Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Προσοχή στα βρεγμένα μαλλιά




Προσοχή στα βρεγμένα μαλλιά

Δεν πρέπει ποτέ να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά

Πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου ή κόπωσης επιλέγουμε να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, με βρεγμένα μαλλιά.
Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο το καλοκαίρι, οπότε και τα μαλλιά μας είναι πιο συχνά βρεγμένα από τη θάλασσα, ή από τα περισσότερα ντους που κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη.
Ακόμα και τον χειμώνα, που τα μαλλιά στεγνώνουν πιο δύσκολα μετά το λούσιμο, πολλοί άνθρωποι απλά τα τυλίγουν με μια πετσέτα και ξαπλώνουν για να κοιμηθούν.
Αν και αυτό δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, εντούτοις υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους είναι προτιμότερο να μην κοιμάστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά:


  • Πονοκέφαλος

Η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται κατά τη φάση ύπνου REM (βαθύς ύπνος). Το σώμα ζεσταίνεται και η υγρασία στο κεφάλι σας , το οποίο είναι τυλιγμένο σε μια πετσέτα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κεφαλαλγία (πονοκέφαλος).


  • Βακτήρια

Τα μαξιλάρια είναι ιδανικές επιφάνειες για την ανάπτυξη βακτηριδίων, επειδή απορροφούν την υγρασία, τα νεκρά κύτταρα και τα φυσικά έλαια του δέρματος και των μαλλιών. Τα βρεγμένα μαλλιά ενυδατώνουν το μαξιλάρι σας, και έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό μικρο-περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και κατ' επέκταση πιθανών λοιμώξεων.


  • Τα εύθραυστα μαλλιά γίνονται επιρρεπή στο σπάσιμο της τρίχας

Οι τρίχες είναι ούτως ή άλλως εύκολο να σπάσουν. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν είναι βρεγμένο. Αν ξαπλώνετε στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, τότε σίγουρα κάνετε κακό τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην υγεία σας.

Πηγή: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: