Σύμφωνα με το συγγραφέα, που προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το Νοστράδαμο, τα έτη 2009 έως το 2012 θα είναι «χρόνια αναταραχής», μια περίοδος κατά την οποία θα ξεσπάσουν πόλεμοι, τρομοκρατικές ενέργειες, αναίτιες επιθέσεις και αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας.
Εκρήξεις ηφαιστείων, ισχυροί σεισμοί, λιμοί και παρατεταμένες ξηρασίες θα συμβούν παράλληλα με τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών σε αναζήτηση πόσιμου νερού, που θα γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο, αλλά και όχι μόνο. Οι κοινωνικές αναταραχές σε πολλές δυτικές χώρες, αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας, θα τις κάνουν ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Η κεντρική και νότια Ευρώπη -οι χώρες της Μεσογείου- θα πληγούν από πλημμύρες ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γνωρίσουν τεράστιες φυσικές καταστροφές από τη μία άκρη έως την άλλη και θα βυθιστούν στην απελπισία και την οδύνη «προβλέπει» ο Νοστράδαμος, κατά τους ερμηνευτές του.

 Επίθεση του Ισραήλ κατά αμάχων στην Γάζα

Ο συγγραφέας Μάικλ Ράτφορντ υποστηρίζει πως ο Νοστράδαμος θεωρούσε ότι όλα αυτά τα δεινά που θα συμβούν σε πολλές περιοχές του πλανήτη έχουν στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την έλευση του Αντίχριστου. Ποιον εννοεί με το χαρακτηρισμό; Αυτό ουδείς μπορεί να το πει με βεβαιότητα, καθώς ο μεν Νοστράδαμος επιμένει στην έλευση του Αντίχριστου που θα καταστρέψει τη Γη, η δε φαντασία ορισμένων τον έχει ταυτοποιήσει με διάφορους ηγέτες, τύραννους ή και ισχυρούς του χρήματος. Σύμφωνα με τα κείμενα που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία δέκα με είκοσι χρόνια, η εμφάνιση του Αντίχριστου θα γίνει στην Ασία και στη συνέχεια θα μετακινηθεί στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, όπου θα εμφανίσει τη δύναμη του. Οι ερμηνείες των κειμένων δίνουν ως θέατρο σύγκρουσης το Ιράν αλλά και τη Μέση Ανατολή. Μελετητές του Νοστράδαμου, που έζησε το 1503 έως το 1566, τονίζουν ότι ο διάσημος στην εποχή του αστρολόγος και θεραπευτής είχε προβλέψει πολλές φορές την καταστροφή του κόσμου, αλλά οι προφητείες του δεν επαληθεύτηκαν.

ΠΗΓΕΣ
• Michael Drosnin, «Bible Code 1 & 2»
• Michael Rathford, «The Nostradamus Code -World War 3»
• Lawrence E. Joseph, «Apocalypse 2012»
http://www.zetetique.ldh.org/code_bible.html

 Στοιχεία από άρθρο της Αλίκης Κοτζιά στον ΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: